Awatar użytkownika
mama Edzia
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

Peritol

02 cze 2007, 20:53

Witam!!!
Czy któras z mam podawała syrop na zwiekszenie apetytu o nazwie PERITOL swojej dzidzi. Przepisał nam to lekarz "gastroenterolog" a po naszemu gastrolog na zwiększenie apetytu, jak leżałysmy w szpitalu . Moja Jula ma prawie roczek i waży 7,300 :ico_placzek: :ico_placzek:

Ach zapomniałam napisac: Moja Jula ma jeszcze GERD czyli refluks przewodu pokarmowego tzn. ze czasami jej sie uleje.Musimy uwazac na to co jemy. Bierze LOSEC na zobojetnienie kwasów codziennie rano na czczo. Już go brałysmy pare miesiecy temu przez ok 3 mies. ale bez efektu. :ico_olaboga: .Może po tej serii leku cosik minie.

Awatar użytkownika
Agatka 20
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

03 cze 2007, 11:38

Witaj!
Peritol to lek na łaknienie, sama go teraz bore (z tym, ze tabletki), gdyż po porodzie spadła mi gwałtownie waga. Szczerze mówiąc nie zdecydowałabym się podać tego leku tak małemu dziecku. Na pewno z biegiem czasu Jula samoistnie przybierze na wadze, będzie więcej jadła, nic na siłe. Może zanim wykupisz lek i zaczniesz go podawać idź z tym problemem do innego lekarza. Peritol to cos takiego jak rosyjski metanabol. Często biorą go faceci chcący nabrac masy. Jest on niezbyt bezpieczny i nie można go stosować długo tylko kika dni. Mi teoretycznie dwa opakowania nic nie dały tzn. miałam większy apetyt, ale po zaprzestaniu wróciłam do normy. przytyłam kg i tyle samo zrzuciłam.
Nie polecam i nie dałabym tego leku za chiny ludowe swojemu dziecku!
Trzymaj się cieplutko i mam nadzieje, ze znajdzie się inny środek na pobudzenie apetytu.

Awatar użytkownika
mama Edzia
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

03 cze 2007, 13:56

Próbowałam wielu leków na łaknienie (prawie wszystkie były na bazie wyciągu z aloesu), ale nie przyniosły efektu. Lekarze stwierdzili że Jula ma jadłowstret i naprawde nic nie moge jej wcisnąc, a co ja nie wymyslałam ze by zjadła chociaż pare łyżeczek zupki czy obiadku. Mleka to wypija na raz 50 ml i potem długo, długo nic potem znowu cos tam wcisne jej. Juz kupiłam ten lek dzisiaj, poczekamy na efekty, dłużej nie mogłam patrzec jak moje dziecko znika bo inaczej nazwac tego nie można same kosci, aż mi wstyd przy ludziach i i rodzinie ze ona taka chuda. Lek ten jest przewidziany od 2 roku życia, ale lekarze zdecydowali sie go przepisac bo ona przez całe swoje życie była grubo poniżej 3 centyla. Ma my ten lek brac 3 tyg. Dodatkowo lekarz przepisał mi lek o nazwie Fantomalt pisałam gdzies o nim ale żadna z mam go nie zna. Jest to proszek b. wysoko kaloryczny, bezzapachowy i bezsmakowy który dodaje sie do wszystkich potraw. Ale z tym musze poczekac az skonczymy ten peritol czy wogóle bedzie sens go kupowac jest dosc drogi 50 zł ale to nie chodzi o kase. Jula ma bardzo słabo rozwinęta tkanke tłuszczową. Dziekuje Ci bardzo za informacje i swoje spostrzeżenia bede ją obserwować. Trzymaj sie równiez cieplusio.

Wróć do „Zdrowie dziecka”