Awatar użytkownika
lulu
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

Skutki uboczne po szczepieniu!!!

25 maja 2007, 22:55

Dwa dni temu zaszczepilam Ade skojarzona INFANRIX IPV+HIB, ale niestety zle ja znosi. Brak apetytu, sennosc na przemian z pobudzeniem, wczoraj biegunka. Jak bylo u Was :?: Ile to moze trwac :?: Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 maja 2007, 09:35

Lulu każde dzieciątko inaczej znosi szczepionkę. Moja Emi praktycznie nie miałą żadnych objawów. Była jednak bardziej senna niż zwylke i całą noc po szczepieniu przespała nie budząc się na cyca. Z kolei syn mojej koleżanki bardzo źle zniósł tą szczepionkę. Był marudny nie spał i podobnie jak Twoja córeczka miał biegunkę. Trzymało go tak trzy dni a później przeszło. Niestety każdą szczepionkę znosi podobnie... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
pata
4000 - letni staruszek

26 maja 2007, 09:50

nie wiem lulu :ico_noniewiem: moj kubus tez mial ta szczepionke i bylo wszystko ok ,ale obserwuj swoja niunie :ico_noniewiem:
ale mam nadzieje ze juz jest ok :ico_sorki:

Awatar użytkownika
lulu
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

26 maja 2007, 10:59

Dalej bez zmian. Może to zęby? Sama już nie wiem, :ico_olaboga:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2007, 19:28

U nas nie wystepowały żadne skutki uboczne, nawet pielęgniarka nam mówiła że to się bardzo żadko zdarza. Może to faktycznie ząbki.
Marti gdy wyszedł ząbek zaczeła gorączkowac i strasznie marudna i senna była, popłakiwała. Nam pediatra polecił aby małej podać Nurofen 200mml w tym wypadku. Poskutkowało

Awatar użytkownika
lulu
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

02 cze 2007, 20:47

Pediatra powiedziała, że to nie zęby, aczkolwiek były podpuchnięte dziąsła. Na pewno, bo widziałam co robiła. Śliniła się strasznie, non stop grzebała w buzi. Teraz już jest ok, a zęby się jeszcze nie przebiły. Lekarka stwierdziła, że najpierw wychodzą jedynki na dole. :-D
A do tego złożyła się ta szczepionka, no i zęby a ja się martwiłam, bo nic nie jadła. :ico_haha_02:

fasolka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 cze 2007, 09:11

Kobietki.... ja Wam bardzo polecam na złe samopoczucie po szczepieniu i w czasie bolesnego ząbkowania czy wtedy gdy dziecko jest przeziębione takie czopki homeopatyczne dla maluszków Viburcol N, Oczywiście co za dużo to niezdrowo ale z umiarem - działa.... :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
lulu
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

08 cze 2007, 21:56

Przy kolejnych szczepieniach na pewno zaaplikuje jakiś czopek :ico_haha_01:
Po co mamy się obie męczyć!!!

Awatar użytkownika
kasiekk
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2007, 23:19

Kacper po pierwszym szczepieniu tą właśnie szczepionką był bardzo niespokojny,nie miał gorączki ani biegunki,ale przez ok 3 godz.zanosił sie strasznie płaczem,aż cały sztywniał :ico_olaboga: tzn nie cały czas bez przerwy,tylko spał i co chwilę budził sie z okropnym płaczem,nie dawałam mu nic sama,bo nie widziałam,tym bardziej że jak mówie nie miał gorączki,ale po skontaktowaniu się z lekarzem podałam mu apap i sie uspokoił.Później przed następnymi szczepionkami już wcześniej podawałam mu apap (na 20 min przez zastrzykiem) i było wszystko w porządku

Awatar użytkownika
ewa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

09 cze 2007, 19:07

Mój Filip bardzo żle zareagował na szczepionke HIB. Miał gorączkę, nic nie jadł, był marudny, osowiały i płakał jakby go coś bolało, do tego doszła jeszcze wysypka...Coś strasznego to było. Byliśmy w szpitalu, dostał zastrzyk, lekarstwa, ale nikt nie umiał powiedzieć mi co mu dolegało, gdy pytałam czy to po szczepionce -lekarze odpowiadali, że absolutnie nie.

Wróć do „Zdrowie dziecka”