kaszke manne mozna gotowac na wodzie, mozna z niej robic deserki( np.dodac przetarte jabluszko) lub zagescic zupke.nalezy zagotowac wode(lub mleko) a kaszke, w zaleznosci od gestosci rozprowadzic w zimnej wodzie\mleku i zalac gotujaca sie wode\mleko.wymieszac, zagotowac ponownie i juz...gotowe:)
co do tych gestych papek- ja tez mialam problem z ich przygotowaniem, ale mozna sprobowac tych kaszek blyskawicznych....
mysle ze dobrze bedzie ugotowac zupke, np. na wywarze z cielecnki i warzywek.w odrobinie zimnej wody rozprowadzic pelna lyzeczke grysiku i zalac nia wywar a warzywka i miesko przetrzec badz zmiksowac i polaczyc z zupka...
kurcze, strasznie namieszalam...ale mam nadzieje ze choc troche ci pomoglam...
co do przechowywania....ja czasem tez zostawialam taka zupke na drugi dzien i wszystko bylo ok
dorotaczekolada jesli chcesz, to przesle ci na maila ksiazke kucharska dla maluszkow.moze skorzystasz z jakichs przepisow