Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2007, 10:56

Beatris60, to w takim razie 18 obstawialas, a dzis moj maz napisal, ze chlopaki sie zlitowaly i wyjezdzaja w niedziele zaraz po pracy i beda w PL 18 poznym wieczorem :ico_brawa_01: . ja juz stracilam nadzieje na porod bez wspomagaczy. tylko dlaczego ja tak mam? a lata temu jak nie bylo oksytocyny to jak kobiety, ktore nie mialy skurczy rodzily?

BeataW
Wodzu
Wodzu

15 cze 2007, 11:42

a lata temu jak nie bylo oksytocyny to jak kobiety, ktore nie mialy skurczy rodzily?
Pewnie czekały na bóle "do bólu" :-D

edi
Jestem mózgiem tego forum!

15 cze 2007, 12:40

a u mnie tez w szpitalu 1 anesteziolog jest i jeden mnie zawiód bo był zamówiony.dziewczyny to co wy narzekacie jak wy znieczulenie miałyscie?ja nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a ból był starszny.a ja nie zapłakałam z tych nerwów na pielegniarki.nie ponizyłam sie przed nimi bo pewnie by sie cieszyły.starsznie zostałam potraktowana.koszmar.
a łucja wyjdzie 21 zobaczycie!!!!!!!!!!!!!!!

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

15 cze 2007, 13:04

a lata temu jak nie bylo oksytocyny to jak kobiety, ktore nie mialy skurczy rodzily?
ja nie wiem...mi lekarz od kręgosłupa powiedział że mało mozliwe żebym naturalnie urodziła bo mam tak krzywy kręgosłup....szkoda ze wczesniej tego nie sprawdzili bo ja się cały dzień męczyłam a babeczka co ze mną na sali była przyszła na umówioną godzine, wypoczęta, rozcieli ją i po wszystkiemu...

Awatar użytkownika
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2007, 13:09

a łucja wyjdzie 21 zobaczycie!!!!!!!!!!!!!!!
to juz by troche za pozno bylo, przeciez 18 mi oksytocyne podlaczaja. chyba ze mi trzydniowy porod wrozysz :ico_olaboga:

edi

15 cze 2007, 15:36

Jasnie Pani ja do szpitala na prowokacje poszłam 04 lipca.wiec w tym dniu badania miałam.o5 podali mi oxytocyne nic to nie dało.06 dzien przerwy.07 druga oxytocyna .nic to nie dało.pewnie jakby tetno dziecka nie spadało to znou byłby dzien przerwy ale ze spadac zaczeło to w tym samym dniu podłaczyli 3 kroplówke.ta dopiero pomogła.

Awatar użytkownika
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2007, 22:10

edi, to sie juz nie dziwie, ze boisz sie kolejnej ciazy jak ognia :ico_olaboga:
mi na szczescie lekarz obiecal cc we wtorek jakby oksytocyna nie zadzialala.
bylam na KTG i niby jakies skurcze tam wystepuja, ale to chyba straszaki, wiec kazali czekac w domu, bo w weekendy nie wywoluja porodow w naszym szpitalu, a w poniedzilalek o 8 rano mam sie stawic w szpitalu i beda móżdżyc co ze mna zrobic...

a to co wam wczesniej piasalam, o tym co robili dawniej jak wywolywania porodow nie bylo, to rozmawialam o tym dzis z polozna i powiedziala, ze jak nie ma akcji porodowej po terminie i dziecko w brzuchu umiera to skurcze sie zaczynaja. z takich przyczyn byla wtedy taka umieralnosc dzieci i matek przy porodach :ico_olaboga:

edi

16 cze 2007, 11:57

no to Jasnie Pani masz lepiej :ico_oczko: do poniedziałku juz niedługo.a ty chciałabyc cc bo ja chciałam starsznie.

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

16 cze 2007, 20:20

dziewczyny jasnie pani nam sie rozdwaja, ma w tej chwili rozwarcie na dwa palce ,nie chce kroplowki i chce urodzic bez zadnej chemi,podobno juz ja okrzyknieto bohaterem oddzialu :ico_oczko: trzymajcie kciuki za szybki porod i juz niedlugo poznamy lucje :-D :ico_haha_01: jasnie pani nie poddaje sie skurczom,jest twarda bo pisze smski i nas na poloni informuja,tak wiec jak chcecie wiedziec cos wiecej to na polonie do uk wchodzcie. :ico_haha_01:

lilo

16 cze 2007, 20:23

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymam kciukasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze trochę przed nimi jak na dwa palce ale mam nadzieję, że szybko pójdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_buziaczki_big: Dużo siły dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2007-06-16 ]
Ciekawe czy Beata wygra, czy już 17.-stego dziewczyny sie zobaczą :ico_oczko:

Wróć do „Kącik dla rodziców”