Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2007, 18:42

Wiadomosc od Asiulki 26 : u mnie bez zmian,podali mi testowo oksytocyne i skurcze nie wypalily,wszystko jest ok,pojutrze maja mi podac reszte oksytocyny i zobaczymy co dalej pozdrawiam :-D

[ Dodano: 2007-06-19, 18:49 ]
Alinka ma sie dobrze narazie u niej bez zmian,pozdrawia wszystkich :-D

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 cze 2007, 19:17

frydza dziekujemy za info.... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
asiulka trzymaj sie i wracaj z maluszkiem-niespodzianka hihi :-D

ale pustki na tt :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
polazilam dzis sobie po sklepach... a potem mialam gosci... wlasnie wyszly od nas dwie kumpele z kilkumiesiecznymi slicznosciami filipkiem i livia!!!
adas je ponosil,poprzytulal :-D
a teraz czekamy na nasza niespodzianke... hehe :-D

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 cze 2007, 21:05

Frydza dzięki za info

Po południu połozyłam się na godzinkę powiem wam ,że od razu o niebo lepiej się czuję.

Leatko kiwi to cytrus ,więc nie wiem zawsze mozesz spróbować.Z tymi pomidorami to u mnie było trochę inaczej bo ja głąb jeden dolałam sobie do tej zupki wegety w pynie ! teraz jak jem świeżego pomidora na kanapki to małej nic nie jest.

Zmykam kapać miśka i sama zaraz wskoczę pod prysznic i do łóżeczka.

Do juterka pa

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 cze 2007, 22:10

Ja nie wiem od czego była u nas ta akcja w nocy ale wolę dmuchać na zimne. Yeraz juz jest wszystko dobrze,ale jak noc się zbliża to mam skurcze żołądka z nerwów. Boje się nocy. Ale wierzę, że będzie ok tym razem.

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

20 cze 2007, 09:34

ech - a ja mam wrazenie ze moje cycki sa sflaczale i mam malo mleka - do tej pory byl nawal i mialam kamienie, a teraz w druga strone... cholera... z tego wszystkiego odstawilam ta butelke i daj neidoleczona piers, zeby mala stymulowala laktacje w sposob naturalny... dzis kupie sobie jakies herbatki w aptece na pobudzenie laktacji...
a brodawka po jednym karmieniu jest troszke rozwalona ale ja wietrze... no cholera inaczej nie moge... chce mala karmic piersia... a ona dzis w nocy jak zjadla o 22, to obudzila sie 3.40.... i skad ja mam miec mleko jak ona tak rzadko je w nocy?

a jak wasze piersi, bardzo twarde przed karmieniem?

[ Dodano: 2007-06-20, 09:42 ]
a gdzie alinka i asiula??? wiadomo co u nich???

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

20 cze 2007, 09:51

witam ja na chwile dziekuje za zyczenia :ico_brawa_01:
Ja nie stety mam bardzo malo pokarmu tzn cycki duze cos jest ale potrafi np 5 do 7 h na cycu i nie najedzony :ico_placzek: wiec od wczoraj na mleczku i sie poplakalam co ze mnie za matka :ico_placzek: ale tak zje z buteleczki i spi 3 h moje sloneczko.
ech ogolnie czuje sie dobrze brzuch jeszzce boli. zagladac bede jak bedzie czas. :-D

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 cze 2007, 10:05

Matko.. co za noc za mną.. Blagam by moj Mały byl troche mniejzarloczny.. Od 21:50do 1:30 wisial na cycu - oczy otwarte, rewelacja, rekreacja, a jak zaczynal przysypiac iwypuszczal cyca - ja dawaj go do lozeczka,a ten w ryk. Trzy razy zasikal wszystko - wszystko- z tej jego armaty wypuszczał fontanne i oblewal z radoscia i mnie i piekne czysciutkie ciuszki.
Potem na jedzonko wstawal co dwie godziny - tez wciagnal caly zapas pokarmu z cycuchów a potem jeszczez butli wydoił zapasy z lodowki ktore odciagnelam.
Oczywiscie wył jak syrena gdy juz byłmokry ibudził duzego Krzysia - ktory ledwo juz zyje, wiecznie niewyspany, do pracy, po pracy badania zeby uniknac tego wku.. no mowie wam - horror :ico_olaboga: Plakac mi sie chce jak patrze na jego czerwone zapuchniete oczy. I stale biadole ze on taki biedny. :ico_olaboga:
Jade zaraz na zdejmowanie szwow i boje sie.. jakby drugi porod mnie czekal :ico_haha_01:
Tesciowa dalej w akcji- smiga od rana na odkurzaczu i juz szykuje obiad.
Kamilko - ja tez jak mysle o nocy to dostaje spazmow. :ico_noniewiem:
Dzisiaj zaczynam werandowac Krzysia - wloze go do jego mercedesa :ico_haha_02: hihi i wystawie na balkonik na 10 minut. Juz nie moge sie doczekac kiedy bedziemy mogli z domku wychodzic.
Madzia - ja ledwo chodze przez te szycia. Od pasa w dol wygladam jakbym na drodze spotkała kube rozpruwacza :ico_haha_01: haha.. Nie mam siły, mam głupawe, moj Mały juz krzyczy na cyca.. Uciekam :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-06-20, 10:17 ]
Avisek - ja tez mam dosc twarde, topoczatki..mam nadzieje ze sie wszystko unormuje. Mowie- zwykle mam wielkie jak balony, twarde i ... no normalnie MLEKOWITA. A dzis w nocy Mały tak mnie wyciuckał, ze byly miekkie flaczki.

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 cze 2007, 11:04

Avisek ja mam miękkie piersi ale mała je 10 -15 min i śpi około 3 godz więc pokarmu jej chyba starcza.Kochana nie zadręczaj się tak laktacja na pewno sięumormuje a swoja drogą herbatka mlekopędna nie zaszkodzi żebyś tylko znów nawału nie miała.Aha poza tym dzieci w nocy mogą jeść mniej bo pokarm jest bardzoej kaloryczny niż w ciągu dnia.Trzymam kciuki za "twoje cycki" :-D

Juli witaj w klubie"cierpiących na chroniczny brak snu".Współczuję ci że mały tak długo na cycu wisi , bo jak Julka w nocy przetrzyma mnie z godzinkę to wymiękam a co dopiero tyle czasu? Bądż dzielna.A z chłopcami to tak już jest Miłosz nie raz obsikał pediatrę przy badaniu , póżniej po zdjęciu pampersa zawsze profilaktycznie kładłam mu tetrę na siusiaka :-D

Madziu to znaczy ,że Marcinek dostaje mleko modyfikowane? Jeżeli tak to nie martw się tym ,że jesteś złą matką bo tak nie jest :ico_nienie: , czasami zdarza się że kobiety mają mało pokarmu albo nie mają go wcale i nie ma to żadnego znaczenia wielkością piersi.Taka jest fizjologia każdej z nas.Pamiętaj słonko ,że uśmiechnięta mama to radosne dziecko. buziaczki.

No dziewczęta : Madziorka , Frydza , Ania coś tu pustawo się zrobiło , chyba nie będziecie dzisiaj wszystkie rodził co :ico_szoking: :-D

A ja już trzeci dzień czekam na położną i zaczyna mnie to fest wnerwiać :ico_zly: , bo ak ten łoś wstaję rano i siedzę w domu do południa.
Dzisiaj idę do fryzjera skróciać włosy , trzeba w końcu o siebie zadbać.

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

20 cze 2007, 11:56

juli - co do zdejmowania szwow nie boj sie, ja panikowalam ze ho ho a poszlo jak splatka i teraz nawet nie czuje ze bylam zszywana czy nacinana... to nie boli, jedynike troche szczypie... ale mowie ci poczujesz sie o niebo lepiej.. mnie przed sciagnieciem wszystko ciagnelo a teraz nic...

acia - ja chyba za duzo panikuje, i z tej paniki mam malo mleka... chociaz mala nie drze sie, nie krzyczy wiec moze jest ok.. odtsawiam ta butle... i smoczek, wracam na dobre do 2 cycow i zobaczymy ;-) a herbatke kupila, - melkopedna herbapol,, obym znow nie przekomibinowala... no nic bede obserwowac

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 cze 2007, 12:20

hello
widze ze tu rozdwajanie juz pełna para idzie :ico_brawa_01: super te wasze dzieciaczki :-D
a ja mam pytanko od odejscia czopu śluzowego to juz blisko do porodu czy niekoniecznie????

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”