Cześć dziewczynki! Ja mam wyliczony termin na 8-9 luty 2008, ale jutro na USG dowiem się chyba konkretniej

To by oznaczało, że będę w lutym pierwsza?

Ojojoj

Ale do lutego tyle czasu, że zdąrzę się oswoić z tą myślą
coffe, co do dolegliwości to nie martw się, ja też trochę panikowałam, ale dziewczynki na TT mnie uspokoiły, a potem wizyta u lekarza również. radzę Ci spisać sobie na kartkę te setki pytań,l które chcesz zadać lekarzowi, bo na miejscu się o tym wszystkim zapomina . Lekarz wylicza tydzień ciazy, wypisuje setki skierowań, umawia na mase wizyt i po prostu się zapomina> ja musiałam iść drugi raz i już sobie wszystko zapisałam, żeby o niczym nie zapomnieć
Twoje dolegliwości są zupełnie normalne, ja też mam mdłości (okropniaste bo przez cały dzień

) i już się doczekać nie mogę aż się skończą (najpóxniej pod koniec trymestru). twardy brzuch to też nic nowego w tak wczesnej ciąży, mi brzuch twardnieje jak zbyt długo siedze lub chodzę, dlatego lekarz powiedział, że jak stwardnieje,żebym się na chwilę położyła ( wystarcza mi 5-10 min) i mięknie. Zresztą przez kilka ostatnich dni w ogóle brzusio mi mniej dokucza. teraz mam bolesne piersi i te okropne mdłości
Ah no i na te nudności dziewczyny poradziły mi: zimnego banana (prosto z lodówki) lub suchary na czczo. Teściowa twierdzi, że najlepiuej jest zjeść coś zanim się wstanie z łóżka-jednym słowem maż ma serwować śniadanko do pościeli

A jak nie pomaga to zapytaj lekarza, moze smecte mozna? na pewno coś Ci poleci!
3maj się cieplutko
[ Dodano: 2007-06-21, 16:59 ]
ah no i cieszę się, że ktoś w końcu założył wątek z lutym, bo ja jakoś nie miałam odwagi