madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

26 cze 2007, 20:06

Hej dziewczyny!!!

karina22, mój był teraz ze mną i miałam usg dopochwowe ale mi na mysl nawet nie przeszło ze moze mu byc głupio. Oboje traktowalismy to jako normalne badanie.
Pamiętam ze tylko raz było mi głupio jak chodzilismy razem do lekarza w poprzedniej ciąży i miało byc badanie ginekologiczne. fakt ze on nic nie widział bo to było w pomieszczeniu za sciana ale sam fakt ze on tam siedział i wszystko słyszał krępował mnie. Ale tylko raz tak sie zdarzyło.

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

27 cze 2007, 09:50

hej, moj tez byl ze mna na usg dopochwowym, pchal sie do gabinetu jak szalony. Podczas wkladania usg pani doktor sama go poprosila, zeby sobie popatrzyl teraz w okno, a potem siadl z drugiej strony, tak wiec nie widzial zbytnio, co mi lekarka robi :ico_haha_01: patrzyl na monitor z otwartymi ustami i szukal zarodka. Uwazam, ze to dobry pomysl, zeby facet uczestniczyl w takim badaniu, mysle, ze szybciej sie zawiazuje wiez miedzy nim a dzieckiem. Moj np. wydrukowane zdjecie z usg, na ktorym naprawde prawie nic nie widac, oprocz dwoch strzalek, nosi w portfelu i pewnie wychwala sie wszystkim wokol :ico_haha_01: . Poza tym pamieta dokladnie, co mowila lekarka, ja niewiele zdolalam zapamietac z wrazenia.
caluski dziewczynki, widze, ze sporo nas jest mniej wiecej z tego samego teriminu.

madziarka81

27 cze 2007, 10:22

Dziewczyny a któraś wie moze co sie dzieje z Żoną?

Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

27 cze 2007, 13:30

cześć dziewczynki! Wpadłam się przywitać :ico_oczko: Wyszłam już ze szpitala, ale muszę leżeć, więc do komputerka siadam tylko na momencik!
Widzę, że u Was wszystko w porządku to się cieszę :ico_brawa_01: U mnie też już lepiej, wczoraj zrobiono mi SUG, dzidziuś rośnie (ma już prawie 1 cm) , serduszko mu bije i Bhcg też rośnie, progesteron mam wysoki, więc wszystko w porządku. Jedyne złe wieści to moja grupa krwi jesty grupą do konliktu (0rh-) i torbiel prawie 7cm na prawym jajniku, ale poza tym ok. A co do tego, że Wasze suwaczki zaniżają ciąże o tydzień to się mylicie głuptaski.... zwróccie uwagę, że ja się mówi, że jest 30 tydzień roku tzn, że od 1 stycznia minęło 29tygodni i np 4 dni..... -czyli trwa 30sty tydzień. Suwaczki jak pokazują 6 tyg i 2 dni ciąży tzn, że jest to siódmy tydzień :ico_oczko:

Pozdrawiam ciepło!

Awatar użytkownika
coffe
maniakogadacz
maniakogadacz

27 cze 2007, 14:06

Żona, bardzo sie ciesze, ze jestes juz z nami. Dbaj o siebie, lez i odpoczywaj ile sie da!

:ico_buziaczki_big:

madziarka81

27 cze 2007, 16:36

żona, super ze juz jestes z nami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Odpoczywaj i leż ile wlezie :ico_nienie: A najlepiej weź kompa do łóżka :-D

Ja tez mam grupe 0rh- mój mąż ma plusową takze u nas był tez konflikt ale nie zamartwiaj sie. Przy pierwszym dziecku istnieje bardzo małe prawdopodobienstwo ze cos bedzie nie tak a po porodzie jezeli dziecko dziedziczy krew po ojcu w ciągu 72 godzin podają zastrzyk z immuglobiny (mam nadzieje ze nie przekreciłam nazwy) który ma eliminowac ryzyko wystąpienia przeciwciał przy drugiej ciąży. Mam nadzieje ze nic nie pokręciłam, lekarz jakos tak mi to tłumaczył bo ja tez sie denerwowałam.

A co do torbiela na pewno dostałas jakies leki które mają na celu zlikwidowanie go tak?

Ja jak byłam teraz u gina i zrobił mi usg to wyszło ze mam dwa pęcherzyki. W jednym jest zarodek a drugi jest pusty. Więc albo to jest krwiak albo pysty pęcherzyk. lekarz konkretnie powie mi 16 lipca na kolejnym badaniu. i tez dostałam leki, na początku bardzo sie martwiłam tą sytuacją, dalej sie martwie ale staram sie myslec pozytywnie i wiem ze musi byc w porządku. Tak więc glowa do góry!!! Dzidzia ma prawie 1 cm :-D

Pozdrawiam cieplutko!!!!!

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

27 cze 2007, 16:43

Zona bardzo fajnie, ze już jesteś :ico_oczko: Oszczędzaj się i wypoczywaj :ico_oczko:
Karina jeżeli mogę coś powiedzieć o tym badanku usg dopochwowe to mój mąż był tak zafacynowany tym co jest na ekraniku, że nawet nie zauważył gdzie ginka mi wkładała przyrząd do usg :ico_oczko:
Od tamtej pory zawsze wchodzi ze mną do gabinetu nawet jak mam badanie szyjki itd to jest. Ja się nie krępuję, On też bo przecież jakoś musiał zmajstrować dzieciaczka :-D a w ciemni tego nie robił :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

27 cze 2007, 19:29

Zona, super ze juz wrocilas!
Masz racje co do suwaczkow! Faktycznie tak jest! Dobrze, ze chociaz ktos tu ma glowe :)))

Zazdroszcze wam, ze widzialyscie juz zarodek. Ja ciagle sie martwie, ze jednak pecherzyk moze byc pusty, a kolejne usg mam dopiero za dwa tygodnie :ico_placzek:

No coz, czekam... cierpliwie... :ico_smiechbig:

[ Dodano: 2007-06-27, 19:45 ]
Dziewczyny, to chyba jakas bujda.
Zobaczcie http://pregnancy.baby-gaga.com/calendar/week6
Po lewej jest zdjecie dziewczyny w 6 tygodniu. Ktora w 6 tygodniu ma taki brzuch???

Awatar użytkownika
anetusia83
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

28 cze 2007, 07:42

podlaczam sie choc ja mam na marzec

karina22
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

28 cze 2007, 08:07

Tagar,może ona po prostu ma ten brzuch spuchnięty,ja tez jak na 7 tydz mam spory ,nie tyle ciążowy co spuchł mi troche i sie dopiąc w spodnie niemoge :-D :ico_haha_01: ,bo wiadomo ze teraz wszytko lepiej ukrwione i dlatego.
dzis na 12 mam kolejne usg :ico_brawa_01: mam nadziejez e juz cos bedzie widac :ico_ciezarowka:

anetusia83 witamy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: w którym tc jestes?? :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”