Mi podobają sie te imionka chociaż kojarza sie różnie.Tylko bez urazy
Tadeusz-Norek
Teresa-Matka z Kalkuty
Leon -Zawodowiec
Basia-z Pana Wołodyjowskiego
czyli każda postać pozytywna
a mi :
Leon z cudownym aktorem Leonem Niemczykiem
Teresa z moja ciocią
Tadeusz z tym męzem Teresy z M jak Miiłość
Basia juz pisałam.... - teściowa .......... chociaż mam dwie cudowne ciocie o tym imieniu i córeczka kuzynki tez ma tak na imię jest prześliczną dziewczynką,i jeszcze koleżanka(bardzo podobna do Edyty Górniak-nawet kiedyś ludzie pytali czy jest jej siostrą)
Moja kolezanka z liceum to tereska - bardzo porzadna kobietka
Tadzio jak słyszę to imie to mam przed oczami sąsiada moich rodziców - przesmieszny typ - juz na samo to imie się cieszę
Basia to moja ukochana tesciowa i jedna z kolezanek oraz kilka cioc - imię jest bardzo ładne
A teraz własnie te staromodne sa bardzo modne, tak jak Mój Antoni i drugi będzie Franciszek
Mam pytanie natury technicznej, gdzie sie dowiadywałyście czy jakieś konkretne imie wam zarejestrują? Czy jest jakaś lista imion czy to zależy od widzimisie urzędnika.
Ponieważ podoba mi się Sarah , wymawia się tak samo, a ładniej wygląda pisane, ale nie wiem czy mi takie w polsce zarejestrują.
Pruedence u mnie w Radomiu nie byłoby szans, żeby zarejestrować Sarah! "Uprzejme Panie" zapisałyby Sara. W urzędzie mają jakiś wykaz imion i tego sie trzymają, chyba że jedno z rodziców jest obcokrajowcem to wtedy niema problemu...
Imię dla dziewczynek powinno się kończyć literą A. Moja znajoma chciała zapisać Karen dla córci i nie dało rady!