lidziasc my maluszka planujemy dopiero wtedy jak zmienimy mieszkanko bo to mamy bardzo malutkie i juz teraz sie nie miesciemy.... aniulka dużo zdrówka dla dziecinki.. u nas narazie bez choróbska oby tak dalej własnie połóżyłam małego spac bez pieluchy ciekawa jestem co to bedzie....bede próbowac stopniowo może sie nauczy spac juz na dobre bez pieluszki...
a co do pytania , to z Piotrkiem mialam problem i sikal dlugo w pamapa , a olcia to juz nie wlasnie jak byla w wieku twojej malej to tak wlasnie ja uczylam , a pozatym bylo lato wiel latala w samych majtkach i jak zrobila siku to odrazu sama sciagala majtki a teraz to juz nie mam problemu
to moze na wiosne uda mi sie ja oduczyc ?????
ale jak narazie to nie da sie posadzic na nocnik nie zmuszam jej ale nieraz mowi >si< i przyniesie nocniczek ale posiedzi z 5 min i jak wstanie to zrobi obok albo jak ja rozbiore to sie nie da posadzic
lidziasc, nie zmuszaj , a moze sprubuj sadzac ja na kibelek , bo tak robi moja Olka , ja nocnik to parzy chyba w siedzenie , a pozatym to wiesz dla dziecka w ubikacji jest cala masa atrakcji , mozna spuscic wode po sikaniu .... rozwinoc papier toaletowy .... i napewno jeszcze wiele sie znajdzie wiem bo moje dzieci to potrafia wszystko