gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 10:02

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

dziewczyny ale Franio mial przeciez wazyc 3950 juz wczesniej. Czyzby sie odchudzal???

Jasnie Pani a z jakiej okazji ta zmiana planów? Juz w polsce wam sie nie podoba? A tak na dlugo zamierzacie jechac czy na troche???

kasia79 Tomek tez mial goraczke w pt wieczorem i sb rano. Dalam mu rowniez ibufen i gorączka wiecej sie juz nie pojawila. Zycze tego samego Lence.

ilonakk9
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

17 lip 2007, 10:36

hey dziewczyny!!!
Ledwo zyje po dziesiejszej nocce,Vinee wstala wczesnie rano i marudzila,nie wiem moze znowu na zebole,bo nastepne sie szykuja do wyjscia,albo po prostu Vinee czekala az Marta urodzi nam Frania,bo po smsie zjadla mleko i zasnela,a ja juz jakos nie moglam.
Bablu zadzwonil do pracy,ze bierze sobie wolne cale szczescie,yupii.. :-D
teraz gotuje jej zupke,a oni wariuja u gory,chyba czas sobie kawuche strzelic,bo zasne inaczej.Piekna pogoda dzis u nas sie zapowiada,,, :ico_haha_01: :ico_brawa_01:
Gosia juz dawno mialam sie Ciebie spytac jak tam praca Twojego Pawla?zadowolony?
Jasnie Pani:) a ja myslalam,ze Wy do Pl to juz na stale,bo Twoj mezulek mial propozycje pracy jak dobrze pamietam?ale moze cos przeoczylam,bo w sumie mnie dlugo nie bylo na TT jak bylam w PL..zapraszamy do nas do Stafford,nie jest to duze miasteczko,choc jak moja mama twierdzi spore,hehe bo w Londynie nie byla i dlatego sie jej tak wydaje :-D jest przede wszystkim zielono i czysto,duzo zieleni wokolo...co by Ci tu jeszcze napisac,co do pracy to niestety nic w tej sprawie nie moge powiedziec,domki okolo 600 funciakow srednio...ludzie mili i przyjazni i atmosfera naprawde przyjemna :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 10:56

Gosia juz dawno mialam sie Ciebie spytac jak tam praca Twojego Pawla?zadowolony?
Paweł zadowolony i to bardzo. Ze mną gorzej choć już sie unormowało. Na początku bardzo mi nie pasowalo ze ciągle w knajpie przesiadywał. Bo on strasznie powolny jest i pojedzie tylko np po piwo i go nie ma pare godzin bo pogada z jednym znajomym a to z drugim itp i sie schodzi. Do tego widzimy sie praktycznie co drugi dzien. Bo jak ma zmiane to jak ja wychodze to on spi a jak on przychodzi to ja spie. Czyli tak w tygodniu caly dzien to widzimy sie tylko raz w sobote lub niedziele w zaleznosci jak zmiana wypadnie. Wiec to są wszystko wady. Ale z perspektywy Pawła to jest dobrze bo juz nie jest kurą domową. Odżył facet, no i przede wszystkim druga pensja wpływa. A to bardzo duzo znaczy. Bo nasze zarobki wspolne sie prawie podwoily. Dzieki temu nie boje sie brac kredytu na wykonczenie domu.
Wiec mimo wszystko dobrze sie stalo.
zapraszamy do nas do Stafford,
mi sie podobalo tam. Ogolnie gdybym miala mieszkac w anglii to bym wolala wlasnie takie miasteczko jak Ilonki niz Londyn.

julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum

17 lip 2007, 11:24

dzien dobry!
ciesze sie ze marta juz po wszystkim i ze szczesliwa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
my dopiero wstalismy moje dziecko zamienilo sie w spiocha coprawda zmienil sobie pore chodzenia spac z 20 na 22 ale za to wstajemy o 10 :ico_brawa_01: kurde ale lenistwo teraz wcina sniadanko z ciocia- czyli moja kuzynka a ja mam czas na tt :-D
dzis tylko jakis spacerek w planach no i porzadki bo mieszkanie to co dzien trzeba by ogarnac przynajmniej z wierzchu :ico_oczko:
jasnie pani ja myslalam ze wy o juz na stale do pl ???

ilonakk9
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

17 lip 2007, 11:46

Gosia super,ze Pawel odzyl przy tej pracy,bo to naprawde wazne dla faceta :ico_brawa_01: no i pieniazki tez sie zawsze przydadza,bo dwie pensje to juz znaczna roznica!!!!Niestety z tym rzadkim widzeniem sie to juz tak bywa kurcze,teraz co slysze to wszedzie tak jest u moich znajomych,wlasciwie weekend zostaje na spedzenie czasu z rodzinka.Tak to juz jest z praca!!!

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lip 2007, 11:50

kasi.k,
po 3. wlasnie tam u was to cyba tanie mieszkanka :ico_brawa_01: a jak ze znalezieniem pracy, bo ja to zagorzala kelnerka jestem, to pewnie bez problemu bym znalazla, a moj maz to na budowie lubi sobie podlubac, ale teraz chce byc kierowca :-D ( jutro pewnie mu sie plan zmieni i bedzie chcial byc np. magikiem :-D ). a to by fajnie bylo jakbym tam sobie pojechala, bo bym Lusce jej prototyp pokazala :-D
spiesze donieść, że:
- za dom z 2 sypialniami, kucnią, salonem i 1 łazienką, ogródkiem i miejscem parkongowym płacimy 570 funcików :-D do tego 100 funtów council tax, 24 funty woda co miesiac, i co 3 miesiace gaz i prąd po jakies 40 funtów :-D
- mamy 2 sklepy z polską żywnością :-D coraz lepiej zaopatrzone...
- powstaje polska szkoła ( i Kasieńka będzie w niej uczyć :-D )
- jest polski kościół
- co jakiś czas są organizowane imprezki dla Polaków
- a tu sa ogłoszenia o prace w naszym rejonie: http://jobs.thisisgloucestershire.co.uk/

[ Dodano: 2007-07-17, 11:52 ]
[center][glow=darkred]MARTUCHA OGROMNIASTE GRATULACJE[/glow][/center]

[ Dodano: 2007-07-17, 11:54 ]
Ilonka slicznie dziękuję za smska :ico_sorki:

Julie ja pamiętam te dobre czasy, kiedy my tak spałysmy sobie z Vikulką :ico_placzek: szła spać o 21, potem o 3 karmienie i o 6 rano i zaczynałysmy dzien dopiero po 9 rano...

[ Dodano: 2007-07-17, 11:57 ]
i jeszcze raz ja :-D

a wiecie jaką dzisiaj miałysmy noc???
21:00 usnęła
1:44 pierwsze kręcenie się w łóżeczku, zabawa rękami i mamrotanie do siebie
2:05 płacz - przyczyna? zatkany nosek :ico_olaboga: no to czyszczonko (chyba całe osiedle ją słyszało)
4:15 jedzonko i przenosiny do łózeczka rodziców
4:40 kolejny płacz - przyczyna? przestał działac żel na dziąsełka i swędzą :ico_olaboga: posmarowane dziąśła żelem i powrót do snu
5:10 smród nie z tej ziemi - mała zrobiła kupsko (pierwszy raz w jej życiu o tej porze i przez sen :ico_szoking: ), przebrana i powrót do spania
6:30 dzwoni budzik tatusia, że pora do pracy, małej się chyba wydaje że ona musi tatusiowi towarzyszyć bo oczka jak złotówki i uśmiech na twarzy... na szczęscie mąz ją jakoś uśpił, uffff...
7:50 pobudka, jedzonko, mycie buziaka i ubieranie się...
NIE ZASNEŁA Z POWROTEM AŻ DO TEJ PORY!!!!

no i ciotce dzisiaj znowu zachciało się spaceru, a tu pogoda niepewna więc jej mówie poczekaj aż się wyklaruje i wtedy pójdziesz... ale ona uparta i polazłqa o 9:30... a tu za jakies 15 minut lunęło, że hej :ico_olaboga: i niedawno ciotka wróciła cala mokra, hihi... a malutka oczywiście suchusienka, bo na szczęście ostatnio zakupiliśmy ten ochranaicz na wóżek od deszczu :-D

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2007, 12:21

powstaje polska szkoła ( i Kasieńka będzie w niej uczyć
a czego bedziesz uczyc??? I kto ją zakłada? Tak dużo polaków jest u was w pobliżu? A będą tez sie uczyc nie polskie dzieci??? Nic nie pisalas o tym.

A nockę to miałas niezlą, a ja opisze wam moją nockę

23:15 uspałam Tomka
4:20 Tomek wstał
8:00 zasnął Tomek a ja do pracy pojechałam czyli troche malo snu dla mnie.
Tak to juz jest z praca!!!
no własnie, ale co poradzic

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

17 lip 2007, 12:50

martucha ogromniaste gratulacje, az lezka mi sie w oku zakrecila jak przeczytalam ile godzin cie franio meczyl.....i to bez znieczulenia :ico_szoking:
ale o tym bolu sie zapomina, cale szczescie :ico_haha_01: odpoczywaj kochaniutka i spij kiedy maly spi.

[ Dodano: 2007-07-17, 12:54 ]
kasik mam tego linka ale jeszcze nic nie robilam bo narazie mi to niepotrzebne.tylko tak na wszelki wypadek sobie to zapisalam :ico_oczko:
wklej jakies fotki slicznotki malej,please.i mam nadzieje ze jak bedziesz w pl to tez bedziesz wklejac.
:ico_haha_01:

beata84
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

17 lip 2007, 12:55

martucha wielkie gratulacje :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

ale sie ciesze,ze wszystko ok. buziaki dla ciebie i dla franusia.

przepraszam,ze tak dlugo nie pisalam,ale mialam milion spraw na glowie mam nadzieje,ze mi wybaczycie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

ale czytalam was codziennie. nie ominelam ani jednego postu. :ico_nienie:

jasnie pani jesli chodzi o miejscowosc gdzie my mieszkamy (cambridge) to jest strasznie drogo jesli chodzi o mieszkanie. za 1 bed flat trzeba zaplacic conajmniej 650 funciakow. plus wszystkie oplaty.
jest tez polski sklep :ico_brawa_01: (mozna w nim kupic wszystko co polskie bo jest ogromniasty) :ico_brawa_01:
odprawiane sa polskie msze w kosciele.
serdecznie sapraszam i sluze pomoca. :-)

[ Dodano: 2007-07-17, 12:59 ]
zapomnialam napisac,ze wszystkie wasze dzieciaczki sa przesliczne i juz nie moge sie doczekac swojego. buziaki dla wszystkich mamusiek i ich przeslicznych dziciatek :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

kaasiaa79

17 lip 2007, 13:49

Ilonuś, serdecznie dziękuję za smska o Franiu :ico_zakochani: chciałam już rano odpisać, ale lenka tak do mnie przywarła, że zabawy z komóra by ją obudziły, a potem pędziałm z dzieciakami do kina :ico_oczko:

[glow=cyan]Martuniu kochana, nareszcie juz po wszytskim, synuś zdrowy, Mama szczęśliwa, a Tata dumny i tak właśnie powinno być [/glow] :ico_prezent:

Gosia, właśnie lenka rano nie miała temperatury, ale teraz przed zasnięciem jej mierzyłam i znowu jest 38 :ico_noniewiem: nie mam jak iść do lekarza, poczekam na kube i wtedy zobaczymy. je, pije i bawi sie, ale jakaś niewyraźna jest. mam nadzieje, ze jej przejdzie jak u Tomka :ico_noniewiem:
Jaśnie Pani nie dla opony te spacery :-D rano lenke zaprowadzam do babci, a potem ją odbieram koło 13 i wracamy do siebie, prosiłam barat, żeb y mnie podwiózł, ale migdalenie sie z dziewczyną było akurat ważniejsze :ico_zly:
Kasia no właśnie nic sie nie chwaliłaś :ico_szoking: co to za praca w szkole? dawaj tu szybko nowe ploty :ico_haha_01:
Julie tobie to dobrze, jak ja mam lenke karmić to mnie cholera bierze :-D
za 1 bed flat trzeba zaplacic conajmniej 650 funciakow
o kurna, ale drogo :ico_noniewiem:
Fela, co wam Mama na obiadek gotuje? :ico_oczko:

Jaśnie Pani, no to i ja sie wtrące w mieszkania :-D jak mieszkaliśmy w londynie to oboje dorabialiśmy w pubie o'neils, ta kompania-bo mają całą sieć różnych pubów, nad barem flaty dla pracowników, nie płaci się nic, nawet taxu, my mieliśmy pokój, kuchnie i łazienkę, ale tylko z prysznicem i dzięki temu naprawde dużo udało nam sie zaoszczędzić. tylko teraz we trójke to pewnie dla was za mało przestrzeni by było :ico_noniewiem:

lenka śpi, chciałam ją przykryć mokrą pieluszką, ale sie nie da :ico_noniewiem:

Wróć do „Pozostałe”