Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2007, 13:23

czesc mamuski
madzia marcinek super hihi
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

co do oiltaum to widzialam tutaj i cena wiadomo na tutejsze zarobki jest jakas mozliwa...
ale nasz maly ma ladna skore wiec mysle ze tego nie potrzebuje i pewnie recepty nie dostane skoro nie ma takiej potrezby
ma troszke sucha skora w zgieciach tylko ale uzywamy oliwki hihi

lucy super fotki i oliwerek sliczny hihi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a u nas z rytmem dnia jest roznie.. karmienie regulranie ale spanie to zalezy od dnia.. nasz leos najmlodszy wiec my jeszzce sie docieramy hihi i poznajemy i powoli normuje sie rytm dobowy....

my wstajemy pozno.. jak sie da to ok poludnia.. hihi
w ciagu dnia bywa ze jest aktywny od rana (godz8) i zalicza chwilowe drzemki hihi a bywa ze spi duzo hihi je mniej wiecej o 8 , 14, 17, potem 19.,30 kapiel i jedzonko.. zwykle lezy do 23 potem znow cyc i spi do ok 4, potem 8 i tak w kollko.. ale wczoraj np zjadl szybciej bo cos sie rozregukowalo... tzn chcial czesciej jesc w dzien,. plakal i otwieral buzke wiec mu dalam.. moze chcialo mu sie pic... i o 20 zasnal i spal az go nie zbudzilam o 1 zeby przed snem nakarmic hihi i potem juz co 3 godz sie budzil.. hihi
a jak go ubudzialm wczoraj na jedzonko w nocy to tak pieknie sie usmiechal .. cala buzia az jezyczek wystawial.. nie moglismy sie nacieszyc z adasiem..
juz ne mge sie doczekac az nasz synek bedzie taki swiadomy... odwzajemniania usmeichow gruchania..hihi na razie jest malo kontaktowy.. ale potrafi sluchac jak do niego mowimy.. w babcie jednak wpatrzony najbardziej
a jaki silny.. glowke mocno trzyma i na brzuszku tak sie siluje i nozkami przebiera hihi
aha a na spacerki chodzimy codziennie. nie bylo dnia zeby na powietrzu nie przebywal.. kilka razy moze sie zdarzylo ze tylko wystawialismy go na taras ale zawsze po kilka godzin spacerujemy.. hihi
pogoda na to pozwala wiec ok
a jak troche pada to zakladamy folie na wozek hihi
zmykam pod prysznic i do lekarza z malym a potem znow zakupki.. mama musi cos pokupowac jeszzce przed wyjazdem hihi

buziaki i do wieczorka

astrid
Maniak forumowy
Maniak forumowy

02 sie 2007, 14:57

witam my po szczepieniu i po wazeniu , maly wkoncu przytyl wazy 5300 normlanie sie ciesze bardzo.
acia oliatum jak twoje dziecko ma alergie nie wiele ci pomoze, to jest na sucha skore itp ja uzywam emoilum olejek, emulsje i specjalny krem bo nasze dzieciaczki te krostki swedza a te preparaty powoduja to ze zmniejsza sie swiad skory. Niestety emoilum jest jeszcze drozsze od oliatum

A tradzik niemowlecy rozni sie tym od alergi ze jak wyjdzie sie z dziekiem na dwor to on niby schodzi tzn go nie widac a alergia jest caly czas.

A nasz dzien wyglada tak ze wstajemy ok 9 (maly sie budzi ok 8 ale lezymy sobie) potem szamka i czas na gadanie marudzenie lezenie i bawienie do 11 potem szamka i spac i tak sobie kima do 14 potem jesc i dalej zabawy jedzenie ok 16-17 potem na spacer do 20 kapiel i spac, szamka ok 24, 3,5.

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 sie 2007, 15:34

a ja musze sie pochwailic ze moja corónia nie chce ogladac zadnych grzechotek, grajacych zółwi i karuzeli. ona woli moja buzie.. patrzy na mnie a potem mnie nasladuje, wali juz takie usmiechy do mnie, tak grucha, postękuje do mnie i mówi "a gu".. rozmawia do mebli, obrazów jak mnie nie ma... a najfajniejsze jest przebudzenie rano, kiedy widzi mnie po raz pierwszy po nocy, tak się usmiecha, wręcz smieje i zaczyna swoje pogaduchy. co do podnoszenia główki to ćwiczymy wciąż i robie lekkie postepy... wkrótce wkleje wam nowe zdjątka

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

02 sie 2007, 17:15

dziewczyny super jest jak maluchy probuja cos tam po swojemu ,,mowic,, :-D moj caly czas ,,przemawia,, a my sie smiejemy ,taki jest slodki wtedy,a dzis tak sie usmiechal do nas ,ze nie moglismy normalnie,tak sie serce cieszy czlowiekowi :ico_brawa_01: udalo mi sie nawet fotke zrobic,zaraz wam pokaze...oliver coraz fajniejszy sie robi i taki bardziej kontaktowy :ico_brawa_01:
. a najfajniejsze jest przebudzenie rano, kiedy widzi mnie po raz pierwszy po nocy, tak się usmiecha, wręcz smieje i zaczyna swoje pogaduchy.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-08-02, 17:24 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

02 sie 2007, 18:05

Tomek dzis posiadł nową umiejętność. Nauczył się piszczeć. I tak sobie mnie piskiem dzisiaj wołał.

Avisek mój Tomus tez jak wyspany to usmiecha sie od ucha do ucha, zwłaszcza rano.

Lucy masz rację że serce ściska ze szczęścia w takich chwilach.
A Oliver przesliczny chłopczyk, aż mojemu Jarkowi pokazałam i też przyznał, że ładniusi dzieciaczek :-D A z tej nogi ssanej też się uśmiałam hihi.

Awatar użytkownika
magda26

02 sie 2007, 18:06

Dziewczyny zdjecia rewelacja :ico_brawa_01:
Nasz dzien wyglada tak budzimy sie kolo 8.00 lezymy do 9.00 wstajemy a marcinek zasypia sobie potem sie budzi troszke zabawy i znowu kima :ico_oczko: amciu i na spacerek i spi na dworze :ico_oczko: wracamy zabawa amciu kapiel i o 20 do lozeczka i spi do 1.30 amciu i pobudka o 5.00 amciu i spi do 8.00 :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-08-02, 18:07 ]
Avisek mój Tomus tez jak wyspany to usmiecha sie od ucha do ucha, zwłaszcza rano
moj tez zazwyczaj rano szczerzy dziasla jak stary dziadek bez zebow :-D

lucy23

02 sie 2007, 18:12

moj tez zazwyczaj rano szczerzy dziasla jak stary dziadek bez zebow
:ico_haha_01: :ico_haha_01: ja tez mowie,ze jak stary dziadek ha ha smieszne te nasze dzieciaczki :ico_haha_01:
kamilko dziekuje,tak milo sie czyta o swoim dziecku jak ktos je chwali :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
-indigo-

02 sie 2007, 18:30

lucy proszę bardzo, szczera prawda :-D

Awatar użytkownika
magda26

02 sie 2007, 18:32

Kamilka ma racje a po za tym wszystkie dzieci sa sliczne jak ja patrze na usmiech Tomusia to samej mi sie usmiecha buzia :-D

[ Dodano: 2007-08-02, 19:20 ]
Dziewczyny napiszcie jak mowicie do swoich malenst...
Ja zaczne....
Nygusek- wzielo sie to ze po terminie sie urodzil i nie chcial wyjsc i P stwierdzil ze jest nyguskiem :ico_oczko:
Wiercipiętek-tak nazwala go moja mama i wszyscy zaczynaja tak mowic do niego poniewaz wiecznie macha raczkami i nozkami i nie umie polezec w spokoju hehe

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2007, 19:42

Madziu ja mowie niunia i pyza bo ma takie pyzate policzki :-D ja mam megaaaaaaaaa problem cycowy w dzien mala possie piers i ryk wyje strasznie nie chce cyca :ico_olaboga: chyba jej slabo leci bo ja juz glupieje o co chodzi :ico_olaboga: a w nocy znowu luzik zje oba cyce i spi :ico_oczko: a w dzien cyce jak z waty nic nie pomaga piwo,herbatki itd :ico_placzek: :ico_placzek: lekarz powiedzial nie dokarmiac ale kur... chyba on nie slyszy jej placzu taki lament wyje strasznie :ico_placzek: :ico_placzek: meczy sie w dzien strasznie nasza pyza teraz wypila glukoze i spi,jak tak dale3j bedzie to piernicze to karmienie bo ona tak strasznie cierpi a ja razem z nia becze,tak jest od paru dni :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”