Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!

02 sie 2007, 19:30

Basiu nie martw sie my cie tu sluchamy i rozumiemy twoje ''jeki''
TRZYMAC KCIUKI LECE

[ Dodano: 2007-08-02, 19:32 ]
co to ejst ten folej ???

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

02 sie 2007, 21:57

Sylwio - ja nie słyszałam tego słowa, ale kojarzy mi się to z cewnikiem i balonikiem do rozwierania szyjki

Basiu - to przesilenie, nie martw się z pierwszym dzieckiem człowiek bardzo się przejmuje
ja np. z Wiki miałam wysypki po szczepionkach, choć dyrektorka Jana Pawła od szczepień twierdziła, że to nie jest możliwe, ale ja wiem swoje (w końcu w każdym przypadku musiał być kiedyś ten pierwszy pacjent z objawami), moja gwiazda była uczulona na jeden z konserwantów szczepionki, na początku nie wiedziałam z czego więc próbowaliśmy z dietą, płynami do kąpieli i innymi, ale co ja ci będę mówić...
musisz spokojnie obserwować i wyciągać swoje wnioski i broń boże się nie denerwować, bo maluch jak wyczuje to da ci popalić
a dziś Jaś może miał gorszy dzień, każdemu się zdarza

a ja dalej ściskam piąsteczki

Awatar użytkownika
Sylwia

02 sie 2007, 22:50

Wpadalam zyczy wam kolorowych i slodkich snow!! ja jutro o 6 rano wstaje i jadeeeee sobie ..Brrr juz sie boje ale cos taka ansza natura..bo to jestesmy zeby rodzic :-D trzymac kciukasy bede dawac znac na bierzaco violi !! na koniec stawiam :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_tort: :ico_tort: PAPA buziaki dla was !!

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2007, 00:06

sylwia no to trzymamy kciuki i czekamy na ciebie i maluszka hihi

zagladam tu do was i sprawdzam stan waszej trojeczki hihi i czytam wrazenia swiezych mamusiek

malotala kubus przeslodki hihi

nasz leos ma cos a la tradzik niemowlecy. takie krosteczki czerwone z bialym w srodku.. drobniutkie na czolku .. pod brodka i nawet we wloskach.. poczatkowo pojawily sie na policzkach i przeszly dalej
mam nadziejeezybko minie
koncze bo wola cyca
trzymam kciuki papa

Awatar użytkownika
Viola

03 sie 2007, 08:12

Witam :)
u mnie nadal cisza.... :ico_ciezarowka:

basik334
Umiem skakać na skakance po całym forum

03 sie 2007, 08:58

Sylwio - ja nie słyszałam tego słowa, ale kojarzy mi się to z cewnikiem i balonikiem do rozwierania szyjki

Basiu - to przesilenie, nie martw się z pierwszym dzieckiem człowiek bardzo się przejmuje
ja np. z Wiki miałam wysypki po szczepionkach, choć dyrektorka Jana Pawła od szczepień twierdziła, że to nie jest możliwe, ale ja wiem swoje (w końcu w każdym przypadku musiał być kiedyś ten pierwszy pacjent z objawami), moja gwiazda była uczulona na jeden z konserwantów szczepionki, na początku nie wiedziałam z czego więc próbowaliśmy z dietą, płynami do kąpieli i innymi, ale co ja ci będę mówić...
musisz spokojnie obserwować i wyciągać swoje wnioski i broń boże się nie denerwować, bo maluch jak wyczuje to da ci popalić
a dziś Jaś może miał gorszy dzień, każdemu się zdarza

a ja dalej ściskam piąsteczki

Witamy!

Basiu, widzisz, właśnie sobie pomyślałam - w najbliższym czasie szczepienie, strach się bać, jak zareaguje :ico_olaboga:

Violu, czekamy, czekamy.

Lekarz zalecił Jasiowi robić kąpiele w rumianku i Balneum 2 razy dziennie, więc my już po kąpieli. :-D Noc o dziwo spokojna, synek zasypiał już przy cycu, i nie budził się aż do następnego karmienia, w sumie tylko dwa razy. Ogólnie teraz cisza, przerywana rykiem wspomnianej krowy, ale na razie nie jestem zmęczona i mnie to strasznie nie drażni. :-)

Szkoda tylko że Jaś ma całe ciałko jak obsypane piaskiem, ale moze lekarz go zobaczy...

joanna1111

03 sie 2007, 09:32

Czesc dziewczyny :-D
Ja dzis w kiepskim humorku :ico_placzek: Chyby dopadlo mnie baby blus :ico_noniewiem: Jestem nerwowa i pozabijala bym wszystkich.Mam dosyc bolu i ryczala bym jak bobr :ico_placzek:
A Juli kochana.U nas tez tylko 2 razy pobudka w nocy :-D Ale zaraz zasypia przy cycku i spimy dalej.Ale na spacerkach cos nie chce spac.Normalnie dzieci lubia pospac na swierzym powietrzu nie?Moze jej sie jeszcze pouklada,moze za mala gapa z niej :-D
Violu kochana czekam z Toba i zawsze musze tu zajrzec choc na chwilke czy juz macie pociechy.Nawet moj facet sie juz o Was dziewczynki pyta :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-08-03, 09:51 ]
Widze ze nie ma nikogo to ide troszke posprzatac poki Juli spi :ico_oczko: Postaram sie zajrzec pozniej :-D

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2007, 09:54

hello, udało mi się maluszka uśpic wiec zagladam do was :-D

BAsik, a ja od początku kąpie maluszka w zwykłej wodzie z kranu i Emulsji Olilatum i odpukać nic sie go nie czepia i skóre ma śliczną, wiec mzoe spróbuj ten emulsji,ona jest włąśnie specjalnie dla dzieci które maja jakies problemy skórne, wiec moze podziała :-)

Joanna a mój maluszek tez na poczatku nie chciał spać na spacerku, chyba wóżeczek był dla niego za duzy i jakiś taki nowy, i najlepiej mu pasowało zebym go niosła przez cały spacerek na rączkach :-D ale naszczescie juz się przyzwyczaił i teraz śpi jak kamien i nic go nie rusza :-D

Basiu trzymam kciuki zeby Tadziu juz zaczał nocki przesypiać, atego sowjego meza to normalnie w tyłek powinnas kopnąć, a raczej tesciów :ico_olaboga: mój mezulek tez na poczatku miał takie pomysły ze wychodził do pracy o 7 rano a wracał o 7 wieczorek, ale zrobiła mu borute i powiedziałam ze jak nadal tak bedzie robił to ja go bede samego na pół dnia zostawiała z maluszkiem zebym mogła sobie swoje sprawy pozałatwiac no i chyba się przestraszył ze by miał sam z maluchem być i juz teraz ładnie o 17 do domku wraca :-D
Z tymi chłopami to nie raz ciezko jest :-D
Oni chyba myśła ze jak my z maluchami cały dzionek w domku jesteśmy to sobie lezymy do góry brzuszkiem :-D

No ja trzymam kciuki za nasze kochane ciężaróweczki, moze któraś urodzi 9 sierpnia w moje urodzinki :-D a wogóle bedziecie miały dzieciaczki spod znaku lwa, czyli najlepszego znaku :-D

A Pawełek na razie nie daje za duzo popalić, w nocy budzi się tylko na karminie i juz mniej wiecej o stałych godzinkach wiec jest ok :-D
A mysmy w koncu wybrali chrzestnych dla malucha i robimy chrzciny 26 sierpnia, w nasza pierwszą rocznice ślubu wiec dwie imprezki na raz :-D

Awatar użytkownika
Viola

03 sie 2007, 10:08

witajcie kochane...no rzeczywiście ta moja Milena to twarda sztuka... :-D :-D :-D
oj dziewczyna ma charakterek...nie spieszno jej do rodziców i braci... :-D :-D :-D
no ale nic czekamy, dziś po południu pojedziemy do połoznej na ktg.
taka miałam nadzieję, że córeczka urodzi sie wcześniej a tu klops, zważywszy, że termin z usg wychodził taki sam jak z @. a z chłopcami termin był z usg. zawsze inny.

Kochane mamusie, pamietam jak byłam na pierwszym szczepieniu z moim pierwszym synkiem Mikołajem....to poryczałam się jak bóbr. :ico_placzek: :ico_placzek: szczepienie trwało tylko chwilkę, mały płakał a ja razem z nim....tak mi go szkoda było...
robimy chrzciny 26 sierpnia, w nasza pierwszą rocznice ślubu wiec dwie imprezki na raz
Uleńko to świetnie wam się złozyło... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dwie ważne imprezki jednego dnia...
My planujemy chrzciny ok. pażdziernika tak żeby mała miała już 2 m-ce. Chłopców tak chrzciliśmy...i było ok.

a teraz chyba przejdę się do sklepiku...naleciało mnie na coś słodkiego....zrobię takie jeżyki z ryżu preparowanego i krówek...moi chłopcy to lubią....no ja też... :-D :-D :-D

[ Dodano: 2007-08-03, 10:09 ]
Basik, Joanna, Ula - trzymajcie kciuki...bo to tak nagle może się zacząć....

[ Dodano: 2007-08-03, 10:12 ]
Lekarz zalecił Jasiowi robić kąpiele w rumianku i Balneum 2 razy dziennie
Basiu ja starszego synka musiałam kąpać ałaśnie w rumianku, balneum no i nadmanganianie potasu....tez miał różnego rodzaju problemy ze skórą i ...pomogło :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a jak u Jasia z ciemieniuszką? ja stosowałam taki olejek na ciemieniuszkę z serii Skarb Matki.

basik334

03 sie 2007, 10:13

hello, udało mi się maluszka uśpic wiec zagladam do was :-D

BAsik, a ja od początku kąpie maluszka w zwykłej wodzie z kranu i Emulsji Olilatum i odpukać nic sie go nie czepia i skóre ma śliczną, wiec mzoe spróbuj ten emulsji,ona jest włąśnie specjalnie dla dzieci które maja jakies problemy skórne, wiec moze podziała :-)

Joanna a mój maluszek tez na poczatku nie chciał spać na spacerku, chyba wóżeczek był dla niego za duzy i jakiś taki nowy, i najlepiej mu pasowało zebym go niosła przez cały spacerek na rączkach :-D ale naszczescie juz się przyzwyczaił i teraz śpi jak kamien i nic go nie rusza :-D

Basiu trzymam kciuki zeby Tadziu juz zaczał nocki przesypiać, atego sowjego meza to normalnie w tyłek powinnas kopnąć, a raczej tesciów :ico_olaboga: mój mezulek tez na poczatku miał takie pomysły ze wychodził do pracy o 7 rano a wracał o 7 wieczorek, ale zrobiła mu borute i powiedziałam ze jak nadal tak bedzie robił to ja go bede samego na pół
dnia zostawiała z maluszkiem zebym mogła sobie swoje sprawy pozałatwiac no i chyba się przestraszył ze by miał sam z maluchem być i juz teraz ładnie o 17 do domku wraca :-D
Z tymi chłopami to nie raz ciezko jest :-D
Oni chyba myśła ze jak my z maluchami cały dzionek w domku jesteśmy to sobie lezymy do góry brzuszkiem :-D

No ja trzymam kciuki za nasze kochane ciężaróweczki, moze któraś urodzi 9 sierpnia w moje urodzinki :-D a wogóle bedziecie miały dzieciaczki spod znaku lwa, czyli najlepszego znaku :-D

A Pawełek na razie nie daje za duzo popalić, w nocy budzi się tylko na karminie i juz mniej wiecej o stałych godzinkach wiec jest ok :-D
A mysmy w koncu wybrali chrzestnych dla malucha i robimy chrzciny 26 sierpnia, w nasza pierwszą rocznice ślubu wiec dwie imprezki na raz :-D

Ula od początku kąpałam w oilatum. Potem Jasiowi wyszła wysypka. Więc nie wiem czy to nie po tym. Lekarz stwierdził że Jaś ma b. wrażliwą skórę.

Violu, oczywiście, jesteśmy z Wami. Cały czas pamiętamy :-) Ciemieniucha się poprawia, lekarz kazał ją posmarować TRIDERMEM, taka maść. Ale to nic przy tej wysypce. Żebym chociaż wiedziała na co!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”