witam, witam! i od razu przepraszam - zaniedbałam nie tylko TT ale i siebie przez ten tydzień, niestety usp[osobienie mam chandryczne i depresyjne i byle co wprowadza mnie w stan prawie samobójczy
przeszło mi (jak zwykle zresztą) i już jestem
schudłam na tyle, że sukienka mile opływa moje fałdki a nie zapiera sie na nich
na działce nie byłam już tydzień i nie wybioeram sie na razie bo zimno, do słoików nic jeszcze nie robiłam bo to pierwszy rok na tej działce i teraz wszystko zjadamy - słoikować bedziemiy za rok
kaasiaanic nie wiemy o LOSTACH, bo nasz serwer niestety padł i mamy tylko jako-taki dostęp do netu
uwaga!!! przepis na sałatkę z fasolki szparagowej do słoiczków - obiecany kiedyś tam!!!
2kg fasolki szparagowej (najlepiej mieszanej)
0,5 kg marchwi
0,5 kg cebuli
1szkl oleju
3 lyżki octu 10%
4 łyżki cukru
1przecier pomidorowy
fasolke pokroic na 3częsci i ugotowac w osolonej wodzie Cebule pokroic w plasterki, marchew zetrzec na jarzynowej tarce, doadac łyzke soli, olej, 2szkl wody zagotowac i na wolnym ogniu pogotowac 10minut. dodac przecier, ocet, lisc laurowy, ziele angielskie i gotowac jeszcze 5minut. wymieszac z fasolka, nałozycx do słoików i zagotowac je 5minut.
najlepiej powkladac do małych słoikow jak po dzemie z Łowicza, albo po przecierze pomidorowym z Pudliszek. SMACZNEGO!