Pruedence, dzięki, mi też się podobaja naklejki, moja mama myślała,że to tapera. hihi
A wcześnie rano, albo poźnym popołódniem nie możesz się gdzieś przejść. Tutaj w Kanadzie to tak prawie non stop, dzisiaj jedynie ma być zaledwie 27 stopni, ale wczoraj było 35 st z wilgotnością i już opisywałam czujesz się jak u magla !!!!!!!!
Yvone, nie wiem jak jest w Anglii, ale w Kanadzie jeśli jesteś legalnie dostajesz podstawową opiekę zadarmo i nie ma różnicy, lekarz wszytko ci zaleca i przed wyjściem dajesz do rejestracji informacje co mają ci załatwić, czyli potrzebujesz okuliste, dermatologa, i takie tam i potem do ciebie dzwonią z informacją z tego miejsca gdzie i kiedy masz się zgłosić i czy ci odpowiada. Uzg akurat to sama dzwoniłam i wybierałam sobie termin, ale tylko dlatego, że to podpada jak pobranie krwi, przeswietlenie i uzg to badania kontrolne wnikające w ciebie i to możesz iśc do jednego miejsca i tam robią wszystko. Oni ci dają papierek co potrzebujesz aby było zrobione i ci polecają najlepsze miejsce albo sama wybierasz gdzie chcesz isc.
Ale dentysta, masarz, fizjoterapi to musisz placic sama, albo jak masz dobra prace z tzw BENEFITami to ci opłacają od 60-90%.
Ale się rozpisalam !!!!!!!!!
kasia1983, to prawda poczekaj, ja sobie tłumacze tak, że zajeło ok 9 miesięcy na rozciągnięcie skóry to w kilka dni nie ma co marzyć o powrocie do figury z przed ciąży, dodatkowo twoje biodra są przesunięte i wszytko inne , daj sobie czas i nie bądz za surowa dla siebie.
Ja jak pakowałam się do szpitala, to mój mąż mi powiedział pamietaj ciuchy ciążowe jeszcze będą obowiązkowe w twojej garderobie przez pewien czas !!!!
Zaskoczył mnie ale ciesze się, żę rozumie i on to też.
Pogadaj z mężem na ten temat, albo z kimś innym, ale najlepiej z mężem to on też się czegoś nauczy i nie będzie za bardzo wymagający.
beata84, to znaczy, że już niedługo, a ja jaknarazie nic, oprucz bulu w kroczu i niesamowitych agrobacji mojego dziecka to nic .
agasco, ja też nie miałam KTG i nawet nie wiem jak to się nazywa po Angielsku wiec nie wiem jak o to zapytać !!!!!!!!
Wczoraj podjełam decyzje, że kupuje sobie na brodawki te osłonki poszłam szukać ich i znalazłam wjedym ze sklepów i są ale na zamówienie i jedna kosztuje ok 11$ z podatkiem licząc.
Ile takie coś kosztuje w Polsce?