Tagar, bidulo ale cie trzymaja te mdlosci i wymioty dlugo!!! ale to juz napewno koniec bliziutko:)
ja tez zrobilam badania prenatalne - test Pappa i usg w 10 tyg.i 5 dniu ciazy, odebralam dopiero wczoraj i moja lekarka tez jest na urlopie, a na wynikach nie ma zadnego komentarza i nie wiem, czy jest dobrze, czy nie, poza tym caly czas wydaje mi sie, ze byly zrobione za wczesnie
Bylam umowiona na usg na kliniki i lekarka, ktora miala mi je zrobic nie przyszla dwa razy, tak wiec nie zrobilam tego usg, zeby utwierdzic sie, czy wszystko dobrze, bo jak pisalam, troche niepokoju mi zasiala moja gin podczas poprzedniego usg.
Ona wraca dopiero we wrzesniu, bede musiala isc do kogos innego, bo to bedzie juz ponad miesiac od poprzedniej wizyty. Denerwuje sie czy wszystko ok.
Ja biore witaminy od 12 tygodnia, minely mi mdlosci i lykam Prenatal na noc, chyba tak profilaktycznie, bo na poczatku ciazy jak robilam morfologie, to tez mialam dobra, ale to bylo w czerwcu, teraz nie robilam zadnych badan. Kwasu foliowego nie lykam, jest on w tych witaminach. Caly czas biore jednak duphaston, 1 tabl.
Brzuch mi bardzo urosl, jak tak dalej pojdzie, to niezle bede wygladac, przytyly mi uda
i cala jestem w syfach, mam pelno syfkow na dekoldzie i ramionach, cholera niczym nie mozna ich zlikwidowac, to ponoc od hormonow.
A, i garsciami mi wlosy wypadaja z glowy, a na brzuchu i nogach rosna jak szalone
pozdrawiam, coffe
[ Dodano: 2007-08-14, 15:20 ]Dziewczyny, ile razy juz mialyscie robione usg? ja mialam juz 3 razy, a jestem na poczatku 4 m-ca! czy to nie za duzo?moja gin na kazdej wizycie mi robi usg...a teraz jeszcze chce isc na to dodatkowe
juz sama nie wiem, boje sie zaszkodzic dzidzi:(