własnie chyba była mowa o herbacie imbirowej, a kiedys tez cos słyszalam, zeby przezuwać imbir, ale w jakiej postaci to nie wiem chyba normalnie taki świeży sobie kroic w plasterki i żuć.
asika82, imbir ogólnie na całym świecie jest jako środek przeciw mdłością, nawet polecane jest osobą z chorobą lokomocyjną. Co najważniejsze stosować systematycznie.
słyszałam, że na mdłości najlepiej zagryźć suchara i popić wodą-neutralny smak, nie odrzuca, a kwasy żołądkowe dostają pożywkę i po chwili robi się lepiej....
...Obecnie moją największą dolegliwością ciążową jest mój facet
WItam asika82, co do imbiru to dodaje sie go do herbatki ,ale nie kazdy moze bo imbir podnosi cisnienie Justyna_Bochnia, ja w poprzedniej ciazy tez mialam Torecan bo nie moglam normalnie funkcjonowac a teraz nie wiem co to są wymioty czasami sie zdazy ze mam male mdlosci ale to wszystko
Pozdrawiam Was serdecznie
na mdłości trzeba jeść często, a mało! Przyczyną mdłości czesto jest głód! Poza tym pofobno dobrze jest nie łączyć posiłków stałych z ciekłymi (np nie zapijac kanapki herbatą). Mi pomagało jedzenie częste, ale nie raz musiałam się do niego zmusząc