Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 13:22

Małgorzatka, to faktycznie kruszynkę urodziłaś. Moja Emi to się urodziła z wagą 3900 i wzrostem 56 cm także od samego początku duża babka z niej była :-D
Ale nie ważne jakie duże dzieciaczki się rodzą. Najważniejsze że są zdrowe :-)
Moja koleżanka urodziła w grudniu synka. Ważył 2550. Teraz ma prawie 9 miesięcy i powoli bierze się do chodzenia :ico_szoking:

maryyann, uwierz mi że jak już zobaczysz swoje maleństwo to pewnie zachce Ci się drugiego :ico_oczko: Tym bardziej jeżeli będziesz miała lekki poród

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

06 wrz 2007, 13:30

ale sie rozpisałyście :-D
Witam nowa kolezanke! Ja na twoim miejscu bym nie wytrzymała i juz leciała po test. Jak przypuszczałam że jestem w ciązy to normalnie nie wytrzymałam i szybciutko zrobiłam. Ja narazie o kolejnym dzidziusiu nie mysle, o ile sie wogóle zdecyduje to za jakies pare lat. :-D
Zania gratuluje dzidzi. Wklej zdjęcia i zaglądaj częściej w miare mozliwości.
A ja sobie pracuje! Rany ależ mi sie nie chce!

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 17:42

ja też kiedyś mieszkałam w Skoczowie,
A możesz zdradzić gdzie dokładnie? Ja mieszkam po lewej :ico_noniewiem: stronie Wisły czyli basen Delfin, Spar, Szkoła LO- te tereny !
Tak sobie myślę, że możesz być :) Bo ja miałam podobnie, też dokładnie 13 dnia cyklu, a cykle mam zwykle 30-32 dniowe. No i w ciąży jestem :)
Hm, coraz bardziej się upewniam, że ciąża nr 2 jest możliwa ... :ico_haha_02: czyli kolejna osoba to potwierdza ... No zobaczymy ...Czekam do 20.09...
A co do testów, pierwszy test mi nic nie wykazał, bo zrobiłam go chyba zbyt wcześnie, dopiero drugi zrobiony w odstępie tygodnia od pierwszego pokazał dwie krechy.
Najgorsze jest to, że ja nie wiem kiedy ten test mam zrobić bo to był mój pierwszy okres po porodzie ...i nie wiem kiedy ma przypadać kolejna miesiączka dlatego orientacyjnie wybrałam 4 dni po okresie z zeszłego miesiąca (16.08)...
Ale nie ważne jakie duże dzieciaczki się rodzą. Najważniejsze że są zdrowe :-)
:ico_brawa_01: Dokładnie! Zgadzam sie!
:ico_oczko: Tym bardziej jeżeli będziesz miała lekki poród
Ja miałam lekki ...naprawdę sowa..

Olciiaa :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-09-06, 18:41 ]
No i mam 37,1 stopni ...

[ Dodano: 2007-09-06, 21:46 ]
:ico_noniewiem: Zrobiłam test :ico_noniewiem: Dwie kreseczki z tym, że jedna słabiuśka, ledwo ją było widać ale niestety :ico_noniewiem: albo stety :ico_noniewiem: była!

Ciągle mam nadzieje, że jednak nie...może jak powtórzę test 20 to nie pokaże II kreseczek ...Myślałam, że jestem przygotowana na taką ewentualność :ico_placzek: ale chyba jednak nie :ico_placzek: Płakałam jak bóbr ... Boje się...nie dam rady, nie dam, nie poradzę sobie :ico_placzek: !!!!!!!!!!!!!!

No to chyba jestem w ciąży... ale czy to możliwe, że już by test coś pokazał?

Awatar użytkownika
maryyann
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

06 wrz 2007, 21:48

Małgorzatka ja mieszkałam po przeciwnej stronie miasta okolice Kaplicówki te tereny :)

Aga26 może faktycznie masz rację z tym drugim dzieckiem, zobaczymy po porodzie :) Najpierw trzeba jedno urodzić. Marzę o lekkim porodzie, bo po ciężkim to mi się pewnie wszystkiego odniechce, no ale zobaczymy jak będzie. Wiele osób sobie chwali Eskulap, więc mam nadzieję, że i ja się bedla dołączyć do tego grona :)

Paulina
a właśnie chciałam Cię spytać odnośnie tej wizyty przed porodem w Eskulapie, czy faktycznie miałaś prawo wyboru naturalny czy cesarka i nie było z tym żadnego problemu tzn. nie trzeba mięć żadnych wskazań? Bo moja koleżanka twierdzi, ze jednak wskazania jakieś muszą być do cesarki. Przynajmniej ją skierowali na naturalny porod.

Miłego wieczorku.

[ Dodano: 2007-09-06, 21:57 ]
Małgorzatka a jaki test robiłaś? Teoretycznie test mógłby już coś wykazać, ale lepiej zrobić jeszcze drugi test.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 22:02

maryyann Bobo Test !

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

07 wrz 2007, 06:49

Małgorzatka, test wychodzi nawet po 5 czy 6 dniach od zapłodnienia. A ta druga kreseczka pojawiła się od razu czy po jakimś czasie ?? I kiedy robiłaś test rano czy przez dzień ??

[ Dodano: 2007-09-07, 09:11 ]
Dzisiaj kolejny dzień paskudnej pogody :ico_zly:
Leje i leje i końca nie widać... Już powoli doła zaczynam łapać, trzeci dzień z Emi nie byłam na spacerze :ico_zly: Wczoraj jedynie na ogrodzie byłam z nią jakąś godzinkę. A tak to cały czas w domu.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 12:06

Aga26 Od razu się pojawiła ... Test moja kochana robiłam pod wieczór ...
Już powoli doła zaczynam łapać
Mi dół przeszedł ...ehh ... ale pogoda paskudna, nie ma co ... Buuu, dziś do szkoły muszę iść ...nie chce mi się ale co zrobić... Idę się pomalować i wyszykować...

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

07 wrz 2007, 12:11

czesc dziewczyny!!
a ja dopiero jem sniadanko bo wstalam o 11.30 :-D

Małgorzatka sprobuj zrobic jeszcze jeden test. ja swoj robilam dopiero po terminie w ktorym miala wystapic miesiaczka i nawet nie czekalam do rana tylko zaraz jak go kupilam ok. poludnia to wtedy zrobilam. no i dwie krechy wielkie sie pojawily ze praktycznie watpliwosci nie mialam. nie martw sie na zapas tylko sprobuj tescik zrobic gdzies za tydzien. a temperaturka sie nie sugeruj bo to tez roznie bywa.

maryyann w Eskulapie jak bylam na wizycie to normalnie po badaniu mam wskazanie do naturalnego porodu. jednakze ze wzgledu na fakt ze ja sie bardzo boje a lek jest rowniez wskazaniem do cc nie bylo problemu z ustaleniem daty cc. zreszta po rozmowie z anestezjologiem (swietny gosc) ktory mnie uspokoil ze wszystko bedzie ok przekonalam sie do tego na 100% i wiem ze taki jest moj wybor i wiem ze dobrze robie. skoro mam mozliwosc skorzystania z tego to chce skorzystac i juz.

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

07 wrz 2007, 12:27

Małgorzatko ja tez robiłam Bobo test z tego co pamiętam on wykrywa już nawet 6 dniowa ciąże. Ja robiłam jeszcze przed terminem @ i druga kreseczka wyszła ale niezbyt mocna. A masz jakieś jeszcze objawy oprócz tej temperatury.?? Sprubuj jeszcze raz zrobić jakiś inny test najlepiej rano. I nie martw sie na pewno dasz sobie rade!!!
Dziewczyny ta pogoda jest koszmarna! A my mamy w niedziele chrzciny i jak pomyśle że ma tak padać ech a chciałam rzeby córcia miała ładne zdjęcia :ico_zly:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

07 wrz 2007, 13:43

Małgorzatka, nie wiem co Ci napisać :ico_noniewiem: Testy ciążowe wykrywają bardzo wczesne ciąże. Im wcześniejsza ciąźa tym ten pasek jest mniej widoczny. Taką kilkudniową ciąże można wykryć robiąc test tylko rano kiedy stężenie hormonu jest najwyższe.
A może masz jakieś zaburzenia hormonalne (np kłopoty z tarczycą)
Tą gorączką bym się niesugerowała bo teraz taka pogoda że może złapałaś jakąś infekcję.

Jeżeli nie masz pewności to najlepiej idź do laboratorium żeby Ci bhcg oznaczyli. Wtedy Ci się wszystko wyjaśni :ico_oczko:

Wróć do „Pozostałe”