Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 wrz 2007, 23:27

ania1980, a wogole Ania mialam ci powiedziec, ze dziewczyna, ktora mnie uczyla wiazac Luske w chuscie ma coreczke Helenke i moja psiapsiolka w USA tydzien temu tez Helenke urodzila :ico_brawa_01: nowa moda :-D i bardzo dobrze, ze taka tradycyjna, bo obce imiona mnie jakos tak odrzucaja... :ico_oczko: (to mowilam ja - Dominika - ktorej corka na uzytek angielski ma Lucy na imie :-D :-D :-D )
No właśnie jestem mocno zdziwiona. Jak poszliśmy z Helenką na szzepienie to pani w rejestracji powiedziała, że kilka Helenek już jest. A później wpadł mi w ręce artykuł, w którym wyczytałam, że w ubiełym roku w dużych miastach imię Helena pod względem popularności przebiło Julię :ico_szoking: Pocieszam się tym, ze z dużego miasta już nie jestem :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: , więc może moje dziecko nie będzie miało dziesięciu koleżanek o tym samym co ona imieniu

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

17 wrz 2007, 00:17

To niezle sie porobilo z tymi imionami :-D a teraz dzieki Lucji Jasnie PAni ciesze sie,ze sie Luska nazywam hi hi :ico_oczko: a mialam pania od niemca i miala na imie Lucja,super babka ....ale zmarla starowinka,ale co za czlowiek :ico_brawa_01: fantastyczna kobieta :ico_brawa_01: madziorka to w takim razie poczekamy na prawko tomka hi hi ja powiemszczerze,ze po ostatniej wizycie w londynie mam troszke dosc i moja kumpela mnie zaprasza,ale jakos nie chce mi sie tam jechac :ico_wstydzioch: autem to jeszcze daloby rade,ale jak mialabym sie znow z malym autobusem tluc....no ale za jakis czas moglabym sie poswiecic :ico_oczko: jak mi trauma po konsulacie przejdzie...powiem wam szczerze,ze ja sobie wymarzylam australie :ico_wstydzioch: i teraz probuje sie czegos dowiedziec o wizie pracowniczej ...i wiem juz ,ze musze jakis kurs zrobic,bo tam jakies zawody sa potrzebne i moze jakby sie udalo to za 2-3 lata bysmy polecieli,ale sama nie wiem,to takie moje marzenie,ale troszke sie boje ,bo daleko :-D ale juz i tomek powoli sie przekonuje do mojego pomyslu...troche roboty sobie narobilam,bo teraz nurkuje po necie ,no i do szkoly musze isc czym predzej,bo na razie nic sie nie ruszylo w tej sprawie :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2007-09-17, 00:19 ]
madzia no co ty,nikt sie na ciebie nie gniewa,ani na kamilke hi hi

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2007, 00:29

lucy no australia ciekawe miejsce. chetnie bym sie tam wybrala na wakacje hiih ale mieszkac nie... strasznie daleko.. hihi teskno by mi bylo za rodzina i przyjaciolmi
no a jedyne co mnie przeraza w australi to pajaki.. brrr tarantule sa straszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no to czekamy na was lucy hihi

[ Dodano: 2007-09-17, 00:39 ]
dziewczyny co sadzicie o yodze dla maluszkow????
ja chce sie zapisac... i ide z ciekawosci. napewno leonkowi nie zaszkodze, a moze przysporze troche radosci i zabawy hihi ponoc godzina yogi to aktywnosc wystarczajaca na caly dzien

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

17 wrz 2007, 00:52

madziorka ta yoga to super sprawa.szkoda,ze kolo mnie nie mieszkasz to bysmy razem chodzily :-D kurde ,strasznie zaluje,bo ja lubie takie zajecia,a nie mam z kim chodzic :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-09-17, 00:53 ]
ja tez sie boje pajakow :ico_placzek: no i daleko strasznie ,ale kusi na maxa hi hi

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2007, 01:16

lucy ja tez nie mam z kim chodzic
kumpela ktora lubie takie sprawy wraca w przyszlym tyg z polski wiec na nia czekac nie moge bo i tak kurs juz sie rozpoczal i bede stratna chyba jedne zajecia nie wiecej mam nadzieje
ale pozostalo jeszcze 5 tygodni

no a druga kumpela ktora ma takiego maluszka to nie zainteresowana.. chyba finansowo ale nie tylko.. bo ja mysle ze zawsze mozna z jakiejs przyjemnosci zrezygnowac jak sie nie ma za duzo...
ale niestety na niezdrowe zarcie, i inne pierdoly kasy nie zal
no wiec ide sama i nikogo sie nie pytam
mam nadzieje ze zakumam i nie zrobie leosiowi krzywdy
poszukaj bo takie zajecia sa tez w sb wiec mozesz z t chodzic

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

17 wrz 2007, 09:07

karla - mamy dziewczyny ze szczecina, z warszawy, z bielska - bialej, londynu, myślenic i ze śląska i zagłebia
a ty skad jestes?

Awatar użytkownika
Karla
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 wrz 2007, 09:10

teraz siedze w
poznaniu,
ale trudno mi ocenić skad jestem = pomimo ze jestem z dziada pradziada poznanianka...

ostatnie 2 lata mieszkałam w krakowie - wróciłam do pozka w lutym, bedac w ciazy...
a poprzednio jeszcze 3 lata warszawa...

tak naprawde nie utozsamiam sie z zadnym miejscem

nie wiem gdzie bede za rok... :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

17 wrz 2007, 09:25

fajnie - ps. nie wiem czy ktorejs z dziewczyn nie pominelam... ja studiowalam w krakowie, zreszta do krakowa mam godzinke... a w poznaniu w zyciu nie bylam, zreszta w szczecinie i bielsku -bialej tez

jezuu ale jestem padnieta, nie mam na nic sily mimo ze mala obudzila sie na karmienie dopiero o 4 rano :ico_szoking: powiem wam po cichu ze tym karmieniem i kondycja mojego biustu jestem juz zmeczona :-( w koncu synka karmilam 10 miesiecy i teraz juz 3
jestem zmeczona tym ze sa takie duze i nie wchodze w zadne swoje bluzki :ico_olaboga: do tego wczoraj wybralam, sie po zakupy zeby sobie kupic cos na chrzest i nie moge zalozyc bluzek o kroju ktory mi sie podoba a tylko taki ktory mi teraz pasuje MASAKRA

astrid
Maniak forumowy
Maniak forumowy

17 wrz 2007, 10:10

witam.
Oj baby baby juz zdiecia Areczka wklejalam ale skoro nie pamietacie to znak ze trzeba czesciej.
Ja jestem z leszna wiec do Karli mam najblizej.
Lucy kurna pajaki w australi blee
Kurcze juz sie mialam pytac was jak trafilyscie do angli bardzo bym chciala tam sie przeprowadzic bo moj zawod tam jest doceniany (czyt lepiej platny) a w PL jest bez przyszlosci (czyt. za te pieniadze sie nie wyzyje)
Dlatego was pytan jak sie udalo tam trafic?
Juli jezeli podnosi ale troche ale w ogole podnosi to ok sprobuj go polozyc u siebie na kolanach badz na lozku gdzie miekko podloz zabawki lub cos czym sie interesuje, pamietaj jednak ze to moze przyjsc z dnia na dzien jakbylo u nas.
kurcze chyba cos jeszcze chcialam napisac i zapomnialam.
No nic..u nas maly znowu nie je i chyba dlatego ze cos innego posmakowal malo znowu przybral ehh moj odwieczny problem.
Wczoraj wygralam aukcje moja wymarzona wiec super.
Dzis znowu nauka a pierwszy zjadl teraz w wekend pewnie tez bedzie wiecej gadania niz sluchania ale to norma pewnie kazda bedzie sie mnie pytac o porod bo z moich znajomych juz kazdy byl po drugiej stronie.

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 wrz 2007, 10:33

Ale jestem wku...a :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Napisałam długiego posta i co? I wyłączyli na chwilę prąd i d...a blada!!!!
Chciałam tylko powiedzieć, że ja spod nieszczęsnej Łodzi jestem, ale obydwoje z mężem stanowimy ludność napływową :ico_oczko: I nie jesteśmy tutaj na zawsze (na szczęście hehe).
Lucy, podziwiam za rozmach w marzeniach. Moja emigracyjna wyobraźnia sięga Europy (ewentualnie Stanów). Australię chętnie bym zwiedziła, ale mieszkać tam to :ico_nienie: :ico_nienie: Bo ja z kolie węży się boję. I krokodyli :-D
Uf, u nas ranek mija pod znakiem prania i sprzątania. Normalnie chodzę i wymyślam sobie zajęcia żeby nie myśleć jak jeszcze daleko do piątku. Za to pogoda przepiękna, na dworze chyba cieplej niż w mieszkaniu. Więc jak się Helenka zbudzi z drzemki pośniadaniowej, to uciekamy na dłuuuuugi spacer.

Coś jeszcze, aaaaa. Madziorka, z tą jogą dla malucha to super sprawa! Sama bym się skusiła, ale w mojej małej mieścinie nie znajdę takich zajęć. A do Łodzi nie dam rady dojeżdżać, bo nie mam prawka. Musiałabym się tłuc autobusami- wrrrr!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”