Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

17 wrz 2007, 15:58

Ja ruchy poczułam już w 18 tyg. szybko a płeć poznałam dopiero w 27 bo Adusia nie chciała się ujawnić i tylko pupke było widać :-D :-D

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2007, 16:21

Maggie tak ci powiem ze chcialabym zobaczyc plec dzidziusia i nawet juz ciekawa jestem czy bedzie cos widac aleto chyba troche za szybko .. tak mi sie wydaje bo Nicole to sie zaslaniala do konca mala modelka :ico_oczko:
Kristi ja zaszłam w ciąze we wrześniu, a w styczniu już na USG zobaczyłam płeć mojego łobuza ...było śmiesznie bo Antek najpierw schował swoje skarby i za nic nie chciał się przekręcić, tak więc pani radiolog powiedziała mi żeby zeszła do bufgetu i wypiła gorącą czekoladę, wtedy dzidziuś zacznie się ruszać....i może zdradzi co ma między nogami :-D
i tak się stało :one: Antolek dał się przekupić :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 wrz 2007, 19:44

Mama_Kingi Bardzo dziekuje w imieniu mojej Asienki :ico_wstydzioch:

Dzisiaj Asia cos marudna byla, ale jak pojechalismy na lotnisko i zobaczyla samoloty to jej przeszlo :-) . Ale i tak kapalam je wczesniej i spi juz od 19:00 :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 wrz 2007, 20:39

No i jestem z wami Baboski :ico_oczko:
Bylismy u lekarza i z moim dzieciatkiem w moim brzuchu wszystko super,lekarz mowil ze sie ladnie rusza i wywija nozkami ale bylo troche stresowo bo mala Nicole byla marudna i jakas spiaca wygladala.. I niestety przy badaniu usg mala zaczela plakac bo mialam robione badanie od dolu :ico_oczko: czyli musialam na kozla wejsc a Nicole myslala ze lekarz mi cos robi zlego i plakala i chciala isc do mnie o rety jakie dziwne uczucie.. Tutaj chcialabym popatrzec na mala fasolke i widzialam tak jednym okiem a tutaj chcialabym uspokoic moje placzace dziecko ktore sie juz wyrywalo zeby do mnie isc.. szkoda ze w tej sytuacjii nie umialam sie jakos rozdwoic.. Ale lekarz powiedzial ze to juz 18 tydzien,i ze wszystko ok,ladnie serduszko bije i sie ladnie dzidzia rusza.Ciesze sie juz bo za 4 tygodnie mam znowu termin i wtedy bedzie mi robil Usg ale normalnie przez brzuch i moja Nicolcia bedzie spokojna i tez sobie zobaczy braciszka albo siostrzyczke :ico_oczko: Pozatym musze wam powiedziec ze moje dziecko plakalo nawet jak taka pani w laboratorium chciala mi pobrac krew moj maz musial z mala wyjsc bo Nicole tak plakala chocby wiedziala ze to bedzie bolalo no tylko to ukucie chwilke o rety takie moje dzieciatko slodkie a teraz siedzi mi na kolanach i mam problemy pisac..
Mam jeszcze cos malego na sercu.. Chodzi o to ze ja teraz staram sie Nicole mniej nosic na rekach bo wiadomo jestem w ciazy i nie moge za bardzo nosic malej a mala Nicole chocby wiedziala to i probuje u kazdego innego zeby ja nosil i dzisiaj zobaczyla babcie swoja i ja meczyla zeby ja ponosila a moja tesciowa odrazu mala na rece,ja sie potem w takiej sytuacjii glupio czuje strasznie tak chocby mama mnie niechce nosic to ide do kogos innego.. Nie moge dopuscic do tego zeby mala Nicosia mna rzadzila a wszyystko niestety zmierza w tym kierunku.. Sama juz niewiem comam myslec o tym.. Wiem ze tesciowa kocha Nicole ale ja kocham mala bardziej,chodzi o to zeby mala nie czula sie odtracona i nie byla az taka za bardzo rozpieszczona bo potem sie zaczynam bac ze sobie nie damy rady.. Ale napewno sie wszystko ulozy i bedzie Ok,moze to taki etap taki okres teraz malutka ma.. Kto to wie??

Barbara dziekuje za troske to takie milusie :ico_oczko:

A moja corcia to dzisiaj pojdzie szybciej spac,narazie zadazyla zrobic 3 kupy bo jej strasznie zeby ida ma dopiero 13 miesiecy a ma juz 10 zebow.. i to nawet te po bokach siekacze jej ida .. i dlatego takie niespodzianki robi :ico_oczko: Ale nic nie szkodzi.. Zaraz sprobuje ja uspac i sama sie poloze spac bo jakos zmeczona jestem troche No nic buziaczki dla was i milej i spokojnej nocki Dobranoc do jutra moje kochane baboski papatki

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 wrz 2007, 21:37

Kristi bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku :-)

Dobrej nocki dziewczyny i bobaski !!!!

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2007, 22:04

Cześć dziewczynki, mój chłopaczysko już śpi, dzisiaj był grzeczny i wyrozumiały dla mnie :one:
Wciągnął na kolacje 3 i pół parówki :ico_szoking: :-D
Mam jeszcze cos malego na sercu.. Chodzi o to ze ja teraz staram sie Nicole mniej nosic na rekach bo wiadomo jestem w ciazy i nie moge za bardzo nosic malej a mala Nicole chocby wiedziala to i probuje u kazdego innego zeby ja nosil i dzisiaj zobaczyla babcie swoja i ja meczyla zeby ja ponosila a moja tesciowa odrazu mala na rece,ja sie potem w takiej sytuacjii glupio czuje strasznie tak chocby mama mnie niechce nosic to ide do kogos innego.. Nie moge dopuscic do tego zeby mala Nicosia mna rzadzila a wszyystko niestety zmierza w tym kierunku.. Sama juz niewiem comam myslec o tym.. Wiem ze tesciowa kocha Nicole ale ja kocham mala bardziej,chodzi o to zeby mala nie czula sie odtracona i nie byla az taka za bardzo rozpieszczona bo potem sie zaczynam bac ze sobie nie damy rady.. Ale napewno sie wszystko ulozy i bedzie Ok,moze to taki etap taki okres teraz malutka ma.. Kto to wie??

Kristi rozumiem o co Ci chodzi...myślę żeby powinniście razem z mężem porozmawiać z teściową na ten temat....Ty teraz musisz mieć spokoj na pełnej lini, a Nicosia jest malutka i nierozumie jeszcze niektórych spraw. Mocno trzymam za Ciebie Babosko kciuki :-)

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 wrz 2007, 08:42

Dzien dobry dziewczynki i wszystkie bobaski!
Asia obudziala mi sie dzisiaj o 6:15 :ico_szoking: i ani myslsla polezec jeszcze troche, za to teraz ja zmoglo, wiec moze chciaz na chwilke sie poloze dopuki spi.
Noc tez nie mozna zaliczyc do najlepszych, wiercila sie i czasami nagle zaczynala bardzo plakac, mysle ze albo przebijaja sie jej dalej gorne 4ki (bo rzekomo to juz sa) albo ida dolne :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Obudzila mi sie o 24 i tak do ok. 1:00 popijala wode (czego nigdy nie robila, bo nie pila mi wody w nocy nigdy!).

Zapowiada sie u mnie cieply dzien, wiec pewnie wybierzemy sie na spacerek jak sie mala obudzi.

Milego dnia dla Was i dla Waszych pociech :-)

Awatar użytkownika
pata
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 09:43

super kristi że wszystko ok u lekarza :ico_brawa_01:
u nas nocka ,taka sobie kubuś też popłakiwał i to też przez ząbki ,a teraz się bawi a zaraz chyba pójdzie spać
u nas rano była ładna pogoda a teraz zaczęło się chmurzyć :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 wrz 2007, 10:15

A u nas wlasnie zaczelo pieknie sloneczko swiecis, moj skarb sie wlasnie obudzil niedawno, wiec idziemy na spacerek :-)

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 10:22

Cześć Dziewczyny.
Byłam wczoraj u swojego lekarza. Przed wyjściem do niego zauważyłam plamienie :ico_szoking:
Zbadał mnie, potwierdził ciążę, ale za 3 tygodnie mam iść na kontrol, czy rozwija się prawidłowo. Dostałam luteinę- hormon na podtrzymanie.
Muszę trochę uważać na siebie, ale przy dziecku jest to mało realne. Często chce na ręce, noszę po schodach wózek z nią i takie inne...

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”