Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 20:34

bozenka dzieki za wyjasnienie, no wiec dobrze sie domyslalam co do rampersa ale spiochy to mnie zaskoczyly
to w takim razie ja mam same pajacyki
a spiochy jedne mama z polski mi przywiozla bo tutaj jakos nie znalazlam :ico_noniewiem:
ucałuj Leosia i miłęgo wieczorku życzę
dzieki wielkie i wzajemnie
poglaskaj brzuszek od nas hihi

Awatar użytkownika
żona
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 wrz 2007, 21:08

madziorka hihi napisał/a:
a co do rampersiku.. to wlasnie powiedzcie mu co to jest rampers dokladnie?

to jest ubranko bez stopek i rękawiczek, może być na długie lub krótki nogawki i rękawki.
madziorka hihi napisał/a:
czym sie roznie pajac od szpioszkow?

pajac to jest koszulka i rajstopki w jednym a śpiochy to rajstopki na szelkach, mogą być też półśpiochy to już bez szelek
o to wcale tak źle nie myslałam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 21:25

to w takim razie ja mam same pajacyki
a spiochy jedne mama z polski mi przywiozla bo tutaj jakos nie znalazlam
ja tez wolę pajacyki, szczególnie dla maleństwa a potem (3-4mies) body, półśpiochy lub rajstopki i bluzeczka i tak do tej pory Antoś jest ubierany. Oczywiscie dodatkowo jeszcze spodenki ale tylko na wyjście w domu biega w rajstopkach.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 21:29

Żona jak muszę to odciągam, ale to naprawde sporadycznie :ico_oczko: A co do bólu przy karmieniu to ja miałam to szczęście, że wcale nie bolało. Jak mogę Ci doradzić to hartuj sutki :ico_oczko: tzn kilka razy dziennie naciskaj sobie nie sam sutek ale troszkę dalej za sutkiem, najlepiej to będzie widać jak będziesz miała już ten pierwszy pokarm bo po naciśnięciu wypłynie siara. Sorry ale inaczej nie umiem wyjaśnić :ico_noniewiem: Ja pokarm miałam już od 20tyg. i do porodu sobie hartowałam więc nie było później dla nich takiego szoku :ico_oczko: jakim jest ta mała przyssaweczka :-D

Madziorka my też już się dowiadywaliśmy o basenik dla naszej Elizy bo można już z 3miesięcznym bobaskiem przychodzić, a na taki normalny basen jak dziecko skończy 8mcy. Fajna sprawa :ico_oczko:
A ta joga to chyba też fajne co?? Jakbym znalazła coś takiego w łodzi :-D

Awatar użytkownika
żona

18 wrz 2007, 21:33

Ja pokarm miałam już od 20tyg. i do porodu sobie hartowałam więc nie było później dla nich takiego szoku jakim jest ta mała przyssaweczka
ojej ja myslałam,ze dopiero po porodzie. Ewentualnie siara przed ale to po 35 tygodniu jakoś i ze rzadko sie to zdarza :ico_szoking: a powiedzcie mi co ze stanikami w ciazy? ja mam teraz ogromny biust i te rozstępy pewnie są też stąd,ze przestałam nosić staniki :ico_wstydzioch: z tej racji,ze nie wyrabiałam z kupowaniem coraz większych, a poza tym drazniły mnie fiszbiny, falbanki itp. i bolały mnie po nich piersi. Są jakieś staniki dla ciężarnych, czy nosicie te przystosowane do karmienia>?

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 21:41

Żona możesz zacząć sobie nosić staniki dla kobiet karmiących one są bez fiszbinów. I słyszałam, że są też specjalne dla kobiet w ciąży które rosną razem z biustem tylko nie pamietam jakiej firmy one były :ico_olaboga:
A ja nosze normalny stanik tylko z odpinanymi ramiączkami żeby w razie potrzeby było łatwo wywalić cycocha na wierzch :ico_smiechbig:

[ Dodano: 2007-09-18, 21:43 ]
A z tą siarą to naprawde różnie bywa :ico_oczko: ja w 24tyg w nocy zalewałam się mlekiem :ico_noniewiem: bo w ciągu dnia nie było źle ale jak pamiętam sporo dziewczyn miało ten problem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 21:47

Są jakieś staniki dla ciężarnych, czy nosicie te przystosowane do karmienia>?
ja mam taki bezszwowy, tylko bawełna bez fiszbin, dobrze się układa i kupiłam ciut większy i teraz jest dobry
a dodam, że w pierwszej ciązy z miseczki B po porodzie doszłam do DD, teraz mam D więc zastanawiam się do jekigo dojdę po porodzie.
Stanik do karmienia proponuje kupic dopiero po porodzie bo wtedy to dopiero możemy dopasować rozmiar.

Awatar użytkownika
zirca

18 wrz 2007, 22:32

k@tk@ Skarbie! nie gadaj tyle, tylko wklejaj nam foty!!!!! i to juz!!!!! :ico_nienie: sanme ocenimy, czy cie wybrzuszyło...no i bedzie skala porównawcza za te kilka miesiecy.... :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Asikk
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

19 wrz 2007, 11:09

Witajcie kochane!!! Co do staniczków to ja tez kupiłamod zajścia już ze 3 , ale teraz kupiłam ostatnio większy taki jak mówisz Bozenka bawełaniany bez fiszbin i koronek gładki i jest ok bardzo go lubie, a drugi co prawda z fiszbinami ale gładki bez koronek i też jest ok. Ja przed ciążą miałam małe C a teraz D jak nie już DD , no ale tak juz jest i przyznam sie bez bicia ,że ostatnio też przestałam nosić , bo jak leżałam to mnie cisneło pod biustem, a no i piersi bolałay mnie na początku tak do 5 miesiaca , teraz już nie bolą ale od jakiegoś tygodnia zaczeła mi powoli sączyć się siara, ale na razie tylko jak delikatnie przcisne sutka, więc zaczeła nosic stanik spowrotem, a pozartym mój M powiedział że mam nosić bo potem będe miała obwisłe cycusi hi ih ih .

Katka
Wodzu
Wodzu

20 wrz 2007, 09:21

zirca narazie nie wkleje foteczki, bo moje wybrzuszone podbrzusze (hihi jak ładnie brzmi :ico_oczko: ) jest obecnie jeszcze duzo mniejsze niż mój brzusiolo własciwy :ico_wstydzioch:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”