lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

16 mar 2007, 21:28

kasikw job centre dali mi jakis nr i do tego zly :ico_olaboga: bo powiedzieli,ze teraz to tylko przez telefon,ale w pracy dali mi dobry,wiec zadzwonilam i mam juz dokumenty,tylko nie mam SMP od pracodawcy ...dziekuje za informacje,wlasnie rozmawialam z kolezanka i ona tez powiedziala,ze od 27 tyg i ze moge wyslac pozniej i ze musze miec wszystko,bo mi odesla jak wysle bez tego formularza....ja nie wiem czemu tu tak ciezko sie dowiedziec czegokolwiek :ico_placzek: mam nr do tego social security office i oni sie zajmuja tym.mam adres,to jakby co tam pojade,ale na razie wiem juz co potrzebuje...dziekuje bardzo ...a moja kolezanka tez miala problem z tym SMP,bo jej nie chcieli wypisac i dlugo czekala :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-03-16 ]
ok ide spac,bo jutro do pracy...mam nadzieje,ze dadza mi ten formularz w poniedzialek ... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

kaasiaa79
Umiem skakać na skakance po całym forum

16 mar 2007, 22:50

zaraz sie wsciekne! :ico_zly: trzeci raz pisze do was posta i cały czas pojawia mi sie info, ze aby go wysłac musze sie zalogowac :ico_zly:
no to od początku... :ico_oczko:
Ilonka Vinee jak zwykle prześliczna, ale mam też niczego sobie laseczka! :ico_oczko: też powinnam sie zabrac za sprzątanie, ale jakoś mi weny brakuje!
Gosia, nie masz czego zazdroscic sąsiadce, do jej projektu brakuje tylko lwich głów z marmuru przy drzwiach, zeby miala rzymski komplet :-)
Lenka ma jedynki i dwójki juz, tylko trójek jak na razie nie widać :ico_oczko:
Kasiulka, to jak wszystko pójdie zgodnie z planem zaczniesz rodzic we wtorek! to super, bo ja we wtorek koncze prace o 10, wiec, ewentualnie, będę na bieżąco z twoimi skurczami :ico_oczko: bo do tej pory o wszystkich narodinach na TT informowałam mnie Ilonka smsem, i chwała jej za to :ico_sorki: :ico_oczko:
Lucy, trzymam mocno kciuki, zeby ci sie wszystko z tym urlopem ułoyło tak jak byś chciała, bo sie maluszek tez na pewno denerwuje...ups...prepraszam, to juz nie jest bezimienny maluch...to Olivier :ico_oczko:
madziorka hihi, ale mi narobiłas smaczka na nalesniki...niestety moja oponka by nie przezyła takiej dostawy kalorii na noc :-D
martuchafrost, z tym wóżkiem od kolezanki to dobry pomysł, bo reczywiscie głebokim jeździ sie dosyc krótko, a tak możesz sobie dołożyc i kupic wypasioną spacerówke :ico_oczko:
DELFINA, tak mi szkoda Mayusi, mam nadzieje, ze chociaz juz w nocy spokojnie spi. trzymamy kciuki z Lenką, zeby choróbsko szybko minęło!
felicity001, oj mi by sie przydał taki czek z ekstra kasą :-)

no u mnie juz weekend, mam nadzieje, ze troche odpoczne, chociaz jutro czeka nas malowanie, kuba będzie eksperymentował, bo chyba nigdy jeszce tego nie robił, przynajmniej ja o próbach malowania nic nie wiem :ico_oczko: oby tylko nie zniweczył wałkiem całego wysiłku wsadzonego w remont :-D musze go wspierac, bo mi nie wybaczy...chociaz ja bym wolała profesjonaliste, ale o tym cicho sza :ico_haha_01:

dobrej nocki dziewczyny, do jutra, pa!

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2007, 00:03

Lucy to ja chyba w przyszlym tygodniu zabiore sie za maternity.... poki jeszcze czas... tylko do czego zaczac... na razie mam MAT B1... to najpierw mam isc z tym do pracodawcy... potem on mi wypisze papier ze mi sie nie nalezy i wtedy do jobcenter plus...... chyba taka kolejnosc...

na razie ciesze sie weekendem.... i nie mysle o tym co mnie czeka
a tobie Lucy zycze powodzonia i cierpliwoscie,,, bedzie dobrze.... :ico_haha_02:

Delfinka trzymajcie sie z Maya i kurujcie sie.... i wracajcie do nas hihi

Kasikk dzieki ze cenne info

buzka dla wszystkich
:ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 mar 2007, 00:27

hello dziewczyny!!!! jak ja tak czytam o tych waszych problemach z maternity to plakac mi sie chce bo ja nie wiem jak, do kogo i po co sie zglosic, ja tylko wiem ze jestem w ciazy.
moja polozna mnie pytala czy chce widziec social worker powiedzialam ze nie bo nie wiem co taka osoba robi a ona nie miala wtedy czasu czy jest to osoba ktora pomaga zalatwic albo mowi jak i gdzie zalatwiac takie sprawy????? ja nie mam pojecia co i jak.
po drugie od czego jest ten Citizen???? macie jakies namiary???? jak mozecie to pomozcie, prosze, a po trzecie jak chce wyslac tu do was wiadomosc to mi pisze wpisz nazwe uzytkownika i nie moge wyslac, o co znow tym razem chodzi>>>>
moze jestem zbyt zmeczona i dlatego nie mysle racjonalnie
buziaczki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 mar 2007, 11:56

Hej laseczki :ico_haha_02:

Ja tylko na chwilkę się przywitac... a potem na zakupy itd. Jak się uda to zajrze tu jeszcze wieczorkiem...

Martucha Citizen Advice Baureau, to biuro prowadzone przez każdy urząd miasta które udziela porad prawnych za darmo. Mozesz do nich iśc z każdym problemem jaki masz, oni sprawdza wszystko w przepisach (ewentualnie zadzwonia gdzies się dopytać) i powiedzą ci do czego jestes uprawniona, pomoga wypełnic dokumenty itd. W każdym razie tak to wygląda w UK.

fela
Już śmiało chodzę po forum!

17 mar 2007, 11:57

czesc kobitki,
ciezarowki ja wam nie potrafie pomoc w sprawie maternity i z tymi paierkami,bo przez to nie przechodzilam i nie mam pojecia :ico_noniewiem:
kasia :ico_brawa_01: dla synowej za zabki.wiesz dla konrada to zawsze te zeby hurtowo wychodzily po cztery na raz.i dlatego tyle sie ich nazbieralo (16).a jak lenka przechodzi zabkowanie?
a co do nocnika to ty sie nie lam, bo konrad tez dalej w pieluche robi.ja tam do glowy nie biore,dopiero na wiosne go posadze.kiedys pisalam ze zrobil siku do nocnika ale to bylo tylko raz :ico_oczko: ja mowie ze on do muszli od razu bedzie robil :-D :-D lenka pewnie tez :ico_haha_01:
a co do mieszkanka to super ze mlowanko wkracza i zaufaj kubie w malowaniu,pewnie picassa ci odwali ze galy z orbit ci wyskocza :ico_szoking: :-D
ilonka Vine sliczna.i jaka ona wysoka na tych zdjeciach.i mamusia tez superancko wyszla :-D :-D
ok kobitki, musze leciec bo pawel biczem mnie pogania.
dla tych co niezdzaylam odpisac :ico_buziaczki_big:

kaasiaa79

17 mar 2007, 19:09

dzień dobry mamuśki!
my dziś pospaliśmy, bo mama okazała nam łaskę i zabrała lenke na dół o 7 :ico_oczko: potek pojechaliśmy po farby, klinkier i tron do kibelka, plan na dziś wykonany, kuba maluje, a czekam na moją kolej...czyli sprzątanie po nim :-) jak mi cos zchrzani na ścianie to go :wpale:
fela, chyba ją dziąsła nie bolą raczej swędzą, bo wszystko gryzie :ico_oczko:
mówie ci mnie ten nocnik przesladuje i mam juz dosyc pieluch, teraz jak zrobi kupe, to wywalam pieluche do kosza na dworze i finito, ale jak sie przeprowadzimy to ta opcja odpada, bo komuś na głowe kupe zrzuce, a nie uśmiecha mi sie do zsypu biegac z bronią biologiczną, którą produkuje moje dziecię :ico_noniewiem: trzymam sie twojej rady poczekam na cieplejsze dni.
martuchafrost, ja ci nie pomoge niestety, ale nasa Kasiulka to najlepszy prawnik, z nią nie zginiesz :ico_oczko:

coś nas skromnie dzisiaj :ico_oczko:

lucy23

17 mar 2007, 20:23

tyle sie napisalam i nie wyslalo :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-03-17 ]
martuchafrost idz do job centre albo zadzwon do social security office i powiedz,ze chcesz formularz maternity allowance,od poloznej wez mat b1,a od pracodawcy SMP1,dolacz payslipy z pol roku i wyslij do nich to wszystko....u mnie sie wysyla do social secority office...przepraszam,ze tak w skrocie,ale tyle sie napisalam i nie wyslalo i juz nie mam cierpliwosci :ico_zly: pozdrawiam dziewczynki :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

fela

17 mar 2007, 20:27

:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale pustki dzisiaj :ico_oczko: chyba wszystkie z mezusiami niumkaja :ico_oczko:
kasia ja ta bron biologiczna w worki albo reklamowki jednorazowe zawijam a potem do kosza,bo inaczej w domu bysmy nie wysiedzieli :ico_oczko: :-D
kiedy powklejasz zdjecia z miseszkanka?

dziewczyny hhhhhaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllooooooooooooo gdzie jestescie i co robicie ze was nie ma :ico_szoking: :ico_szoking:

lucy23

17 mar 2007, 21:01

ja ogladalam plytke,bo mi przyslali,bo zabukowalam test z teorii na 29 marca hihi a nic nie umiem ...a co...ale mam jeszcze troszke czasu,zaraz cos porobie...musze sie juz zaczac przykladac,ale nie mam sil :ico_wstydzioch: dzis wrocilam z pracy,to poszlam spac,bo w nocy malo spalam ,bo dzidzius kopal cala noc ;)

Wróć do „Pozostałe”