Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 wrz 2007, 19:03

IW RYBKA dawno Cie nie bylo na zadnych watkach i rozmyslalam co z Toba :ico_olaboga: ale widze ze jestes i gratuluje obrony :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: POzdrawiam,Andzejek przystojniacha och i ach :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 wrz 2007, 19:06

moje dziecie sie ostro obslinilo i ttrzeba bylo pozyczac pizamke od Kacperka.cale szczescie chlopak ma dobre serce chetnie pozyczyl :-D Marzenka swietna babka,ma fajne duze mieszkanko i te jej dzieci :ico_szoking: Slodka Kinia i Natalka zajely sie dzieciaczkami a Dawid poszedl na zakupy i przygotowal pyszna rybke z frytkami na kolacje.kja tez chce takie zdolne dzieci :-D Mam nadzieje,ze Andrzejek taki bedzie :ico_wstydzioch:

I jeszcze mi sie przypomnialo,ze maly spi juz cala noc od 21 do 7 czaem 8 a czasem nawet 9 :-D Daje mu na noc kaszke ryzowa z bananami Na Dobry Sen - Bobovity :-D ,no ale najpierw cycus oczywiscie :-D

A oto kilka swiezych fotek :-D

To z moja kochana siostrzenica :-D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2007-09-27, 19:08 ]
witaj Frydzunia.nie bylo mnie bo uczylam sie i troszke pozdrozowalam i zajelam sie gromadzeniem sloiczkow na zime.Dzis z takim poswieceniem robilam salatke warzywna,ze sie zacielam w palucha :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-09-27, 19:14 ]
Mróweczka, super fota :ico_brawa_01:

justynat.
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

27 wrz 2007, 19:50

Witajcie!!

Rybko Nareszcie jestes!! :-D Gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Andrzejek urósł, zdjecia u Marzenki super :ico_haha_02:

Mróweczko fajna fotka, podoba mi sie!!

Dziewczyny współczuje Wam problemów z alergią, trzymam kciuki żeby już żadne krostki wysypki i inne świństwa nie wróciły!!!!

Filmiki super.

Ja miałam lenia cały dzień, wstyd ale nawet z dzieckiem na dwór nie wyszłam tylko na balkonie sobie siedzial. :ico_wstydzioch:
Dzisiaj prawie udało mu sie samemu usiaśc, myśle ze jeszcze chwilka i sam bedzie siadac bo tak to już sztywno siedzi :ico_brawa_01: Obiecałam też że nigdy go już samego na łóżku nie zostawie bo dzisiaj dosłownie minute był sam i prawie by spadł przez całe łóżko w tak szybkim tempie sie przemiescił ze szok!! :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

27 wrz 2007, 20:10

Hey!

Witaj Rybcia- gratuluję jeszcze raz. Ja tez mam tylko licencjata i też wybieram się na magisterkę, ale za jakiś czas. Narazie czuję niedosyt, ale muszę odpuścić... Andrzejek wygląda świetnie, ale najbardziej oczywiście dumna jestem z mojego zięcia :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Kurczę, ale go dawno nie widziałam. I teściowej :ico_placzek:
A u nas szok! Wybierałam się rano do lekarza, ale nie udało nam się na dziś załapać. W każdym razie budzimy się dziś o 6,30 wyjątkowo. Ja patrzę... po krostkach tylko blade wspomnienie :ico_szoking: Tzn są, ale symboliczne. Kupki jak za starych dobrych czasów :ico_brawa_01: A uparłam się nie smarować tym sterydem i użyłam tylko... oliwki :ico_szoking:

Dzięki za komplementy- wcześniej robiła to lepiej, ale oczywiście za późno wzięłam aparat, a kiedy to nagrywałam to była już zmęczona.

Mróweczka- fotka super :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Blanka26

27 wrz 2007, 20:15

no nareszcie znalazłam chwilkę, żeby do was zajrzeć. Ola śpi :-)
dziś całkowicie przypadkiem odkryłam jeden z czynników wywołujących wysypkę u mojego dziecka. Ola po przebudzeniu miała całą szyjkę i policzek w krostkach. Myślę co jest nie tak. W końcu przeniosłam ją do drugiego pokoju, żeby przewietrzyć pokój, bo było strasznie duszno. wracam po nią za 10 minut, krostki wyraźnie bledsze, już różowe. W ten sposób odkryłam, że w tych kilku metrach kwadratowych moje dziecko się przegrzewa. Stąd te krosty!!!!Rozebrałam małą do bluzeczki. Założyłam tetrę.Po południu po krostkach nie było śladu :ico_brawa_01: . Teraz też śpi w samej bluzeczce i tetrze. nie wierciła się, zasnęła od razu. Ale wszechwiedząca teściowa oczywiście stwierdziła, że małej zimno :ico_puknij: . No tak ona siedzi w 3 razy większym pokoju i w krótkim rękawku, a małą mam ubierać grubo bo jak to ona twierdzo dzieciaczki lubią ciepło. Nawet kiedyś mi powiedziała, ze dzieci mają wyższą temperaturę ciała :shock: :ico_smiechbig: sprowadziłam ją na ziemię :-D
a poza tym smarujemy smarujemy i nawilżamy ciałko. Na razie testuję tę cutibazę. Ale do alergologa i tak pojadę.
Rybko no nareszcie jesteś :-) gratuluję jeszcze raz obrony. A Andrzejek jak urósł :ico_brawa_01: Fajnie, że spotkałyście się z Marzenką , super zdjęcia :-)
justynat ja też sie boję zostawić małą samą na łóżku, choć moja teściowa się ze mnie naśmiewa, no bo co może zrobić takie dziecko :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Mróweczko śliczną niespodziankę zrobisz mężowi. mój ma imieniny 29 :-D

Awatar użytkownika
balbion
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

27 wrz 2007, 20:15

Witam raz jeszcze ,poprzedni post chyba się nie wgrał.
Byłam dziś u dermatologa na szczęście nie jest to chyba nic poważnego,Przepisała kremik natłuszczający i specjalną oliwkę do nawilżania suchej skóry. Dzięki Bogu nic na sterydach -oczywiście i jeden i drugi pediatra się mylił i nie potrzebnie dawały leki-och z tymi lekarzami to może człowieka szlak trafić!!!!!!!!!!

Mój synek urodził się o godz.15stej.

Mróweczko zajeb....zdjecie i super pomysł ,myślę że Twój ukochany na pewno się wzruszy

Bardzo chętnie pokaże Wam mojego szkraba ale kompletnie nie umiem się jeszcze poruszać po tym forum. Nie wiem jak wkleić zdjęcia jak zrobić żeby były w podpisie i nie wiem czy jest taka opcja gdzie kto kiedy napisał na forum ,żeby odpisać -bardzo liczę na waszą pomoc!!!!

I chwalę się moim synkiem :ico_brawa_01: przewraca się już na brzuszek (z powrotem jeszcze nie nie,ale to kwestia czasu), podnosi już główkę do siadania ,ale ja go nie sadzam i mało kładę w pozycji półleżacej ,bo nie wiem czy można =każdy mówi inaczej.Guga dużo zajeb... sie śmieję a raczej wrzeszczy ze smiechu i wiska ,jest strasznie nerwowy i nawala z pięści w grzechotki nad wożkiem,cudownie się uśmiecha ale jeszcze nie łapie swoich stópek (ma za duży brzuszek) hihihi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

:ico_haha_01: jeśli o czymś zapomniałam a na pewno zapomniałam to oczywiście napiszę
Pozdrawiam bardzo erdecznie wszystkie mamuśki :-D

Awatar użytkownika
Blanka26

27 wrz 2007, 20:22

kolka cieszę się, ze to nie skaza, ufffffffff
balbion dobrze, ze to nic poważnego , mam nadzieję, ze szybko wszystko zniknie.
a moje dziecie budzi się teraz o 5 rano :shock: wcześniej budziła się o 8 i ja narzekałam, ze za wcześnie, no to mi zrobiła zmianę :-D

[ Dodano: 2007-09-27, 20:23 ]
a tak swoją drogą to ja chyba coś za często słucham tej swojej teściowej. A ona nonono wie!

Awatar użytkownika
Kolka

27 wrz 2007, 20:25

balbion, no to super :ico_brawa_01:
Delicja- widzę, że Twoja teściowa to też żadna rewelacja. gdzie te kobiety były jak życie sie toczyło?? Pewnie od społeczeństwa były odizolowane bo niemożliwe, żeby ktoś rozumny tyle głupot na raz nagadał :ico_puknij:

[ Dodano: 2007-09-27 ]
delicja, a co do krostek to widzisz- najciemniej pod latarnią. Super, że się wyjaśniło. a co do teściówki to no to niestety- jak gada to się słucha, bo po to mamy uszy. Tylko w przypadku tych bab trzeba użyć rozumu i ich nie słuchać, bo za dużo krwi napsują

Awatar użytkownika
Blanka26

27 wrz 2007, 21:11

no dobra moje panie ja zmykam spać. śpijcie dobrze, do jutra!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
balbion
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

27 wrz 2007, 21:12

Niestety na teścowe nie ma rady!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jestem w tej komfortowej sytuacji ,żemieszkamy ponad 200km od siebie,rzadko przyjeżdza,a jak raz się wtrąciła co do wychowywania dziecka i różnych tego typu porad to spytałam się jej jak może pamiętać wszystko po 30 latach?? I dodałam że przez te lata bardzo wiele się zmieniło i są inne metody wychowywania dzieci to się zamkneła i mam spokój!!!!!!!

Życzę Wam dziewczynki duuuużo wytrwałości z kochanymi teściowymi!!! :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”