Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 wrz 2007, 21:30

hejka :-D

no to zapraszam do mnie (tzn. moich rodziców) na grzyby, bo mama dzisiaj narzekała, ze nie ma już gdzie ich chować (Caro nawet są i marnowane :-D )....

Katrin ciesz się, że Antonio rozwija slownictwo a nie zamartwiaj :ico_nienie: nie moze przecież pozwolić by narzeczona goprzegadała :ico_oczko: :-D a z niej gaduła nieprzeciętna... nadaje długo i ostatnio ją wzięło na "nianianiania" i "nanana" więc mam nadzieję, ze niedługo i mama się wykluje... chociaz coś w stylu mamu jej wychodzi jak mi płacze...

Caro to wielkie gratulacje dla Oskarka za siedzenie :ico_brawa_01: teraz to zacznie się dziać, a oczy trzeba będzie miec dookoła głowy :ico_olaboga:

Mróweczka prezent super i wszystkiego NAJ dla męża...

Iw_rybka jeszcze raz gratuluję obrony :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: zdjecia super, a Andrzejek to juz taki duzy chłopak :ico_szoking: :ico_brawa_01: i slicznie razem wyglądacie na tym zdjęciu w podpisie :ico_brawa_01:

|Hektorka zdjęcia ślicznie, a Kamilek wyglada super :ico_brawa_01:

Kolka zrób trzy głebokie wdechy i olej wszystko... szkoda nerwów sobie psuć :ico_nienie: lepiej napisz jak tam twoja akrobatka się czuje... i podziel się z nami jakimis jeszcze jej ćwiczeniami bo są ekstra :ico_brawa_01:

Delicja zapisałam nr komórki, zaraz wyślę ci mój. Jak tylko mąż przyleci to dam ci znać kiedy przyjeżdżamy do Lublina. A z tym alergologiem to jest tak, że w sobote musisz biec do Smyka (z rańca) i się zapisac na listę... bez tego się na spotkanie nie załapiesz, a kolejki pewnie bedą ogromniaste...

caro
Trzy tysiące lat minęło...

28 wrz 2007, 21:30

p.s a ja chetnie urodzę synka:) choc maz chce druga coreczke:)
mała poprawka, dla Jogusi załatwię synusia :-D :-D

[ Dodano: 2007-09-28, 21:32 ]
Kasi.k to ja się piszę na te grzybki :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 wrz 2007, 21:32

Jogo witaj zapracowana mamusiu :ico_haha_02: brawa dla malutkiej za ząbalka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

caro

28 wrz 2007, 21:32

kurcze ja chyba dziś nie wylezę od tego kompa :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-09-28, 21:34 ]
chyba juz idę naprawdę................. dobranoc mamusie i dzieciaczki

jogobella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

28 wrz 2007, 21:37

kasi.k, a twoja , po raz pierwszy widze tak wyrazne podobienstwo pomiedzy corą a mama!!!!!!extra bobas!!!!!!

[ Dodano: 2007-09-28, 21:38 ]
CARO masz racje i by byl taki przystojny jak Wasze chłopaczki

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 wrz 2007, 21:43

A ja dzisiaj zaliczyłam pierwszą awanturę uczynioną przez moją córkę :ico_olaboga: i czuję się po niej taka zdołowana i mu smutno, bo zaczęłam wątpic czy jestem dobra mamą :ico_placzek: Bo wiecie ja kiedyś nauczyłam Vikulkę zasypiac samodzielnie, ale jak przyszedł kryzys z alergią i ona się strasznie drapała tomusiałam ją usypiać na rekach, bo jak lezała w łóżeczku to zanim zasneła to nieraz rozdrapała się do krwi :ico_olaboga: I mała do tego stopnia się przyzwyczaiła do lulania jej do snu, że minionej nocy obudziła mi się 2 razy i nie umiała sama zasnąc, a jak ja ją wzięłam na rece to w kilka sekund myk i spi :ico_szoking: :ico_olaboga: Dotarło więc do mnie, ze przecholowałam z tą nadopiekuńczością i trza znowu zacząc naukę samodzielnego zasypiania. Ale ona teraz dużo mądrzejsza niż kiedyś i zaczęła mi tak strasznie płakać, potem aż krzyczeć,ze o mało co się nie zaniosła :ico_placzek: I jeszcze te spojrzenie załazawionych oczu "dlaczego mi to robisz" i te jej "mamu" :ico_placzek: Trwało to z 5 minut a ja myslalam że mi serce peknie :ico_placzek: W koncu usnęła biedaczka bo się umęczyła tym płaczem. A ja teraz siedzę i mam wyrzuty sumienia i wogóle okropna ze mnie matka :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-09-28, 21:44 ]
kasi.k, a twoja , po raz pierwszy widze tak wyrazne podobienstwo pomiedzy corą a mama!!!!!!
hihi, a wszyscy twierdzą że Viki to cały tatus i tylko usta ma moje :-D

jogobella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

28 wrz 2007, 21:48

kasi.k, podziwiam Cie !!!!!!!!!!

ja tak nie potrafie , moj maz tak jak Ty usypia Lale , a ja lubie sie z nia potulic na noc tylko ze ona potem potrafi sama usnać

ale wielkie brawa , ja bym nie przetrzymala!!!!! :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-09-28, 21:49 ]
kasi.k, nie widzialam meza ale serio cala mamusia

Awatar użytkownika
Blanka26

28 wrz 2007, 21:51

a to i ja do was zajrzałam wieczorową porą :-) zaczęłam oglądać te gwiazdy jeżdżą na lodzie, ale to tandeta jakaś.
jeśli chodzi o gadanie. Katrin, nie przejmuj się niczym :ico_nienie: nim się obejrzymy nasze maluchy będą zadawać nam takie pytania, na które nie będziemy wiedziały jak odpowiedzieć.
a Moja Ola już powiedziała kilka razy mama, choć pewnie nie rozumie co to znaczy, często mówi mam i nie. Ostatnio ćwiczy grrrrrrrrr i takie coś dziwnego, nie potrafię powtórzyć :-D
a wasze dzieciaki też tak szczypią jak moja Ola????? :ico_szoking: mała czasem próbuje mnie dusić :ico_szoking: a jak złapie za włosy to już trzeba ją zagadywać żeby wyrwac kosmyk z rąk :-D
kolka wejdź na www.mamotoja.pl, tam jest spis miast
kasi.k zapisy do alergologa są od 9 rana ale ja zamierzam już tam być o 8, bo może nie starczyć dla nas miejsca
a moja mama tez dziś była na grzybach , kurcze sporo grzybów w lesie jest chwaliła się że znalazła 50 prawdziwków :-)

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 wrz 2007, 21:58

kasi.k, podziwiam Cie !!!!!!!!!!

ja tak nie potrafie , moj maz tak jak Ty usypia Lale , a ja lubie sie z nia potulic na noc tylko ze ona potem potrafi sama usnać

ale wielkie brawa , ja bym nie przetrzymala!!!!!
nie ma co podziwiać, naprawdę :ico_nienie: boja do tej pory sie trzęsę i chce mi się plakac po tym :ico_placzek: a na męża nie mam co liczyć, bo on ma za miękkie serce i pewnie by mnie :wpale: i :561: po dzisiejszej akcji z mała...

Awatar użytkownika
Blanka26

28 wrz 2007, 22:00

kasi.k wiem, znam ten ból, moja mała też zaczęła się przyzwyczajać do spania z nami w łózku. Budziła ise rano i krzyczała, więc braliśmy ją do siebie. ale powiedziałam nie!!!
teraz kiedy próbuję ją uśpić czy w dzień czy w nocy kładę ją do łóżeczka, chociaż ona płacze i wychodzę ( aby uniknąć kontaktu wzrokowego), wtedy ona się przytula do podusi i zasypia.
przede wszystkim chcę żebyś wiedziała: Jesteś wspaniałą matką!!!!!!!!!!!!!!!!!!I nie obwiniaj się za nic. :ico_nienie: Powoli, spokojnie vikusia nauczy się samodzielnego spania. Na początku po prostu bądź przy niej dopóki nie zaśnie, ale musi się przyzwyczajać do swojego łóżeczka. Musi się czuć bezpiecznie, w swoim łóżeczku. Przyzwyczai się nie martw się. Potem sama będzie zasypiać zobaczysz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”