Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2007, 20:45

No skoro 4 są od 7kg, to my jeszcze mamy 2kg za mało :-D więc spokojnie się w 3mieścimy...No przecież ja mam calineczkę!
Młoda dziś wieczorem zfiksowała! o 18jadła butlę, a już o 19 maruda...i zjadła cyc...a potem ją męczył brzuszek, ale mamusia rozebrała, wygłupiałyśmy się tak i wyszło wstrętne kupsko! a potem trochę się pobawiła i po 20kąpiel. Myślałam, że nie zje więcej niż 50ml, ale wcięła 80 i usypia. Ale strasznie się wierci.
Ja normalnie umieram! jestem połamana cała,, wszytsko mnie boli i nie mam na nic siły! dobrze, że J jednak się zmobilizował i mi pomógł. Umył prawie wszystkie okna...DObrze, bo ja po praniu tych wszystkich firan, wieszaniu itp...to bym się zesrała z bezsilności...A tak już wszystko zrobione! uf...ale miło!
Następny weekend poświęcimy na porządki w dokumentach!
A jutro może skoczymy do rodzinki? a w poniedziałek? :ico_olaboga: praca

A teraz idę sobie zrobić kąpiel...se zapalę świeczki, wleję coś do kąpieli fajnego...i się popławię w milusiej wodzie z pianką...I popiję łyczek czerwonego winka... :-D i wezmę coś do czytania...
może jeszcze zajrzę???a może nie...to dobranoc!!

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 wrz 2007, 21:58

GLIZDUNIA chociaż jesteś sporo młodsza ode mnie to mamy jednak trochę wspólnego :-D Mój Karol też sypia na boczku z tej samej przyczyny co Twoja Maya, a ja uwielbiam jak kładę się koło niego, a on myk na boczek z takim błogim uśmiechem. No i te kupy na leżaczku i tylko cyc i jeszcze to, że ja też sama z moim Karolkiem całe dnie, no bo Kacpra to nie liczę za bardzo, chociaż jak trzeba to zabawi chwilę Karolka, ale więcej go nie ma niż jest i sam wymaga jeszcze opieki, bo lekcje trzeba sprawdzić, obiad mu podać, śniadanko i kanapki do szkoły. A mama wpadnie raz w tygodniu na godzinkę, bo pracuje.

A jeżeli chodzi o pieluchy to ja używam huggiesy, po pampersach Karol miał jakieś czerwone jajeczka, jakby uczulenie więc przestałam kupować, lubię te huggiesy premium są z Kubusiem Puchatkiem :-D I mamy rozmiar 3 i 4, 3 zakładam w dzień, bo częściej zmieniam, a 4 na noc, bo wytrzymuje całą i nie muszę przebierać.

zborra, jak się tak szybko uporałaś z tymi oknami :ico_brawa_01: to może do mnie wpadniecie, też by się przydało firany uprać i okna umyć :-D Oj kąpiel, aż mi na nią smaka narobiłaś, ale chyba jednak dziś szybki prysznic i myk pod kołderkę się wyspać.

[ Dodano: 2007-09-29, 22:21 ]
Nikt już tu nie zajrzy dziś??? No to mykam pod tą kołderkę :-D Dobranoc i może już zgaszę światło :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

29 wrz 2007, 22:37

Sikorko....faktycznie...ale podobne schematy mamy..mi on odpowiada,moze tylko czasem ktos moglby sie dla odmiany wiecej zająć Maya...ale i tak jest dobrze dzis moj A. robi dzien ojca i lata na zachcianki coreczki a ja staram sie troche odpoczac :ico_brawa_01:
Jagodka...co to za kotlety z fety...mozesz dac przepis?chetnie bym sprobowala...

My dzis tez w tesco bylismy uzupelnic zapasy pampersow,jeszcze musze jutro kupic chusteczki do pupy....bo w lokalnym markecie jest promocja...8paczek po 62 chusteczki za 8 funtow....to sie oplaca-kupujemy Pampers Sensitive....chyba najlepiej nam pasuja...
dzis nienajlepiej sie czuje...jakas oslabiona jestem...wiec juz do wyrka sie wybieram...jutro "dzien chlopca"...kupilam mojemu A. nowa maszynke do golenia te gilette na baterie ale te najnowsza-i tak ja chcial kupic to podpisalam to pod te okazje :ico_oczko:

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

30 wrz 2007, 07:13

witajcie z samego rańca, mimo, że niedziela to mały obudził się 5.30 i się wygłupiał T wstawał do niego podawał smoczka żeby usnął ale on :ico_nienie: nie ódzie spać więc o 6 się zwlekłam pobawiłam troszkę, wzięłam na rączki i ukołysałam do snu, więc teraz smacznie śpi a ja się rozbudziłam pewnie za jakąś godz zachce mi się spać to moze się położe ale to zależy od Mateuszka
pisałam Wam że spodziewam się gości, miał przyjechać mój brat z bratową i ich dzieckiem ale zadzwonił wczoraj że nie bardzo mu to pasuje i ze zmeczony i że bratowa nie ma koszuli nocnej do spania....i że przyjedzie jutro tzn dziś, ja mu odpowiedziałam ze zrobi jak będzie uwazał bo ja chciałam zrobić grila, pogadać, może jakieś piwko...dodam ze nie był na chrzcinach bo wypadła mu jakaś fucha i nie mógł odmówić....i obiecał zadzwonić za pół godz od naszej rozmowy i dać mi odpowiedz co do przyjazdu i do dziś jeszcze nie zadzwonił...jestem zła bo zrobiłam zakupy i teraz co??? no pewnie i tak się zje...tak sobie myślę że odgrywa się na komuni swojego dziecka, ja nie pojechałam bo byłam jeszcze w ciązy i termin miałam w niedługim odstępie czasu powiedziałam mu to że nie przyjadę- on mieszka w chorzowie bo gdyby coś to zaczęło się dziać to jestem daleko od swojego lekarza....no i teraz robi mi na złość.... zła jestem niemiłosiernie... trudno nie chce przyjeżdżać to nie ja się prosić nie będę....

Awatar użytkownika
ANES
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

30 wrz 2007, 07:52

ja rowniez sie melduje i spadam bo zaraz na gielde jedziemy....
pozdrawiam wszystkie bardzoserdecznie...dozobaczenia pozniej...papapa

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 wrz 2007, 07:59

WITAM MAJÓWECZKI :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kate_k82 trochę niepoważny ten twój braciszek-na pewno zdawał sobie sprawę z tego, że przygotowałaś się na ich przyjazd...Miejmy jednak nadzieję, że ruszy tyłek i wpadnie :ico_haha_02:

Ja miałam dziś pobudkę o 7.30 więc jestem w miarę wyspana-oczywiście wstawałam w nocy na karmienie ha ha ale zdążyłam do tego przywyknąć :ico_oczko:

Dorobiliśmy się aparatu cyfrowego więc jak tyko go rozpracuję to wkleję fotki z kąpieli małego - oczywiście bez żadnej nagości :ico_oczko:

Życzę wszystkim udanego dzionka. Może nasze maluchy będą dziś tak wyjątkowo grzeczne...Ciiii nie zapeszam :-D

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 wrz 2007, 08:03

GLIZDUNIA, mnie też taki układ odpowiada i właściwie szkoda mi każdej chwili spędzonej bez mojej kruszyny :-D
Teraz właśnie leży i gada sobie i popiskuje, a starszy z tatą pojechał właśnie na giełdę więc my znowu sami :-D

kate_k82, rozśmieszył mnie powód brak koszuli nocnej :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: A tak naprawdę to trochę przykre.

A wszystkim życzę miłej niedzieli, zwłaszcza Tobie zborra bo przed Tobą trudny poniedziałek.

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 wrz 2007, 09:11

a dzien dobry :-D
u nas ok - w miare - tylko chlop mi tak chrapal w nocy ze o 4.30 go obudzilam, zeby przestal chrapac - bo mały usnac nie moze ....to sie spakowal i poszedl spac na gore .... ech...
i mam kiepski generalnie humor ..

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 wrz 2007, 09:40

Gosia A, nie smutaskuj się :-D masz Dużego, masz Małego, masz słoneczko za oknem, może troszkę za chmurkami, ale jest, no i masz nas. Uśmiech na twarz, wałki na głowę, kawa do kubka i będzie o.k. :-D

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 wrz 2007, 10:04

Sikorka, :-D dziekuje

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”