no właśnie urmajo nie wiem z czego to wynika, ale w ulotce internetowej serwatka jest w składzie i w moich opakowaniach dwóch tez była wymieniona..choć lekarka z przychodni twierdziła, ze to niemożliwe... Nie wiem jak to jest...
W każdym razie - miałam okropne problemy z kupkami Małej - a to zaparcia a to biegunki, nic sie wyrównać nie chciało. podawałam jej lacidofil a to tylko pogarszało sprawę. Od czterech miesięcy Jaga dostaje codziennie jedna kapsułkę dicofloru i po trzech dniach wszystko sie ustabilizowało! Kupki są jak w zegarku i żadnych problemów z brzuszkiem nie mamy. co więcej - nie wiem czy to zbieg okoliczności czy po prostu jelita dzięki temu lepiej działają i są bardziej chronione - Jaga może jeść niemal wszystko bez żadnych reakcji alergicznych
a co do zaparć - to moze być wynik podawania nutramigenu...nie wiem jak długo na nim jesteś, ale ja jak tylko go wprowadziłam, tak zaczęły sie problemy z kupkami. Podawałam Małej wlasnie dicofolr a poza tym ona byłą w takim wieku, ze już jabłuszko podałam i śliwkę suszona (na zapracia właśnie działa super). W ostateczności możesz podać czopka...