Awatar użytkownika
asiapanda
Trzy tysiące lat minęło...

04 paź 2007, 20:11

Ależ masz super Maksiu już śpi, moja dopiero po 22 padnie, a co do zmian, mój mąz zauważył by na bank jakbym zafarbowała się na czarno, albo ogoliła :ico_oczko: Zreszta bardziej dla siebie niz dla niego chce dobrze wyglądać, to znaczy chce bez bólu spojrzeć w lustro :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Maritta
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

04 paź 2007, 20:44

Lila od wujka Daniela dostanie kucyka pony na biegunach :-) śliczniusi - wózek już dziś pokazaliśmy jej (Bartek składał go przy nas ;-) ) jest naprawdę fajny - taki akurat dla Lilki, troszkę za mocno chce sie opierać o niego i czasem klapnął na dół ale mężuś mój jakoś obciąży go z przodu i będzie git :-D

Asiu - tak to było to szczepienie, generalnie jest ono niby po roku a że Lilce do roku zostało 4 dni...

Ja na pneumokoki szczepić będę około 2 roku życia...

co do podniesienia samooceny - u mnie jest jutro :-D fryzjerem :-P hihi

Awatar użytkownika
asiapanda

04 paź 2007, 20:53

Acha... Ja jutro też farbuję włoski, nie chce mi się jechać do mojej fryzjerki... Moje dziecko zajęło się klockami duplo i mam odrobinę spokoju, a wiecie już mnie nie gryzie, bo tez ją ugryzłam i mam spokój :-D W ogóle jest od kilku dni spokojniejsza, albo ja już przywykłam :-D

Awatar użytkownika
nella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

04 paź 2007, 21:19

Ja też robię te wszystkie zabiegi dla siebie, bo masz rację Asiu trzeba by chyba się obciąć na łyso żeby zauważyli zmianę :ico_puknij: Dbać o fryzurę mi łatwiej bo jak wspomniałam mam siostrę fryzjerkę i sama do mnie dzwoni, że mnie umówiła bo coś nie tego wyglądam :717:

Maks codziennie chodzi spać około 19-20 ale za to wstaje 7 -8 ... coś za coś :ico_noniewiem: wieczory mamy dla siebie ale też czasem bywają ciche :ico_oczko:

Co do szczepienia na pneumokoki to jestem ofiarą reklamy :ico_noniewiem: i następne szczepienie mam w marcu potem jak skończy 2 lata ... to już będzie 5 szczepionka a każda kosztuje... ale wychodzę z założenia że na Maksiu nie będę oszczędzała i co jest możliwe na świecie żeby go uchronić przed chorobami to to kupie...

te szczepienie na różyczkę i coś tam mam dopiero zapisane na 13-14 miesiąc

Awatar użytkownika
asiapanda

04 paź 2007, 21:33

Bo tak powinno się na różyczkę szczepić, ale my przed nią musimy zrobic badanka :-D
Moja jeszcze na nózkach łobuzuje :-D ale zaraz będzie się robic śpiąca

Awatar użytkownika
nella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

04 paź 2007, 22:18

Szkoda mi strasznie tej Wikuni :ico_placzek: , skąd się biorą jakieś alergie i skazy ....

ciekawe czy dawniej też to było, czy to nasza cudna cywilizacja nam sprezentowała :ico_olaboga: Z tego co wiem to ani ja ani moja starsza siostra nie miałyśmy takich problemów :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiapanda

04 paź 2007, 22:29

Alergia często zalezy od tego czy któres z rodziców ja ma, mój mąż jest uczulony na kota. U Wiki zaczeło się od suchej skóry, walczyłam z tym 3 m-c i udało się, potem wysypka była, do dziś zresztą czasem się pojawia, po jajku na bank, ale na co dokładnie jest uczulona dowiem się po badaniu.

Awatar użytkownika
nella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

04 paź 2007, 22:44

ja mam alergię na metale nieszlachetne.... Ujawniła mi się jak miałam z 18 lat. Myślałam, że jestem księżniczką :ico_oczko: ale niestety okazało się że wiele ludzi ma alergię na nikiel i inne metale...
Nie jest to takie upierdliwe jak na kota ale łańcuszki, kolczyki i bransoletki mogę nosić tylko złote lub srebrne. Najgorsza sprawa jest z klamrą od paska i nitami z jeansów... muszę je podszywać bo jak nie to :ico_zly: swędzi a potem robią się ranki :(

[ Dodano: 2007-10-04, 23:08 ]
Uciekam spać! :ico_papa:

W sobotę znowu idziemy na imprezę - parpetówka . Maksiu znowu do babci :ico_oczko:

Awatar użytkownika
chloe2
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 paź 2007, 06:55

Dziś ogarnęła mnie tęsknota za WAMI!! Zatem jestem :-) Witam w piątek, ja już przy :ico_kawa: Mam nadzieję, że uda mi się zajrzeć w ten weekend na dłużej. U nas wszystko w porządku ale jak ja już przyjdę z pracy, to biorę malucha na spacer, potem obiad, znowu spacer, kąpiel małego... A potem przygotowuję się do lekcji i o 22.30 idę spać. Nie mam czasu na net :ico_zly:
Miłego dnia! Do usłyszenia
:ico_tort: Sto lat dla wszystkich miesięczniaków i roczniaczków

[ Dodano: 2007-10-05, 07:08 ]
Czytam i karmię!Jak przebijacie maluchom uszka, to nie ściągajcie im kolczyków!!!! one są ze specjalnych tworzyw a nie ze zwykłej blaszki! Zadaniem kolczyków (z pistoletu), jest ochrona, po prostu są z takiego materiału, żeby nie uczulały. Trzeba je nosić przez 6 czy 8 tygodni. Pamiętam jak sama przebijałam sobie drugą dziurkę i kosmetyczka zrobił mi wykład. W takich kolczykach uszko się goi szybciej niż w złotych albo srebrnych.

Aaa, zapomniałam :ico_szoking: . Maciej chodzi samodzielnie :ico_haha_01: !!

Awatar użytkownika
Agatka 20
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

05 paź 2007, 09:58

Witojcie!
Wszystkiego najlepszego dla Oliwki Paulina z okazji ukończenia 1 roczku :ico_tort:
Gratulacje dla Maciusia!!!!!!!!!!! Dla mnie to juz normalne, ze Davidek biega mi po domu, już 1,5mies jest na nogas-świetna sprawa :-D
Maritkko-ja tez moge miec takie pytanie-kończe stosunki międzynarodowe, specjalność handle zagdraniczny i jest troche teorii w tym wszystkim :ico_olaboga:
Nella-ja to jestem dopiero alergik-pyłki, kurz, niektóre pokarmy, najgorzej mam w lecie, cała zasmarkana i zakichana.
pa pa

[ Dodano: 2007-10-05, 10:00 ]
Czytałyście o szkodliwych krzesełkach dla dzieci? Nawet chicco polly 2w1 się nie uchronił, ja mam chicco, alec na szczęście inny model :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”