caro
Trzy tysiące lat minęło...

05 paź 2007, 09:57

Pewnie próbuja uśpić swoje szkraby!!!!!!!!!!!!!

To fajnie, że będziesz mieć troche wolnego, ale od TT się nie wymigasz :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Dziękujemy za komplementy :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: , moja synowa też jest słodziutka :ico_haha_01: :ico_haha_01: Ogólnie piękna z nich para :-D :-D :-D I podobnie ważą, też ma lekka niedowage, ale jak caly dzień tak wiżga to nic dziwnego, że to wszystko spala!!!!!!!!!!!!!

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 paź 2007, 10:01

hahahaaaa dokładnie to samo powiedział mój Sławek. Dosłownie powiedział to tak: a jak ona ma ważyć więcej jak ona ciągle wymachuje jak nie nogami to rękami, to nonono w górze to jakieś tam znowu wygibasy i w dodatku mało śpi, a przecież dzieci rosną jak śpią :-D . No to dobraliśmy nasze brzdące kochane. Są bardzo do siebie podobne :-D . Caro ucałuj mocno Oskarka od nas

[ Dodano: 2007-10-05, 10:02 ]
a od tt nie mam zamiaru się wymigać, uwielbiam was dziewczyny :-D

[ Dodano: 2007-10-05, 10:06 ]
hihihihh no i nie zdarzyłam się ogarnąć :-D . Talibek już siedzi ze mną przy kompie :-D

[ Dodano: 2007-10-05, 10:07 ]
Miałam iść już dawno, a tak ciężko mnie wygonić :-D , ok teraz to już idę naprawdę :-D do potem :ico_buziaczki_big:

caro

05 paź 2007, 10:14

Ucałuje , a ty ucałuj małą od swojej teściowej :-D :-D . Nasze dzieciaczki do siebie podobne, bo jak sie jest razem to z czasem sie do siebie upodabnia!!!!!!!!!

Oskarek też lekko sie juz kręci w łózeczku, więc chyba zaraz sie obudzi!!!!!!!!

Więc do zobaczyska!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

05 paź 2007, 10:49

no ja jak zwykle spozniona na ranna kawusie :ico_wstydzioch: ale ostatnio mamy ciezkie noce,normalnie mam wrazenie, ze cala noc chcialby cycac i nie jest to z glodu tylko chcialby zamiast smoczka w buzi cyca trzymac-tak juz pare dni .On teraz slodko spi i nadrabia a ja mam cale mieszkanie do ogarniecia i dwa kosze prania do wyprasowania :ico_zly: a ja tak tego nie lubie!!!
Caro i Gabrysiu-to rzeczywiscie dobralscie maluszkow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Teraz Wam napisze jaka "madra" mamusia jestem, pamietacie jak Im pisala, ze maly robi jej kupki az po pachy?Ja sie dziwilam jak tak mozna, az tu nagle dzien za dniem i u nas kupki az po pachy i kompletne przebieranie i mycie.I dopiero mnie oswiecilo, jak ktoras z was (chyba Kolka) napisala, ze uzywa juz pampersow 4. :ico_szoking: Spojrzalam na opakowanie moich 3 i patrze a tam do 9 kilo pisza, wiec nie ma dziwne, ze jak moj wazacy 8700 synek zrobi ciezsza robote to z pampersa ucieka wszystkimi stronami :-D Przeszlismy na 4 i maz rozpacza bo ostalo mu sie w piwnicy ponad 300 sztuk 3-chyba jak robil zakupy i zapasy to nie bral pod uwage, ze synus rosnie.I tak moj maz stal sie ofiara promocji, bo on jak widzi promocje to musi kupic i teraz za pol ceny probuje wcisnac zapasy koledze, ktory ma miesieczna coreczke.

[ Dodano: 2007-10-05, 10:59 ]
Teraz mi glupio, ze o tych pampersach i kupkach napisalam, bo nieladnie tak publicznie dziecko obgadywac w intymnej sprawie w dniu ukonczenia 5 miesciecy :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: be mama jestem
Zapraszam na 5 miesiecznice przedostatniego kwietniowka.Stawiamy :ico_tort: i :ico_kawa: a jak ktos z rana ma ochote na cos mocniejszego to czemu nie :ico_zdrowko:

Awatar użytkownika
Kolka

05 paź 2007, 11:54

Kochany Antosiu:
[swf width= height=] Uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni i każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
miłości przez całe życie!!!
[/swf] :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

A my wpadłyśmy tylko zobaczyć co słychać i życzyć miłego dnia a tu alkohol z ranka :ico_haha_02:
Kasiu- nie martw się- wykorzystasz te 300sztuk przy następnym dzieciątku :ico_haha_02:

Lece, bo mi sie dziecko bulwersuje

Papatki

[ Dodano: 2007-10-05 ]
nie wyszło mi te wyśrodkowanie bo i Julcia dołącz7yła sie do pisania życzeń

Awatar użytkownika
Blanka26

05 paź 2007, 12:58

hej dziewczyny. wróciłyśmy od lekarza :-). na wyniki trzeba czekać 2 tygodnie :( chyba jajo zniosę), no ale nic mam nadzieję, że szybko zleci.Ola strasznie płakała jak jej krew pobierali, bo najpierw nie chciała lecieć (kłuli rączkę) a potem jej dałam piciu i pobrali z główki . Aż mi się serce krajało tak mój skarbuś płakał. teraz śpi sobie spokojnie. Wyniki mogą wyjść fałszywie ujemne, ale tylko przy niezbyt silnej alergii, więc z jednej strony chciałabym, żeby wyszły ujemne, jednakże z drugiej strony pozostaje jeszcze możliwość uczulenia na co innego. I nie wiem już co lepsze, czy silna alergia na mleko, czy alergia nie wiadomo na co :ico_noniewiem:
kurcze jak tam się napatrzyłam na te wszystkie kruszynki (bo to w szpitalu byliśmy dziecięcym), takie kilkudniowe maleństwa i już jakieś problemy mają. A alergików to chyba najwięcej w tym szpitalu, caluśki korytarz zapełniony dziećmi w różnym wieku.

justynat.
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

05 paź 2007, 13:20

Cześc Laseczki!!

Na początku skladam wszystkim dzieciaczkom serdeczne życzenia. Rośnijcie duże i zdrowe i oczywiście bądzcie grzeczne

:ico_buziaczki_big:

Delicja strasznie mi was szkoda, ze tak musiecie cierpiec :ico_placzek: :ico_placzek:
Dlaczego takim maluszkom choroby sie czepiaja. O Boziu jak przeczytałam skąd malutkiej krew pobierali to gęsiej skórki dostałam. Bedzie dobrze!! Napewno!!

Gabrysiu wreszcie jestes myslalam już że Cię w pracy zatyrali!! :-D

A u nas cóż, Cyprianek probuje raczkowac tylko nie wie jeszcze za bardzo co zrobic z raczkami, noce mamy juz lepsze kaszka ''smaczny sen'' chyba działa bo potrafi przespac nawet 4 godziny ciągiem (wczesniej były 1,5-2). Strasznie pocieszny jest i rozesmiany.

Ja mam nadwyrężone mięśnie, jade na tabletkach przeciw bólowych jak mi nie przejdzie do poniedzialku to grozi nam odstawienie od piersi i branie silnych leków :ico_placzek: ale jestem dobrej mysli bo jest mi juz troszke lepiej wiec moze przechodzi :-)

Wasze dzieciątka to duże są mój waży 7500 i jestem w szoku jaka różnica, nie wyglada na szczupłego ma bułeczki i dołki gdzie trzeba :ico_oczko:

Reszty nie pamietam... :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2007-10-05, 13:23 ]
Acha: Caro nie wiem czy ci pisałam ale Oskarek mi sie bardzo podoba... :ico_haha_01:
Za parenaście lat bedziesz musiała laski przeganiac hihi upss... przepraszam zapomniałam ze on ma już narzeczoną :-D

[ Dodano: 2007-10-05, 13:31 ]
Wkleje pare fotek :-)

Obrazek

[ Dodano: 2007-10-05, 13:32 ]
Obrazek

zaspany...
Obrazek

Obrazek

caro

05 paź 2007, 15:44

Katrin w dniu ukończenia 5 miesiąca życzę twojemu synusiowi dużo dużo zdrówka i aby zawsze był szczęśliwy!!!!!!!!!!!!!!! Trochę mi :ico_wstydzioch: , że wcześniej nie złożyłam, ale chyba mi wybaczysz prawda!!!!!!!

Z tymi pampersami to rzeczywiście smiesznie, ale dobrze że zakumałaś, bo cały czas byś te 3 zakładała, ale macie zapasów, może faktycznie zostawcie, bo kto wie co może się zdarzyć :-D :-D :-D :-D :-D

My nadal używamy pampersów3, ale Oskarek waży 7300 więc 4 jeszcze za duże!!!!

Delicja tak mi szkoda twojej małej, z główki krew pobierają :ico_szoking: , Oskarkowi jak z rączki pobierali to nie mogłam paatrzeć, a co dopiero z głóki :ico_placzek: Wierzę że będzie dobrze, szkoda tylko że trzeba długo czekać, cholery można dostać ze zdenerwowania, ale bądzmy dobrej myśli!!!!!!!!!!

Justynat mam nadzieję, że Ci przejdzie, bo szkoda by było, żebyś musiała go odstawić od piersi!!!!!!!!!!
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za początki raczkowania, no i fajnie że więcej śpi, przynajmniej mama może troche wypocząć!!!!!!!!!!!!

Dziękujemy za komplementy, Cyprianek też jest przystojniacha i taki radosny i pełny życia wyszedł na zdjęciach, fajniutki!!!!!!!!!!!

hektorka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 paź 2007, 15:46

DLA ANTOSIA
W każdej chwili, zawsze, wszędzie,
niech Ci w życiu dobrze bedzie.
Niech Cię dobry los obdarzy
wszystkim o czym serce marzy

katrin, my chyba tez musimy zmienic pamperuchy na 4, jakoś 3 sie zrobiły małe, a też mam cołe opakowanie z popromocji z tesso.

delicja, zobaczysz będzie dobrze.

justynat., :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Cyprianka, a jaki on duzy.

A ja dzisiaj pogoniłam męzulka, aby wreszcie złożył mi krzeselko dla małego no i mozolnie jakoś skręcił, i Kamil pierwszy raz pożądnie usiadł, zapiełam go w pasy i jaki był zadowolony. O to on
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2007-10-05, 15:56 ]
Dziewczyny, a czy juz zauważyłyście, czy wasze maleństwa są praworęczne czy lewusy, bo Kamil wszystko łapie w lewą rączke czy to może oznaczać ze bedzie lewus.

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 paź 2007, 17:17

Jeju mi też jest wstyd, że wcześniej nie złożyłam Antoniemu życzeń :ico_sorki: :ico_wstydzioch: , a więc Antonio życzę Ci dużo zdrówka, uśmiechu, żebyś miał wokół siebie zawsze tych którzy Cię kochają i dużo dużo słoneczka na co dzień.

Katrin z tymi pieluchami to niezłe hece wychodzą :-D . chyba wszyscy polujemy na promocje. U nas też jeszcze jest chyba ze 3 paki. Mam nadzieję, że Ola zdąży je wykorzystać. Mimo, że waży 7400 to widzę, że to już chyba ostatnia partia pieluch do 9 kg. Oni chyba tylko tak piszą, że te "3" to do 9 kg.

Delicja, jak Ty to przeżyłaś. :ico_olaboga: ja bym chyba nie mogła patrzeć jak by pobierali mojemu Talibkowi krew z główki :ico_olaboga: . Będziemy razem z Tobą czekać na wyniki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Justyna Tobie kochana życzę zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Szkoda by było, abyś musiałą przerwać karmienie piersią, ale cóż Twoje zdrowie jest równie ważne jak Cyprianka. A zdjęcia są superaśnie. Coraz ładniejsze te nasze maluchy a jakie mądre już są :ico_szoking: .

Hektorka Kamilek wygląda cudnie, a w tym krzesełku to tak dorośle :ico_brawa_01:

My z Olą już po usg. Na szczęście wszystko jest ok. Nereczki w porządku, wątroba i śledziona też. Węzły chłonne nie powiększone. P. doktor powiedział nam że to najprawdopodobniej zwykła infekcja. Ale jeśli będzie nawracać często to wówczas musimy robić bardziej specjalistyczne badania. Mam jednak wielką nadzieję, że to nic groźnego i wkrótce zwalczymy to diabelstwo. Mamy przez miesiąc podawać talibkowi furagin, potem powtórzyć badania. No zobaczymy co dalej.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”