Awatar użytkownika
asiapanda
Trzy tysiące lat minęło...

05 paź 2007, 14:05

O matko moja parówki to tylko odgryza, dziamie i wypluwa, obiad u niej wygląda jak u dziecka 5 m-cznego :ico_placzek: Ale ona nic innego nie chce nia mam mowy, jest plucie, jak większe kawałki to się ksztusi, a czasem ksztuszenie kończy się wymiotami :ico_placzek:

Awatar użytkownika
nella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

05 paź 2007, 14:24

to nie dobrze.... :ico_nienie: może powinnaś iść z nią do jakiegoś specjalisty?
Moi znajomi też taki mieli z córką i okazało się że miała niewykształcony przełyk.... Nic strasznego, skończyło się dobrze ale leczyli to .
Może to nic takiego i zwyczajnie jej przejdzie a może (nie śmiem podważać Twojego gotowania :ico_oczko: ) ale może jej jeszcze takie rzeczy nie smakują :-D

Awatar użytkownika
asiapanda

05 paź 2007, 14:38

Jesteśmy pod kontrolą lekarza spokojnie, podobno są dzieci które tak mają, ale nie daje mi to mimo wszystko spokoju :ico_placzek:
A najgorsze jest to że ona nawet nie kwapi się by spróbować połknąć coś innego niz papka, szlag mnie trafi bo czuję się bezsilna

Awatar użytkownika
Agatka 20
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

05 paź 2007, 15:05

Widze,z e Wy teraz o jedzeniu-z tym również nie ma u Davidka problemu- widac po jego rosnącej wadze, wsiaka normalnie wszystko, nie ma problemu z mięsem, ładnei gryzie i rzadko wypluwa, takrze nie korzystam nawet ze śliniaczka.

Dzięki kochane za miłe słowa otuchy i wsparcie. Wierze w to, ze obronie się.
Maritkko-musze się uczyć w ciemno, nasza promotorka nic a nic nie ujawnia o co bedzie pytała, jest dosyc cenioną i znaną profesorką w Krakowie na kilku uczelniach i raczej nie pozwoliłaby sobie na coś takiego. Choć wiem, ze oprócz pytań dotyczących pracy, gdy ktos sobie nie radzi pyta o incotermsy :ico_olaboga: A tego jest dość duzo i strasznie poplątane.

Awatar użytkownika
Kasiulka28
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

05 paź 2007, 15:08

MARITTA super napisałaś! Tylko nie wiem czemu dziewczynki Cię pocieszają skoro napisałaś że nie dramatyzujesz? :-D

U nas menu podobne jak u NELLY tylko nieco później: ok.8 - NAN3, ok.12 - serek DANIO / jogurt naturalny np. z bananem / kaszka mleczno-ryżowa / jajówa, ok.16 - obiad nasz lub ze słoiczka (teraz już te po 12 m-cu czyli 250g), ok.18.30-19 deser - owoc, ciastko (PETITKI Lubisie = pychota!!!!), po kąpieli ok.20 - NAN3

Awatar użytkownika
Agatka 20
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

05 paź 2007, 15:16

To u mnie jest jeszcze inaczej:
8:00 mleczko
11:00 deserek
13:00 obiadek (zupka)
16:00 obiadek (drugie danie: ziemniaczek, marchewka, mięsko)
18:00 jakis owoc, cos słodkiego
21:00 mleczko
00:00 wielka butle mleczka lub grysiku
Oprócz tego młody non stop cos wtrynia, paluszki, ciasteczka, wyrywa nam jedzenie z rąk- i tego musze go oduczyć, bo jak mu ktoś nie da to ryczy i jęczy!

Awatar użytkownika
asiapanda

05 paź 2007, 15:25

Dziś przed obiadkiem dałam jej plasterek szynki bez konserw, odgryzała i wypluwała a ja jej dosłownie wpychałam spowrotem aż zajarzyła że ma połknąć, powoli i konsekwentnie będę ją uczyć i przyzwyczajać ale to nie łatwe, a mnie cierpliowśc już się skończyła.
Ale i tak najlepiej idzie jej połykanie papieru i wszystkiego co nie powinna a znajdie na podłodze :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-10-05, 15:30 ]
Jeja ilez to jedzą wasze maluchy, nasza mleczko, potem kaszka, owocki, obiadek, mleczko i kaszka. Też od nas podjada, a to kawałek ciacha, albo pomidorka, czy jakieś inne owocki i warzywka, ale to tylko takie liśnięcie i koniec. Czy ona tak jak ja przechodzi na dietę. Ja np obecnie jestem na jednym posiłku dziennie, chyba zacznę przy niej udawać że jem :-D

Awatar użytkownika
Iwcia 33
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

05 paź 2007, 16:36

Hej :-D

My również dołączamy się do życzeń dla Oliwki-zdróweczka Kochanie i tylko słonecznych dni w życiu :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: i dla Pauliny big :ico_buziaczki_big: -w końcu wszystko się ułoży :ico_pocieszyciel:

Mery przepraszam,że z opóźnieniem ,ale szczerze - długich lat w miłości :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Jeszcze chciałam cos napisać,ale Dominik mi truje za uchem i zapomniałam :ico_zly:

Kasiu dzięki za fotki-torciki miał Konrad odjazdowe.Tylko tym razem sie kochana nie popisałaś,ja sie przyzwyczaiłam od Ciebie meeeeggga paki a tu tylko kilka fotek :ico_nienie: ,ale jak zawsze super :ico_haha_02:

Pisałyście o menu maluszków,Bartek jakoś dziwnie je,muszę to zmienić:
ok.10 zjada kanapeczkę albo mleko albo coś(ostatnio NIC),ok.12- troszkę mleka,ok.15-16 zupka i na noc mleko(ok.21).W międzyczasie czasem jakiegoś owocka i tyle.Chyba nie jest to dużo :ico_noniewiem:

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 paź 2007, 17:14

cześć jestem nowa i współczuje wszystkim mamusiom które mają problemy typu jedzenie i moje dziecko ja na szczęście nie moge nażekać chodz jak matyldzia się urodziła to okazało się że ma refluks żołądkowy czyli bardzo często zwracała to co wypiła a nawet więcej np wypiła 50 a zwróciła 100ml. nie wiem z kąd to się wzieło ale zmieniłam mleko i od tej pory jet oki.

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2007, 19:51

Buziaczki dla Oliwki z okazji roczku 100 lat Maleńka :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”