Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

06 paź 2007, 23:02

kasi.k, No to wybieraj się na te studia nie na 99% a na 100! Już teraz bardzo nam pomagasz, a kiedy skończysz te studia to nie trzeba będzie korzystać z pomocy lekarzy, tylko maila wysłać do Kasika :-D Życzę sukcesów- wiem, że je odniesiesz!

Co do książki to ja dziękuję. Na szczęście nie jest mi potrzebna :ico_sorki: Moja mała zasypia właśnie książkowo. :ico_brawa_01: Moją zasadą była rutyna i konsekwencja w działaniu. Kąpiel zawsze o tej samej porze, bez żadnych zbędnych osób, które w dobrej wierze zabawiają małą, tylko ja i R. Po kąpieli spokojna zabawa- pysianie się, trochę brykania na golaska, ale bez zbędnych wrzasków, pisków itp. Wszelkie osoby rozpraszające uwagę dziecka już w tym uczestniczyć nie mogły... Po ubraniu małej zapalam tylko małą lampeczkę, daję butlę, lub kiedyś pierś i już wtedy nie ma żadnych rozmów... W ostateczności cichutka kołysanka i głaskanie po główce. I tak jak superniania każe :-) - nie nawiązywać kontaktu wzrokowego- ważne jest, aby dziecko czuło bliskość mamy lub taty. Na początku leżałam obok niej cichutko i czekałam aż zaśnie, teraz już po zjedzeniu butli daję tylko buziaka, życzę pod nosem słodkich snów itp i... wychodzę. najpóźniej w ciągu 5 minut maleństwo zasypia...

Nie jestem pewna, ale chyba w tej książce napisali coś podobnego... I dziecko musi być najedzone- inaczej ma niedosyt i nie zaśnie tak łatwo- prędzej się podda, ale to nie o to chodzi, żeby dziecko szło spać, bo brak mu sił na walkę z nami...

I tak jak pisałam- Julcia śpi calutką noc- już zapomniałam kiedy ostatnio do niej wstawałam :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-10-06 ]
delicja, a próbowałaś Oilatum?? Ja mam ciężką alergię skórną i kiedy mam kryzys sama z niego korzystam... zresztą ja już jestem na takim etapie, że bez sterydów ani rusz... O dziwo, pomaga mi niesamowicie ta maść, która pediatra przepisała Julci :ico_szoking: tak szczerze powiedziawszy jest najlepsza jaką kiedykolwiek miałam, a miałam ich już setki... A jest właśnie ze sterydem :ico_szoking: :ico_zly:

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

07 paź 2007, 07:49

Dzień dobry, zapraszam na :ico_kawa:

u nas nocka jak zwykle, czyli 100 tysięcy pobudek, picie, jedzenie, siku i tak do rana. Kurcze czy to nigdy się nie skończy? Tak pragnę, aby moja dziecina budziła się góra 2 razy.
Co do książki to ja poproszę, jeśli Kasiu możesz wysłać. Może się czegoś mądrego nauczę. Z zasypianiem mamy problem w dzień, Ola nie potrafi zasypiać w łóżeczku tylko trzeba ją wozić lub bujać w wózku. Za to po kąpieli odkładamy ją do łóżeczka, dostaje misia, buziaka na dobranoc, ma włączone kołysanki i lampkę i wtedy się przytula, pomruczy (chyba sobie śpiewa) i ślicznie zasypia. W dzień jest katastrofa. Jak jest śpiąca to zamiast spać to się wierci, kręci, wiżga nogami, podnosi tyłek do góry i strasznie wrzeszczy. No i po kilku próbach zasypiania usypia uff, ale na góra 30 minut. Więcej czasu tracimy na jej usypianie niż ona śpi. No cóż nie wiem, ale tak było od początku. Moje dziecko chyba nie potrzebuje tyle snu co dzieci w jej wieku. Nie wiem jesteśmy bezradni.

Kasik super, że zdecydowałaś się na studia, podziwiam i gratuluje. ja mam dosyć już nauki, ale coś w środku mi mówi, że może jakieś podyplomowe jeszcze kiedyś zrobić. I warto by zapisać się na jakiś kurs angielskiego, bo wstyd, żeby w tych czasach znać tylko podstawy i to jeszcze łamane :-D

Delicja i Kasik zazdroszczę spotkania :ico_wstydzioch: , też tak chcę :ico_placzek: . Czekam na fotki i relacje ze spotkania.

Sikoreczko dzięki za pochwały. To rzeczywiście niesamowite, że w takich małych Kozienicach odnalazły się dwie tiktakowe mamusie. Normalnie tak bardzo się cieszę że się spotkałyśmy, że nie mogę doczekać się kolejnego spotkania.

Awatar użytkownika
Kolka

07 paź 2007, 10:56

Witamy :-)
Stawiamy dziś :ico_tort: :ico_zdrowko: :ico_kawusia: :564:
Pół roku temu, o godz 7,00 przyszło na świat moje dzieciątko :-)

Trzeba zmykać.

A- u nas ze snem w dzień też różnie bywa :ico_noniewiem:

caro

07 paź 2007, 11:19

[bv]Kolka[/b] duzo radosci, szczescia i milosci dla twojej dzieciny, twoja Juleczka to juz duza pannica

Gabrysiu dobrze ze wyniki dobre, u nas to samo z zasypianiem, w dzien zasnie, ale albo w wozku na spacerze albo na raczkach, wieczorem zasypia ładnie, po kapieli, ale budzi si potem pare razy, wieczorna butle zjada cała, wiec jest najedzony, przedtem mu starczala do rana teraz musze mu dawac jeszczxe w nocy, ale tak cały czas nie było prawie od paczatku spal ładnie, przesypiał noce juz dawno. a gdzies od 1,5 miesiaca zmieniło sie wszystko diametralnie, wczoraj do was nie wpadłam, bo bylam skonana, w nocy maly budzil sie co godzine :ico_olaboga: , a jeszcze pojechalismyna cmentarz cala ferajnazeby posprzatac na grobach i calkiem nie mialam sily na nic. dzis rano tata przejal opieke nad dzieckjiem i sie troche wyspalam :-D , dzisiejsza noc troche lepsza, ale przez to ze go wzielam do siebie do łózka, a tate wyeksmitowalismy na fotel rozkładany :-D :-D , takze zawsze spał w swoim łózeczku, a teraz wszystko sie zmieniło

Kasi.k ja poprosze ta ksiazke raksa25@wp.pl.

dobrze ze maz przylatuje, troche sobie odsapniesz, mam nadzieje ze wyniki małej to nic powaznego, gratuluje ci tego studiowania, naprawde podziwiam

Kolka zazdroszcze ci tego spania.............

Sikorka a tobie zazdroszcze ze sie spotkalas z tesciowa mojego synka :-D

Mróweczka ja nie bede krzyczec, bo u nas to samo jest, a synek przeuroczy, tylko go schrupac :-D

delicja ja tez bym nie stosowała tej masci, co za debile przepisuja takie specyfiki malutkim dzieciom???????????????????????

IM synus naprawde sliczny, dobrze ze sie nim pochwaliłas, bo jak sobie przypominam to za bvarzo nie wklejałas zdjec :ico_nienie:

Hektorka synus super wyglada w krzesełku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

troche ciezko mi sie pisze bo maly mi pomaga i stuka w klawiature :-D

zycze wszystkim udanej niedzieli

Awatar użytkownika
Blanka26

07 paź 2007, 11:26

witamy i od razu składamy najserdeczniejsze wszystkiego naj naj najlepszego dla Julci. :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:
mojemu dziecku się dziś coś potentegowało i nie chce w ogóle spać. Uśmiech cały czas od ucha do ucha i chce, żeby ją do góry podnosić.A jak ją odłożę do łóżeczka to płacze.
kasi.k no właśnie boję się, ze ten sinlac w pełni nie zaspokoi jej potrzeb. A może by tak zastąpić jeden posiłek sinlakiem???????? :ico_noniewiem:
Ola mi zaczęła teraz ulewać po nutramigenie.
Cieszę się, że nasze spotkanko jest aktualne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
zaraz chyba małą wezmę w wózek i na dwór, bo ładna pogoda, ale muszę włosy wysuszyć
na temat spania nie będę się wypowiadać, bo jak tylko małą pochwalę, to zaraz będzie mi szalała po nocach :-D

IM
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

07 paź 2007, 11:27

Wszystkiego najlepszego dla Julenki z okazji ukonczenia pol roczku i zeby zawsze była taka grzeczna dla mamusi i tatusia.

Kasik fajnie ze idziesz na studia tylko mam pytanie czy to sa podyplomowe czy od podstaw medycyna.Mam jeszcze prosbę podaj mi namiary na twojego pediatre jesli mozesz

Delicja nie zalamuj sie , bedzie jeszcze dobrze ze zapomnisz o tym co was meczyłoa narazie czekamy na wyniki.

Mróweczko fajny ten twój Eryczek

Gabrysiu moze Oleni jest goraco w nocy i sie budzi
Gabrysiu czy ty w pracy masz mozliwosc odciagac pokarm bo ja tylko w ubikacji i wylewam
Chce podziekowac za pochwały .

W pracy po moim powrocie porobily sie zmiany jedna dziewczyna zostala zwolniona i mam troche wyrzuty czy nie przeze mnie ze wrocilam do pracy.
Pracuje tylko 7 godzin od 7-14 i tak mam do konca roku a jak bede jeszcze karmila piersia to bede musiala przyniesc zaswiadczenie od lekarza ze dalej karmie.
Julia znowu przeziebiona i siedzi w domu u dziadków a Mateuszowi cos charczy w gardle a tydzien temu tez byl przeziebiony
Jak ten czas teraz szybko leci wszystko w biegu i juz jutro znowu do pracy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Czy jest jeszcze jakis kwietniowy bobas bez ząbka?

Caro nie wklejałam zdjec bo wstyd sie przyznac ale nie wiedziałam jak i sprobowałam innaczej i sie udało Obiecuje si poprawic i czesiej chwalic sie dzieciaczkami

Awatar użytkownika
Blanka26

07 paź 2007, 12:19

IM moja Ola też jeszcze nie ma ząbków :-)

[ Dodano: 2007-10-07, 12:32 ]
kolka ja nie wiedziałam, że Ty masz alergię :ico_olaboga: i na co jesteś uczulona????

[ Dodano: 2007-10-07, 12:34 ]
kasi.k a jeśli chodzi o balneum, to małą już w kąpię może od trzech miesięcy, więc chyba dobrze je toleruje. do tej pory nie było problemów skórnych. Ale zastanawiam się nad oliatum. chociaż wczoraj dostałam płyn z Hippa, może wypróbuję :ico_noniewiem: ale strasznie się boję :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-10-07, 14:56 ]
a tu mój Oleniuś w foteliczku :ico_haha_02:
Obrazek

Gabrysia
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

07 paź 2007, 17:05

O matko znowu dałam gafe i zapomniałam o naszej Juleczce, że kończy dziś pół roczku. Przepraszam, ale jestem tak zaganiana ostatnio, że wszystko w biegu robie i nawet na tt muszę szybko pisać i czytać.

Juleczko nasza kochana bądź zdrowa i grzeczna, niech słonko zawsze Ci świeci i wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia pół roczku :ico_prezent: :ico_prezent:

[ Dodano: 2007-10-07, 17:11 ]
Im ja nie karmie Oli od tygodnia, bo i nie chciała cyca a ja nie mam możliwości odciągania pokarmu, więc nasze karmienie się zakończyło, a szkoda

[ Dodano: 2007-10-07, 17:12 ]
a mój talibek tez jeszcze nie ma ząbków

caro

07 paź 2007, 17:32

My po spacerku, słońce świeciło, ale już temperatura u nas coraz niższa :ico_placzek: , byliśmy jeszcze dziś raz na cmentarzu, tych grobów tyle do zrobienia :ico_olaboga: , a potem na ostatnią chwilę to nie lubie sprzątać!!!!!!!!!!

Delecja Ola super dziewczynka :-D :-D :-D

IM mój synuś też jeszcze nie ma ząbków!!!!!!!!!!!!

Dobrze że pracujesz tylko 7 godzin!!!!!!! Mam nadzieję, że dzieciaczki wyzdrowieją!!!!!

Gabryniu to szkoda że koniec z cycuchem :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Blanka26

07 paź 2007, 17:55

my też właśnie wróciłyśmy ze spaceru, ziąb się zrobił :ico_placzek: mój mąż chyba się przeziębił :ico_placzek:
caro ja nie myślę o świecie zmarłych, nawet bardzo bym chciała, żeby nie nadszedł :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”