Hekkate Z tą cesarką to nie sądzę że nadużywają bo lekarz zawsze wszystko przedstawia jasno . Cesarka jest na życzenie - owszem ale każdy lekarz jest za tym aby rodzić naturalnie. Ja panikowałam i już po terminie prosiłam o cesarkę - chciałam chyba to przyśpieszyć, ale lekarz wziął mnie i opowiedział że nie ma takiej potrzeby , ponieważ to jednak w pewnym sensie operacja i zawsze niesie za sobą ryzyko..
Jeśli chodzi o Sudokrem to kazali stosować jak nonono będzie zaczerwieniona /nie powino się stosować codziennie ponieważ się przyzwyczai i jak będzie czerwona to krem nie podziała. To tak jak z antybiotykami..JAk organizm się przyzwyczai to nie działa.
A co do pampersów to ja myslalam ze trzeba to wszystko mieć łacznie z napojami , sztuścami i majtkami poporodowymi , ubrankami dla dziecka..Wydawało mi się że tak trzeba..
A tutaj w szpitalu była komoda z ubrankami tzn,wyboru nie było - spioszki róz lub niebieski.. Na komodzie leżały pampersy te z paseczkiem jak siusiu było to był niebieski,, chusteczki sensitive , krem
Codziennie przychodziła babka i dokładała..
To samo było z koszulą - kupiłam sobie specjanie na poród - a oni do mnie żebym się przebrała bo szkoda swojej brudzić i dosłownie co godzinę dawali mi nową , strasznie krwawiłam..
Przy łózku zostawiali mi paczke podpasek z siatkowymi majtkami i codzień donosili..
w razie potrzeby były na korytarzu..
A co do jedzenia i picia .. Była kuchnia z wielką lodówką i były tam jogurty Danona, wędliny , sery , mleko
Swierze pieczywo , kawa , herbata w termosach oraz cytrusy- naprawdę pozwolili nam jesc tylko obserwować siebie i dziecko..
Przychodzili do Turczynek całe rodziny się najadały..
Wszystko oczywiście za darmo ..\
mi przy porodzie - w największych skurczach - przyszła polozna i powiedziala ze mam zrobić liste czego nie jadam i jkie bede jesc porcje- male srednie czy duze- a ja w tych skurczach - obojetnie! co za ludzie..
Pozniej mi powiedzieli ze Turki chyba wieprzowiny nie jedza czy coś dlatego przygotowują zamienniki na obiad..
Jak rodziłam ,przyjechała po mnie Turczynka w dlugiej sukni , w tej masce masakra - ja się jej wystraszyłam , tylko oczy było widać ..
Mnie wzięla polozna a ją lekarz..Jej mąż powiedział żę kategorycznie nie zgadza się aby facet odbierał poród! ma to zrobić kobieta ! Oni maja jakieś chore zasady ! i ta moja musiała pojsc do niej..
ale się rozpisałam'..
Wszystko jest tutaj za darmo w ramach ubezpieczenia ale mojemu męzowi ponad 800euro biorą z wypłaty na ubezpieczenie nas ..
mieszkam w Wiedniu ..
Co dzień modlę się o szybki powrót do naszej ukochanej Polski;-)
karolas, napisz proszę kochana jaki masz wózio i jak się sprawuje..fotki śliczne..
asiam_26, ten mój drań chce dziecko i to najlepiej już
nie mogę powiedzieć ze się mała nie zajmuje bo jako ojciec jest cudowny ale co do męża mam zastrzezenia ..
on pracuje od pon-czw 7-16 a w piatki 7-12 takze od piatku od12 do niedzieli 20stej nie muszę się zajmować Julcia , chętnie się nią opiekuje ..
Ale jako mąż to już nie to co kiedyś ,, On jest taki przewidywalny,, Nie mówi mi już czułych słówek , nigdzie razem nie wychodzimy ,, nie przynosi kwiatów

po tylu latach bycia razem poczuł się pewnie..
DZiewczyny moja Julcia tez śpi ostatnio bardzo niespokojnie , budzi się kilka razy w nocy , i nie wiem co to może być ..
Zastanawiam się czy nie śni się jej coś złego bo jakby plakala przez sen..
jejku ale was zanudzam pewnie , ale z mężem nie mam o czym rozmawiac;-(
Chcę do Polski , do przyjaciół!