katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

16 paź 2007, 12:30

kamelek1, ja od jakiegos czasu podaje mu witaminke rozcienczona w mleku przez butelke, nie chcial z NUK-a i kupilam z Chicco taka "krzywa" z gumowym a nie silikonowym smoczkiem i pije :ico_szoking: Kolezanka tez mi mowila, ze jej corenka dopiero zaakceptowala butelke z ONO(nie wiem czy dobrze pamietam bo to ponoc polska firma)Chyba rzeczywiscie niektore butelki (pewnie smoczki)bardziej przypadna do gustu a inne mniej-choc sa dzieci, ktore karmione piersia omijaja szerokim lukiem butle i przeskakuja od razu do kubka niekapka.Ja na Twoim miejscu sprobowalabym cos po bardziej przystepnej cenie.
Nasza butla to taka:
http://cgi.ebay.de/Babyflaeschchen-Chic ... dZViewItem
ta butla jest antykolkowa, przesmieszna, bo odkrecana z dwoch stron :ico_szoking: , i najwazniejsze, ze rzeczywiscie maly nie ma kolek(dostaje tak moje mleko tylko raz dziennie) i na szczescie cyca dalej.

caro
Trzy tysiące lat minęło...

16 paź 2007, 12:36

Cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!!

Agi no ten tekst do mnie to jak policzek, wczoraj powiedziałam mojemu, że jestem przekonana że mnie obgaduje to nie zaprzeczył, więc na pewno coś się tam do niego żali na mnie :ico_zly: :ico_zly:

Kari witaj kochana. dobrze że pracujesz tylko 2 dni, zawsze kaska dodatkowa

Delicja ale fajnie że się spotkałyście

Katrin super że masz takie ładne okolice do spacerków

mój niuniek na spacerze bardzo ładnie śpi, ale tfu tfu, bo usłyszy, ze go przechwalam

Kolka tekst super o teściowej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Hektorka trzymam kciuki za wyniki małego i daj znać

sto latek dla Ciecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , zdjęcia super, kombinezon śliczny, lepiej większy niż za mały

moje pieski tez mają przerąbane, bo zaczyna je strasznie za ogon targać :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Syla u nas też chodzik jedynie pozwala mi na zrobienie czegokolwiek

Kamelek u nas z butelką nigdy nie było problemu, obojętnie jakiej firmy, a z kubka niekapka to jeszcze nie próbowałam, to za wiele Ci nie pomogę :ico_wstydzioch: , ale butelka za 100zł, kurcze troche drogo, ja bym chyba nie kupiła, ale próbowałaś juz wszystkich butelek tych bardziej tańszych?

Dziś mam juz lepszy chumorek, ale wiecie co muszę Wam powiedzieć, że mam słaby charakter, chciałam rzucic fajki, niepaliłam już 10 dni i dzis kużwa zapaliłam :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: , nie wiem czemu, kurdze nie zapaliłam nawet jak teściowa mnie wku.....ła, a dziś zapaliłąm tak sobie, oj cienias ze mnie :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 paź 2007, 12:39

katrin ja juz sie łapie wszystkiego :-) zeby był jakis efekt ja niechce tez jej karmic sztucznym mlekiem niech pije moje bede je produkowac nawet do 5 lat aby tylko piła cos z buteliki czy kubeczka bo inaczej jak ja wróce do pracy :ico_olaboga: teraz tez nie moge nigdzie wyjsc bo cycek ale to nie oto chodzi nawet tylko o ten powrót do pracy na szczescie to dopiero styczen ale zawsze kurde dziewczyny zazdroszcze wam ze wasze maluszki pija z butelek :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-10-16, 12:41 ]
caro u mnie plejada butelek i smoków c

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

16 paź 2007, 13:22

cześć kobietki :-) .
kolka może skorzystamy z zaproszenia :ico_haha_02: bardzo bym chciała :ico_haha_02:
hektorka kamilek rośnie jak na drożdżach. Nie martw się, kombinezonik niedługo będzie leżał jak ulał :-)
kamelek, ja jeszcze nie próbowałam dawać małej pić z niekapka, bo moja Ola w ogóle nie chce nic pić :ico_szoking: muszę jej łyżeczką picie podawać, więc o niekapku na razie nie ma mowy.
A ja się bardzo martwię, bo nadal nie mam okresu i strasznie się boję, że naprawdę jestem w ciąży :ico_placzek: a w najbliższym czasie na drugą dzidzię po prostu nas nie stać :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-10-16, 13:25 ]
caro no niestety nikotyna jest bardzo silnym nałogiem i nie ty pierwsza niestety wróciłaś d palenia. Mój mąż tak rzuca już od niepamiętnych czasów i wraca :ico_noniewiem: także kochana musisz mieć bardzo silną wolę i ograniczanie też niestety nic nie da, wiem to po swoim męzu. Ale życzę Ci by ci się udało jak najszybciej z tym skończyć. trzymam kciuki!!!!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 paź 2007, 13:54

kolka - zaczne od ciebie - snilo mi sie dzis,ze urodzilas dziecko - synka i byl taki podobny do Julci :ico_olaboga: I my ci wyliczylysmy,ze to drugie twoje dziecko urodzone w tym samym roku co Julcia :-D

delicja - sliczny kaplecik dla Olki :ico_brawa_01:
Fajnie,ze sie spotkalyscie w realu.ja tez milo wspominam wizyte u Mordeczki,ktora caly czas bez neta :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

katrin - wspolczuje - ja mialam dzis szczera rozmowe z tesciami i sobie duzo wyjasnilismy i znowu sie kochamy :-D
Jakos sobie radze a teraz jak pogadalam szczerze z tesciami to juz wogule jestem silniejsza :-)

caro - ja bym sie obrazila na nia zxa ten tekst - PRZY KAROLINIE NIE BEDZIEMY ROZMAWIAC :ico_zly: Przeciez nalezysz do rodziny,tak??????????????

sylawitaj :ico_brawa_01: :ico_sorki: Fotki swietne - kurcze
martynka naprawde juz staje :ico_szoking:

agi wredota ze mnie ale co tam :ico_oczko:

kari -herbatka z miodem i cytrynka a na gardlo TANTUM VERDEP i bedziesz wyleczona.Na mnie dziala :ico_chory:

hektorka Andrzejek tez juz siedzi i wreszcie jest zadowolony.Jak lezal to sie podnosil i wkurzal,ze usiasc nie moze i nie widzi :ico_olaboga:
Wszystkiegi co najlepsze yhgyhh3566 ( tu od Andrzejka) :ico_brawa_01:

Zdjecia super :ico_sorki:

kamelek -witaj :ico_brawa_01: A to delicja sie spotkala z Kasi.k :ico_oczko:

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 paź 2007, 14:46

kamelek -witaj :ico_brawa_01: A to delicja sie spotkala z Kasi.k :ico_oczko:

o co chodzi rybka cos pokreciłam?? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 paź 2007, 14:50

nio - napisalas,ze zazdroscimy hektorce spotkania z kasi.k :-D

A mnie wyrodna matke zjadla rutyna i obcielam Andrzejkowi koniszek kciuka,przy obcinaniu paznokci :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
agi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

16 paź 2007, 14:57

Dopiero co oczu przetarlam, ale siadam i klikam bo nie wiem co dzisiejszy dzien przyniesie. Maya bardzo ciezko przechodzi zabkowanie. Przez caly dzien jest bardzo marudna, wieczorem tylko na rekach i trzeba z nia chodzic, bo inaczej straszny placz i lzy jak grochy po polikach kapia. Wczoraj nawet srodek przeciwbolowy ni chcial pomoc :ico_placzek: . Naprawde musialo byc bardzo zle. Maya jest zwykle bardzo pogodnym dzieckiem, malo placze, a jesli tak, to dlatego ze jest glodna lub spiaca...a wczoraj i przedwczoraj...biedaczek juz byl tak spiacy i zasnac nie mogl. Niech juz wyjda jej te zeby!!!
kamelek1, butelki medeli i NUK maja takie same smoczki, takie z dziurka do odpowietrzania. Jak znajde na necie, to wkleje Ci link. I Katrin ma racje, kazdemu dzieciakowi podchodza inne smoczki. Niestety trzeba probowac.
iw_rybka, ja nie mowilam, ze wredota :ico_nienie: , ja Cie popieram, tez tak zrobilabym, gdybym tylko wpadla na taki pomysl. Ja jestem mila do czasu, a jak mi ktos juz za pazurki zajdzie, to litosci nie znam...ot taki ze mnie skorpionik :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-10-16, 15:01 ]
iw_rybka, nie plakuniaj, ja Mayi tez obcielam ze 2 miesiace temu...glupio mi sie Wam bylo do tego przyznac. Mialam straszne wyrzuty sumienia. A to wszystko przez to, ze chcialam wyprobowac obcinaczek, ktore sa podobno bezpieczniejsze od nozyczek.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 paź 2007, 15:13

agi, wiem,ze popierasz :-D

A co do zabkow to moze posmaruj jakims zelikiem albo daj cieply gryzaczek do zabawy,moze jej troszke ulzysz :ico_placzek: Biedna kruszynka :ico_olaboga: Andrzejek tez miala taki dzien koszmarny a potem bylo juz ok i po miesiacu wyszedl pierwszy zabek :ico_szoking:

Awatar użytkownika
agi
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

16 paź 2007, 15:13

Katrin, fajnie ze takie ciekawe okolice odkrylas, no i pogoda domyslam sie ze tez dopisuje :ico_brawa_01: , oby jak najdluzej.
Hektorka, 100 lat z okazji urodzinek!!! Kamilek przeuroczy.
Delicja, fajnie ze udalo Wam sie spotkac!!!

[ Dodano: 2007-10-16, 15:16 ]
iw_rybka,gryzaczki, zabawki, zelki chlodzone w lodowce, zel do smarowania...to wszystko dziala w ciagu dnia na chwileczke. Z paracetamolem specjalnie czekam do wieczora, zeby bylo jej latwiej usnac. Niestety wczoraj tylko troszeczke pomogl.

[ Dodano: 2007-10-16, 15:29 ]
kamelek, znalazlam tylko takie zdjecie, niestety chyba malo czytelne, ale bedziesz wiedzila jak wyglada mniej -wiecej
http://www.toysrus.com/product/index.js ... Id=2793384
niektorym dzieciom przypadaja do gustu kubeczki , kore wygladaja jak niekapki, ale zamiast plastikowej nakretki maja silikonowy dziubek do ssania
http://www.nuby.platformtwo.com/index.p ... 43&lang=en
to ten pierwszy od gory

[ Dodano: 2007-10-16, 15:41 ]
Katrin napisala "Ja nie wiem jak to bedzie jak zacznie chodzic, chyba obiad bedzie utopia"
Ja tez sie tego obawiam i z pewnoscia osiwieje szybciej :-D , bo bede sie bala zeby mala nie zrobila sobie krzywdy, nie upadla na kant, itp ...nawet nie chce myslec

[ Dodano: 2007-10-16, 15:43 ]
Kolka, Ty masz nerwy ogladac te debaty :ico_szoking: . Ja nie moge, krew mi sie w zylach burzy

[ Dodano: 2007-10-16, 15:51 ]
Caro, w walce z nalogiem Ci nie doradze, bo nie pale i nigdy nie palilam. Ale moj M podobnie jak maz Delicji tez kilkakrotnie rzucal. Ostatnio wspomagal sie gumami nicorette(chyba tak sie pisze?) i byl naprawde na bardzo dobrej drodze, no ale pozniej uslyszalam, ze nie mogl wytrwac , bo koszmary mu sie po nocach snily :ico_szoking: :-D . Tobie zycze silnej woli i wytrwalosci, bo chyba sa najwazniejsze!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”