Witajcie;_)
Nie uwierzycie- dopiero wstałyśmy!!! Ale wczoraj Julcia bawiła się do pólnocy!
Od końca-
olala, ja kupiłam krzesełko do karmienia podobne jak Ty masz z Ikei. Takie z tacką.I jest już za małe,,Żałuję że nie kupiłam z tych większychbp było by na długo , ale nie sadzam już Julci tam..
karolas- no muszę przyznać że służba zdrowia działa tu wzorowo.
Byłam bardzo zadowolona z opieki przy porodzie a teraz z opieki nad Julcią.
Jak chodzimy do lekarza to sponsorem jest firma Hipp.
Na stoliku są rózne smaki deserków dla dzieci z łyżeczką , jednorazówki mleczka modyfikowanego, mikrofalówka żeby przygotować dzidzi posiłek..Pozatym wyodrębniona izolatka i mnóstwo zabawek.. a ostatnio dostałyśmy taką fajną puszkę plastikową na mleko a w niej butelki , mleko , śliniak , miarkę , łyzeczkę Hippa;-)
Ale w Pl chyba też tak jest że ''walcza'' o klienta..
A co do rodzenia dzieci to mam identyczne zdanie co ty. ja rodziłam 16 lutego miałam 21 lat a 28marca miałam już 22latka i coraz częściej myśłimy o drugim dziecku - ale oczywiście nie dziś, jutro''ale myślę że dobrym czasem będzie jak Julka będzie miała 3 latka , będę miała licencjat i zrobię sobie przerwę , choć to nie potrzebne bo to studia zaoczne więc dam radę .
JA jestem taką osobą że jak sobie postanowię coś to dojdę do celu po trupach;-)
Powiem szczerze że gdyby ktoś mi ''obiecał '' synka - godzę się już dziś . tak bardzo chcę synka
Wydaje mi się że młodym osobom jest troszkę łatwiej . Jak obserwuję starsze kobiety to widze że strasznie się cackają z dziećmi i trudniej im później zapanować nad dzieckiem .a tak odlegle patrząc- chcę jeszcze pójść z Julka na dyskotekę

i być młodą mamą na''luzie'', znać córki problemy itp.
oczywiście są też plusy późniejszego macierzyństwa- choćby to że mamy już ustabilizowaną sytuację materialną , nie musimy mysleć o mieszkanku itp. bo dorobiliśmy się wcześniej. a pozatym starsze mamy mają większą cierpliwość do
dziecka..
Także kochana idziemy przez życie podobnie..
A co do 3 dziecka . Moja znajoma urodziła córę mając 19 lat( nieplanowana ciąza), pożniej po kilku latach urodziła upragnionego synka. teraz ma córe nastolatkę odchowaną , syn do 3 klasy i zaczęła podrózować z mężem , pracować nad sobą , i co ? nieplanowana ciąża!!! Zuzia ma teraz 2 latka - jest ich oczkiem w głowie. płakała jak zaszła w ciąże 0 juz miala poukladane życie a tu taki los..Także kochana , nigdy nie mow nigdy..
[ Dodano: 2007-10-18, 12:21 ]
anilewe77 z tym rozwojem dziecka jest sprawa indywidualna..
Pamiętam jak na psychologii mialam kiedyś etapy rozwoju dziecka . I tam było jasno powiedziane że dziecko idzie swoim tempem..Są dzieci które rozwijają się szybciej i wolniej i to wcale nie znaczy że są gorszeczy głupsze!
Są przypadki dzieci , które ładnie mówią i przychodzi dzień że ''blokują się na kilka nawet m-cy.
Jeśłi twoje dziecko np. nie raczkuje , nie mówi itp a inne dziecko już jest daleko daleko do przodu , to może przyjść dzień w którym Twoje dziecko nauczy się tych umiejętności i przegoni tamte''mądrzejsze''- naprawdę . więc nie martw się kochana..
Co do chust i nosidełek. Osobiście preferuję nosidełka..Mam Baby Bjorna aktive , kupiłam nowe ale nie miałam okazji z niego korzystać bo moja lala ma już 11kg