kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

19 paź 2007, 10:57

hop hop dziwczyny gdzie jestescie?? spicie??

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!

19 paź 2007, 11:06

Witajcie!
Musze sie pochwalic , ze w koncu pokonalam okna a byly w skandalicznym stanie.Co prawda nie brudza sie w straznym tempie, ale ja sobie pozwolilam na katastrofalnie dluga przerwe, bo ostatnio mylam je ... :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: na swieta Wielkanocne (majac przy tym nadzieje na przyspieszenie porodu) :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Mam tez wszysciutko wyprasowane, a ten stan u mnie naprawde jest rzadkoscia.

Czytalam WAS ale nie pamietam wszystkiego :ico_olaboga:
Agi-rozumiem jak jest Ci ciezko-zabkujace dzieci daja w kosc, zwlaszcza jak nie ma wokol ludzi , ktorzy jak to moja babcia mowi przerwia rece-czyli choc na chwilke zajma sie naszm malenstwem.Moze rzeczywiscie warto sie postarac o bursztynowy naszyjnik nawet jak brzmi to niesamowicie :ico_noniewiem: Ja jeszcze stosuje u malego taki przyrzad z Nuka do masowania dziaselek:
http://www.nuk.pl/content/256.206.php
Ma takie jeszcze koleczko zabezpieczajace, zebycale nie wpadlo do gardlo .Moj nawet zasypia jak mu tak daje to pogryzc i masuje tym dziaselka.
No i u nas sa homeopatyczne kuleczki na bole spowodowane zabkowaniem,mozna dawac nawet co 15 minut 6 kuleczek.Moze sprobuj z ta homeopatia :ico_noniewiem:
Kasik-wielkie brawa dla Wikusi!!!!!Pieknie siedzi. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Antonio to ciagle kiwaczek, nie umie utrzymac rownowagi-pediatra mi mowila, ze takie wysokie dzieci moga miec problemy z rozwojem ruchowym, no nic poczekam, w koncu ma chlopak jeszcze czas.
Justynat-te gorne zeby to jakas plaga bo u nas tez.Noce dla mnie to koszmar-co godzine, dwie cyc, w poradni laktacyjnej pocieszyli mnie, ze to normalne przy zabkowaniu, bo cyc uspokaja (szkoda, ze nie mame tez)Brawa dla siedzacego polroczniaczka :ico_brawa_01:
Kolka-Boze, tak blisko mialas do Kamelka...Bylyby kolejne fajne zdjecia z Tiktakowego spotkania :ico_olaboga: A ta bratowa czy szwagierka to dala czadu :ico_szoking: i teraz to naprawde glupia sytuacja :ico_zly: :ico_zly: i cos mi sie zdaje, ze te firanki jednak pojda w odstawke :ico_olaboga:
Caro-ja juz marze o czterech ciegiem przespanych godzinach...
Jogobella-witaj Kochana, pisz co u Was, fajnie, ze chociaz w weekendy potrafisz miec troszke luzu i wejsc na tt.
Kamelek-widzisz, pic juz umiez butli jak zalapala z zupa to mleczko tez bedzie pila-tylko cierpliwosci :
Kari-5 wesel :ico_szoking: ja juz nie pamiatam kiedy bylym ostatnio...Jak bede w Twoich okolicach to przyjde po nowe paznokcie :ico_haha_01: Ja tez nie lubie kontroli, nawet jak wszystko w porzadku to czlowiek czuje sie nieswojo a jak toi jest US to sie nie dziwie, ze kolezanka musiala lyknac relanium

jogobella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

19 paź 2007, 11:08

syla75, wspaniały nabytek ...gdzie takie wspaniale rzeczy kupiłas???

ja choruje na kozuszek z h & m dla lali ale nie ma jej rozmiaru...

iw_rybka, witaj kochana , jak mala usnie do powklejam bo teraz własnie wtrząsneła całego gerberka!!!!!130 ml pierwszy raz , bo tak to caly czas jest na piersi tylko jeden dodatkowy posilek ma dziennie...

a ja chce fotki ziecia!!!!!

katrin

19 paź 2007, 11:10

nicolka przynosi same pochwały i zajęła 1 miejsce w konkursie informatycznym i bedzie reprezentować swoja klasę w olimpiadzie
gratuluje z calego serca-to na pewno jest ogromna radosc dla dziecka i matki :-)
A Twoja Martynka w tej capuni wyglada do schrupania, przekochana jest i jaka sprawna :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-10-19, 11:14 ]
jogobella, a my tu tez spragnione zdjec Twojej Laluni, ostatnio to chyba po urlopie wklejalas-a to juz sporo czasu

jogobella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

19 paź 2007, 11:17

juz ładuje baterie bo mi aparat siadl jak naladuje to wklejam
katrin, a wy jak

katrin

19 paź 2007, 11:26

jogobella, no to czekamy na zdjecia.U nas tez tylko cyc, no ale juz za pare dni zaczniemy probowac inne rzeczy.Dzis zimno, br, chyba 9 stopni i nie wiem co mu ubrac :ico_olaboga: na spacer.Myslisz, ze to za cieple?
http://www.quelle.de/is-bin/INTERSHOP.e ... urlparams=

[ Dodano: 2007-10-19, 11:30 ]
dagles-mam nadzieje, ze dzis humorek lepszy i Olenka juz nie ma krostek.I co teraz nie bedziesz uzywac fluidu?Ja<wlasnie ide sobie jakis kupic, bo zafarbowalam w koncu wlosy i troche ciemne wyszly, wiec wygladam blado jak trup
Rybciu-jak tam imprezka z okazji pol roku?Szwagrowie w koncu dali jakis prezencik z tej okazji?

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

19 paź 2007, 11:37

katrin ale co zobacz jaka cwana a wieczorem scxiagnełam mleko swe i zobacz nic pluła płakała wiec dalam cyca

jogobella
Mistrz pióra
Mistrz pióra

19 paź 2007, 11:41

katrin mysle ze to wcale nie za cieple!!!!!!

a mojej swatce i jej uroczemu synkowi :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :509: :509: :509: :532: :532: :532: :532: :532: :579: :579: :579: :579: :579: :579: :579: :579: :579: :588: :588: :588: :588: :727: :727: :727: :727: :727: :727: :727: :684: :684: :684: :684: :684: :684:

z okazji pol roczku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-10-19, 11:42 ]
niech zyje jedrula nam!!!!!!!!!!!!!

katrin

19 paź 2007, 11:44

katrin ale co zobacz jaka cwana a wieczorem scxiagnełam mleko swe i zobacz nic pluła płakała wiec dalam cyca
po prostu kocha Twoje cycusie :ico_haha_01: i woli z orginalnego zrodla mleczko , ale zobaczysz jak pojdziesz do pracy i nie bedzie miala wyjscia, bo cycusia w poblizu nie bedzie to bedzie ciagla mleko z butli skoro juz pila zupke.Tak mysle, a poza tym w styczniu to bedzie juz duza panna, wiec nawet jak bedzíe pila z kubka niekapka to bedzie chyba tez w porzadku.

[ Dodano: 2007-10-19, 11:47 ]
Jogobella-dzieki, ja téz mam nadzieje, ze mu nie bedzie za goraco, bo w wozku mam spiworek do , ktorego go wkladam, ale w koncu on siedzi a ja sie ruszam, wiec musi byc cieplej ubrany.
To ja lece na spacerek, bo potem mam gosci, wiec musze jakas ciepla kolacje przygotowac.Moze uda mi sie zahaczyc o fryzjera-zobaczymy.Do potem

Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

19 paź 2007, 12:06

cześć!!
Od razu mówię- nie pamiętam co naklikałyście- chyba muszę sobie jakiś Bilobil kupić, albo jakąś lecytynę, żeby na TT być na bieżąco :ico_olaboga:
Katrin- normalnie Cię podziwiam z tymi oknami- ja staram się na swoje nie patrzeć a myłam gdzieś w lipcu czy sierpniu- już nawet nie pamiętam :ico_olaboga: Te wdzianko jest po prostu cudowne!! I tak jak mówisz- dziecko w wózku nie rusza się tak jak my, więc musi być cieplej od nas ubrane. Ogólnie jest zasada, że niemowlęta ubiera się o jedną warstwę cieplej od nas. Przynajmniej tak czytałam. Ja też miałam iść na spacer, ale wcześniej postanowiłam wstawić pranie, położyłam na chwile małą do łóżka, przychodzę z kurtka a ta śpi :ico_szoking: :-D

Jogo- gratuluję wytrwałości w karmieniu piersią i godzenia obowiązków pracującej kobiety z macierzyństwem :ico_brawa_01: No i sporo zjadła Twoja mała tego deserku jak na początkujące dziecko. Moja już zjada pół litra :-D

kamelek1, Chyba tak jak pisze Katrin- Lence mleczko smakuje lepiej z naturalnego źródła. po prostu mała nie daje się zrobić w konia. :-D Wie co się jak je :-)

Sorrki, ale więcej nie pamiętam :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”