Witajcie mamusie
myszka_ bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze. I korzystaj z tego że masz wolne, możesz pospać i odpocząć. Potem jak dzidzuś będzie to zatęsknich za wolnym czasem.
Ja już 3 miesiąc siedzę w domku a kocham moją pracę. Nie żałuję bo nawet jak się dużo odpoczywa w czasi ciąży to dzidzuś jest potem spokojniejszy.
My byliśmy dziś u lekarza na badaniach prenatalnych i wszystko super wygląda. Dzidzuś zdrowy, 2 rączki, 2 nóżki, 20 paluszków. Serduszko pięknie bije, żołądeczek jest na swoim miejscu, nerki również. Łożysko mam na tylniej ściance macicy więc chyba później poczuje ruchy dzieciątka. Al było takie piękne, grzeczne bawiło się rączkami a w jednym momencie (bo mam płytke) nawet było widać jak buźke otwiera. Popłakałam się jak serduszko usłyszałam. A mój mężuś też w szoku stał, bo pierwszy raz widział. No super, wszysko z dzidzią dobrze.
W nagrodę, dla mnie i dzidzi, że tak ładnie się rozwijamy i dobrze czujemy, kupiliśmy pare ubranek. 2 body, 2 kawtaniki i 1 pajacyk na 56cm. I dam Wam jedną radę bo ja za późno zobaczyłam, że niestety rozmiar rozmiarowi nie równy, niby 56cm a niektóre większe, niektóre mniejsze. Jak był zauważyła w sklepie to bym wymieniła. No ale następnym razem będę wiedzieć.
asika82 no ładny zestawik już masz. Jak tak dalej będziesz kupować to zznim urodzisz będziesz mieć zaopatrzenie na 2 latka. Super
edit53 ja nie wierzę w zabobony, bo co ma się stać to i tak się stanie niezależnie od tego czy noszę łańcuszek, czy kupuję cosik wcześniej. Tak więc ja nawet nie znam żadnych zabobonów i dlatego nie zwracam uwagi na to. A łańcuszek noszę, bo nie wiedziałam i nie będę ściągać. Lubię ładnie wyglądać i lubię biżuterię. A w ciąży też trzeba ładnie wyglądać,
należy się nam
.
No i z wrażenia, że wszystko jest super z dzidzią zapomniałam zapytać o okulary. No nic następny razem.
Ok idę kolacyjkę zrobić. papapapapa
[ Dodano: 2007-10-22, 20:34 ]Aha mój suwaczek idealnie pokazuję co do dnia, bo dzisiaj na USG też pokazało 13 tydz. i 5 dzień, więc jak któraś chce sobie zmienić to polecam