Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 paź 2007, 21:23

dzieki :542:

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!

22 paź 2007, 21:26

A moj maly smyk ostatnio znalazl sobie super zabawe :ico_zly: rozpina pampersy, nawet potrafi odpiac w zalozonej pizamce i ma taka radoche przy tym, ze :ico_szoking: -tylko ja mam potem robote bo wszystko mokre jak nie zauwaze i nie poprawie...
I wiecie co widzialam w opisie Dagles, ze Jagodka ma juz 6 zebow-wiec nie ma dziwne, ze biedna Dagles nie zaglada jak na okraglo zabkowanie... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 paź 2007, 22:56

a nie jakis mamincycek rosnie
:galy: :-D

6 zebow???????????????????????? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

22 paź 2007, 22:56

widzialam w opisie Dagles, ze Jagodka ma juz 6 zebow
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: O rany... mam tylko nadzieję, że te ząbki wychodzą Jagódce w miarę bezboleśnie i, że dziecinka nie męczy się zbytnio...
Katrin- interesująca zabawa :-D Ale pomyśl sobie co jeszcze nasze dzieci nam w przyszłości zaserwują... Zatęsknisz za tym rozpinaniem pampersów :-D

Delicja, Katrin ma rację... pomyśl sobie, co to by było, gdyby G miała nadmiar wolnego czasu... Wtedy to dopiero ludziom do głowy pomysły przychodzą.... :ico_olaboga: :-D

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

22 paź 2007, 22:57

czołem z wieczora dsziewczynki
ja dopieor moge przysiąść na chwilke i znikam spać cały dzień biegania :ico_olaboga: no ale opłacalne było :ico_brawa_01: kupiłam sobie kurtke i żakiecik nawet jestem zadowolona a co :ico_brawa_01: no i naszej dziewczyne spodeki takie fajowe ocieplane będzie miała ciepluśko w dupecje . Dziś bylismy na szcepieniu nasza Lenka waży 7200 g i 68 cm Pani doktor powiedziła ze wszystko porządku wiec chyba tak jest skoro tak mowi.
Zaszczepilismy na przeciw pneumokokom pierwsza dawke kolejna w grudniu na szczescie obyło sie bez goraczki i płaczu uffff , ale ta noc była straszna nasze dziecko jednak przyzwyczaiło sie do spania z nami i teraz mam swoje lenistwo - niechcilo mi sie jej do jej łóżeczka odnosic w nocy - musze wstawac kilka razy i ja utulic i spowrotem do wyrka no ale tak to juz jest
Lenka wsadziła palec w oko mojemu R i ma uszkodzona rogówkę wiec mam go w domku taka mała a wiedziała jak sobie poradzic z ojcem hihi

Syla - wszytskiego dobrego dla ciebie i męza
Kasik - Vikusia super dziewczynka
Kolka - zobacz i kaska na prezencik sie znlała i na ubranko :ico_brawa_01:
Rybka- poprostu syn ci dorasta ...zbieraj juz kase na weselicho :ico_brawa_01:
Katrin - :ico_brawa_01: dla Antonia z sztuczki z pieluszka mały spryciulek

Awatar użytkownika
Kolka

22 paź 2007, 23:15

Lenka wsadziła palec w oko mojemu R i ma uszkodzona rogówkę wiec mam go w domku
:-D Widać chciała troszkę i z tatusiem pobyć w domciu. :-D Będzie co wspominać. Zrób koniecznie fotkę R :ico_haha_01:
Julka przed godziną mojemu R plaskacza w twarz wywinęła- kochane dzieciaczki. :-D

[ Dodano: 2007-10-22 ]
I gratuluję udanych zakupów. jak szaleć to szaleć :-)
My na pneumokoki jeszcze nie szczepimy... Moja sąsiadka chciała zaszczepić swoją córeczkę i zasięgnęła porady u pediatry. I tamta powiedziała, że ani nie zaleca, ani nie odradza... Jej zdaniem wieści o chorobach, którym ma przeciwdziałać ta szczepionka, nakręcane są przez wytwórnię tych szczepionek, rzekomo są one jeszcze nie do końca zbadane a i tak nie obejmują całej gamy występujących wirusów... Magda ma teraz dylemat.. Ja sama zgłupiałam, ale może kiedyś, kiedy Julcia będzie szła do żłobka lub przedszkola skuszę się. Przezorności nigdy dość....

Idę do łóżeczka. Życzę Wam słodkich snów...

katrin

23 paź 2007, 09:49

Lenka wsadziła palec w oko mojemu R i ma uszkodzona rogówkę wiec mam go w domku taka mała a wiedziała jak sobie poradzic z ojcem hihi
Julka przed godziną mojemu R plaskacza w twarz wywinęła- kochane dzieciaczki.
Kurka, musze potrenowac z moim maluszkiem :-D

A z tymi szczepieniami to istny horor, co czlowiek to inna opinia, ja mialam metlik w glowie okropny, bylam przestraszona i niezdecydowana na co i kiedy szczepic-tymbardziej, ze w Niemczech generalnie szczepienia sa nieobowiazkowe ale wiele jest zalecanych.Chyba takim decydujacym momentem , ze bede jednak szczepic juz w trzecim miesiacu byla informacja od znajomej, ktora wyladowala ze swoim niemowlakiem w szpitalu bo okazalo sie, ze zachorowal na krztusiec.Nas lekarka przekonala do szczepionki 6 w 1 plus na pneumokoki.Sa to szczepienia w calosci refundowane przez kase chorych jak i wszystkie lekarstwa dla dzieci( :ico_zly: -ciekawe kiedy w Polsce tak zrobia-moja siostra wydaje na syna lekarstwa majatek, bo co chwilke przeziebiony, a ta lekarka to mu tylko drogie medykamenty zapisuje, choc polskie , tansze odpowiedniki nie sa gorsze :ico_zly: )
Antos jak wiecie goraczkowal mi troszke przy tych szczepieniach, ale na szczescie przed nami ostatnia przypominajaca dawka i koniec ze szczepionkami na rok.
Z kolei sasiadka, ktora ma 2 miesieczna Wiktorie, boi sie jej szczepic bo akurat teraz w jej rodzinie wyladowal maly Czarek w szpitalu na skutek szczepionki 4 w1. :ico_szoking: Po prostu nigdy czlowiek nie wie co zrobi dobrze a co zle, kazde dziecko inne, wiec i rozne historie

caro

23 paź 2007, 10:45

witam kochane!!!!!!!!!!!!!!!

My na rzie ze szczepieniami mamy spokój aż do kwietnia, cieszę sie bardzo, ze nie będę musiała patrzec jak go kłują!!!!!!!!!!!!

Kurcze Jagoda ma juz 6 zębów :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: , a mój mały ani jednego :ico_placzek: :ico_placzek:

Kolka ty to napradwę szczupełko jestes, jak bym stanęła obok ciebie to bym wyglądał jak beczka!!!!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieję, że się wybawicie!!!!!!!!!!!!!! U nas też na wesela nie ubiera sie na balowo, raczej jakis komplet bluzka+spódnica i dobrze, bo póżniej można to jeszcze ubierać, a taka balowa to wisi w szafie i się kurzy!!!!!!!!!!!!!

My też mieszkamy nad morzem, ale wstyd się przyznać, że z małym to chyba ze 2 miesiące temu byłam na spacerze nad morzem :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Ja trochę odpoczywam, bo mężuś mi teraz sporo pomaga!!!!!!!!!!!

No to całuski dla Was

Awatar użytkownika
Blanka26

23 paź 2007, 13:02

witajcie dziewczyny :-) . my już po wizycie u alergologa :ico_haha_02: dostałyśmy maść cholesterolową no i lekarka nakazała mi wprowadzać nowe produkty. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej ogarnia mnie lęk :ico_placzek: mam bacznie obserwować małą i notować wszystko co i jak po każdym produkcie. Dziś dałam jej sinlaca, ale się zajadała :ico_brawa_01: przenoszę ją do przychodni w której jest ta pani alergolog :ico_haha_02: w starej przychodni nawet źle mi wyznaczyli datę szczepienia na żółtaczkę, bo ostatnią dawkę przyjmuje się po skończeniu pół roku, a oni mi wyznaczyli na październik :ico_puknij: a Olenia pól roczku będzie miała w listopadzie tępaki :ico_puknij: kurcze co to za przychodnia????chyba tylko z nazwy. A tej pani alergolog przynajmniej ufam, wie co dać, żeby nie zaszkodzić dziecku i jest konkretna. Odpowie na każde pytanie.
katrin oj dobrze że g ma to zajęcie, bo tak to nie wiem co by było. A wianuszka jeszcze nie zrobiła i znając ją to chyba nie zrobi :ico_noniewiem:
spryciulek mały z twojego Antonia :ico_brawa_01:
a moją Olę jak kładę do łóżeczka wieczorem to rano zastaję ją w poprzek ułożoną :-D
ale paskudna dziś pogoda :( zimno, deszcz kropi :( nie ruszamy się dziś nigdzie.
kamelek ja zawsze uważałam, że nic tak nie poprawi humoru kobiecie jak udane zakupy :-D
a jeśli chodzi o szczepionki to też pdochodzę do nich z dystansem. Nad pneumokokami też się zastanowię, podobnie jak kolka jak Olę wyślę do żłobka

[ Dodano: 2007-10-23, 13:03 ]
caro wypoczywaj sobie kochana jak najwięcej

syla75
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 paź 2007, 14:06

DZIĘKUJEMY za życzenia :ico_sorki:
KOLKA wybaw sie na weselichu a co tam no i dobrze podjedz
DELICJA dobrze że w końcu z Olcia trafiłyście na konkretną babkę będzie lepiej zobaczysz
KATRIN antonio to niezły gagatek co bedzie dalej
CARO wypoczywaj kochana należy ci się
my na szczepienie idziemy dziś lub jutro i potem na 12 miesięcy
KAMELEK fajnie jak można sobie coś kupić zaraz się człowiek lepiej czuje ja też muszę jakąś kurtkę i kozaki sobie sprawić ale jak mam młodą ciągnąć ze sobą to mi się nie chce

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”