Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2007, 22:23

Frydza ale ci sie trafila bratoweczka, bez komentarza..... szkoda tylko, ze z chrzesniaczkiem moga ci sie kontakty teraz pogorszyc, bo ty strasznie za nim bylas...
Alinka ja myslalam, ze Wanka to szczuplejsza jest, a tu widze, ze nowe jedzonko jej sluzy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super sie chira :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
madziorka hihi, ja wszystko co nowe po mleczku dawalam to tylko lyzeczka.
Dzisiaj zapodalam mlodej na deserek zamiast jak zwykle jablka z marchewka co sama utarlam takideserek z bobo vity jablko z jagodmi i mnie tym oplula :-D :-D chyba delikatnie dala mi do zrozumienia, ze jej nie smakuje :-D a potem mnie jeszcze pozygala i zasnac nie chciala.... chyba sie wczorajsza szczepiona odezwala.
a kubka niekapka zaczne uzywac zaraz jak tylko Luska opanuje normalne skoordynowane trzymanie w obu lapkach, bo nie interesuja mnie oderwane od tematu opinie pojedynczych lekarzy. zreszta co jeden to madrzejszy :ico_olaboga: ja jestem Dosia-samosia i sama se z Mloda poradze :-D

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2007, 22:28

DZIEKUJE ZA SLOWA OTUCHY JESTESCIE KOCHANE :-D nowy hit pisalam z bratowa i sie dowiedzialam za co ma do mnie pretensje a mianowicie ze niby ja uwazam ze Arus to nie jest syn mojego brata :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: nmasakra jej napisalam ze wieza plota a zamiast do mnie wprost sie zapytac :ico_puknij: :ico_puknij: ,a i ze mnie obgadywala tylko rozmawiala o mnie echhhhhhhh szkoda slow :ico_zly:

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2007, 22:38

Frydza, moze ona ma jakas manie przesladowcza, albo kompleks nizszosci?

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2007, 22:57

Jutro ide rano do brata do biura i sobie wszystko wyjasnie :ico_zly: bo mi zalezy na kontakcie z nim i ARUSIEM a nie chce zadnych pierdol :ico_oczko:

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

30 paź 2007, 23:12

a nasz menu to tylko i wylacznie cyc... (nad czym powoli ubolewam bo chcialabym podac juz cos innego i moc wyjsc z domu sama) z tego co ja wiem to dzieciom karmionym piersia zaleca sie podac pierwszy niecycowy posilek w 6 miesiacu zycia, a najlepiej po ukonczeniu szostego. moj synek dostal najpierw jabluszko jak mial 5,5 miesiaca i teraz chce zrobic tak samo. ponoc im dluzej dziecko bedzie na samej piersi tym mniejsze prawdopodobienstwo alergii pokarmowej. i rzeczywiscie oskar nie ma alergii pokarmowej za to ma inna :-)
no nie wiem, wkrotce zaczne na ten temat czytac - tzn zywienia dzieci karmionych piersia - moze cos sie w tym temacie zmienilo

madziorka sylwek udany - bylas wtedy w ciazy, nie? :-)

co do cyckow, ja zawsze miala rozmiar C, a teraz E... nad czym ubolewam ogolnie, zawsze marzyl mi sie B ;-) ktora sie zamieni?

co do niekapka popieram acie calkowicie

alinka - coreczka powinna miec na imie karolinka, toż to cały Karol :-) super jest...

Frydza- nie przejmuj sie, ludzie sa rozni ... a ty wiesz swoje. masz racje - idz pogadac z bratem, w koncu najwaznijeszy jest brat i aruś

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

31 paź 2007, 00:03

Dziewczyny tyle tematów, że nie wiem od czego zacząć.

Może do Frydzy.
Agunia wiem, że to przykre co się stało, ale ja jednak dążyłabym do pogodzenia i wyjaśnienia sytuacji. To jest twoja najbliższa rodzina i nie pozwól aby jakaś tam duma zepsuła twoje stosunki z bratem i jego rodziną. Może ona faktycznie tylko rozmawiała z kimś o Tobie i nie chciała obgadywać? A co do jej pretensji to najlepiej sie z nią umów i wszystko sobie wyjaśnijcie. Prosze cię bardzo poczekaj jeśli potrzebujesz ochłonąć i jeśli będzie trzeba to schowaj honor w kieszeń. U mnie rodzina się porozbijała przez takie durne sprawy (taty rodzeństwo) i to jest dopiero przykre. ja z moim rodzeństwem przyrzekliśmy więc sobie, że nigdy do tego nie dopuscimy. Takie jest moje zdanie choc wierze, że bardzo Cię uraziła. Ale w rodzinie trzeba wybaczać... bo to rodzina.

Avisku teraz się zmieniły troszkę zasady żywienia i tak według specjalistów już od 5 miesiąca dzieciom karmionym piersią należy podawać zupki jarzynowe i dodatkowo ekspozycyja dawke glutenu dodawanego do tych zupek. Ja glutenu jeszcze nie podaję, ale się zastanawiam.

Madziorka po 4 miesiącu znaczy dokładnie to samo co od 5 miesiąca.
Foteczki rewelacyjne i zapewne zabawa była równie dobra.

Alinko Wanieczka przesłodziutka. Może i ja kiedyś nagram Tomeczka, ale na razie jak tylko widzi aparat to przestaje sie usmiechac, gadać i w ogóle tylko ten mały sprzęcik go wówczas interesuje.

Co do kubków niekapków to ja juz mam kupiony w zestawie z miseczką i sztućcami. Uważam, że to jest swietna sprawa przejściowa zanim dziecko nauczy się pic normalnie.
Aniu ja się zastanawiam czy ty dobrze usłyszałaś o tych niekapkach? Bo ja pamietam, że słyszałam w tym programie, że to przy ssaniu smoczka w butelce pracuje o wiele mniej mięśni niż przy ciągnięciu cycucha. A o niekapkach to zawsze same pochwały wszedzie były. No ale teraz to mnie zbiłaś z tropu. Może to ja źle cos słyszałam? Tak czy inaczej ja tam będę uzywała.

Na razie Tomus pije łyżeczką. Tak go nauczyłam jak miał czkawkę, bo wówczas podawałam mu wode łyżeczka i nauczył sie pic. tak więc tą umiejętność mamy opanowaną.

Juli Krzysio superancki jak zawsze. No i mamuska tez oczywiście.

Jasnie Pani a mój dziś po tym szczepieniu wręcz odwrotnie- pół dnia przespał.
I kochany taki grzeczniutki był, że hej.

Dziewczyny kochane ja jutro wyjeżdżam do mamusi i nie będzie mnie cały następny tydzień po świetach. Zapewne nie będę miała internetu, no chyba, że jakims cudem uda mi sie cos załatwić z podłączeniem. Nie wiem czy jutro uda mi sie jeszcze zajrzeć, choć wyjeżdżamy po 18-tej. Musze się popakowac i wogóle wiadomo jak to jest. Tak czy inaczej goraco was wszystkie pozdrawiamy z Tomciem i bedziemy o was mysleć codziennie.

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

31 paź 2007, 00:10

http://pl.youtube.com/watch?v=HmGqSTRshfo

[ Dodano: 2007-10-30, 23:31 ]
Indigo my tez bedziemy tesknic....baw sie dobrze ,choc wiem,ze swieto nie sprzyja zabawie,no ,ale wiesz co mam na mysli :ico_oczko: a co do niekapkow,to juz zwariowalam he he chyba zrobie jak Jasnie Pani czyli po swojemu :ico_oczko: ale o chodzikach to na 100 proc prawda ... :-D

Awatar użytkownika
-indigo-

31 paź 2007, 00:31

Lucy on jest po prost cudny cudny cudny!!!!
A w ogóle to ze wszystkich dziecaczków na TT Oliverek mi najbardziej przypomina mojego Tomcia hihi, naprawdę.
Ach juz nie mogę się doczekac grudnia. Ciekawe czy chłopaki przypadną sobie do gustu tak jak ich mamusie??

[ Dodano: 2007-10-30, 23:33 ]
Dzięki Lucy.
A chodzika to ja nie kupuję bo wiem, że nie jest dobry.

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

31 paź 2007, 00:34

Julia ja fotek nie pochwalilam,ale oczywiscie piekne (jak zawsze) :ico_brawa_01: sliczna mamusia i synus :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-10-30, 23:36 ]
Kamilka jak tak piszesz to juz bym chciala byc w szczecinie :ico_wstydzioch: i nie moge sie Tomusia doczekac :ico_brawa_01: Oliverek nie ma kolegi w swoim wieku

[ Dodano: 2007-10-30, 23:38 ]
Lucy on jest po prost cudny cudny cudny!!!!
dziekuje...nagraj Tomusia ,strasznie chce go zobaczyc :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
-indigo-

31 paź 2007, 00:40

lucy23 pisze:dziekuje...nagraj Tomusia ,strasznie chce go zobaczyc

Jak będę u mamy to z nudów go ponagrywam, obiecuję i jak wróce to go zobaczysz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”