Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

07 lis 2007, 11:05

kochana alinko? 2 pobudki? ja mam minimum 3,4 :-) i juz ledwo zipie...

jasnie pani - chyba nie wierzysz w to ze ktos jest w stanie przezyc za 700 zł... ludzie kombinuja, nie ma mocnych... oczywiscie bezdomni czy osoby mieszkajace u kogos, ktore nie placa za mieszkanie - zyja, ale sa to racje glodowe i licza kazdy grosz...
zeby jedna osoba mogla godnie zyc musi zarabiac minimum 2000 zł - pod warunkiem ze oplaty ma w granicach 500 zł... tak uwazam
ja ide n zakupy i zeby kupic cos na obiad na sniadanie, kolacje wydaje w granicach 40 zl dziennie...

juli - wyobrazam sobie jakie raty placicie. my mamy auto w leasing i szlag mnie trafia jak pomysle o placonych na niego pieniadzach... ale musielismy sie pozbyc "starego" (nowego auta, mialo 3-lata)... i choc splacilismy je w lutym to musielismy z ciezkim sercem sprzedac, bo mielismy z nim problemy... jasnie pani 2 lata temu w wakacje mielismy wypadek 2 km od myslenic... szok.. zablokowalismy cala zakopianke i noc spedzilam na komendzie w myslenicach a auto wrocilo do domu na lawecie :-)

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

07 lis 2007, 11:16

Avisek, Laurka jest na cycu, no nie?
Ja padam, nie umiem dzis funkcjonować.. Moze dlatego, ze przez ostatni tydzień bardzo się wykończy łam? łazenie po mieście, przez ostatnie 3 dni bardzo wczesnie wstawałam i późno się kładąłm?
2 pobudki oznaczają Wanesski pobudki ;)Mała od jakichś 2-3 tygodni w nocy pokrykuje, popłakuje, ale to wszystko przez sen.. Wię jestem na takim nocnym czuwaniu... a dzis 2 razy jeść musiałam jej robić , co się wogóle nie zdarza... Jeszzce musze iść do przychodni po receptę na Nutramigen, przy okazji zapytam jak tam ta dziewczyna po wypadku, kiedy będę wykupywać mieszankę...

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2007, 11:20

jasnie pani - chyba nie wierzysz w to ze ktos jest w stanie przezyc za 700 zł...
no wlasnie nie wiem jak im sie to udaje.... to chyba kwestia posiadania malego dziecka, bo moja mama nie ma i za 1300 zl zyja (maja jeszcze mojego brata na utrzymaniu). Dziecko straszne sumy pochlania.
jasnie pani 2 lata temu w wakacje mielismy wypadek 2 km od myslenic... szok..
pewnie na tym idiotycznym zwezeniu na zakopiance :ico_zly: nic sie wam nie stalo??

[ Dodano: 2007-11-07, 10:21 ]
Alineczq, :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: teraz to tego narwanego kierowce po t...u powinnas calowac :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

07 lis 2007, 11:39

jasnie pani - nie na zwezeniu, normalne dwa pasy w strone krakowa na zakrecie kolo takiego baru z bali, ktory jest w dole tego zakretu. samochod przed nami wpadl w poslizg i zaczal rozpadac sie na czesci - doslownie na naszych oczach (to byl chyba jakis grat sprowadzany z zachodu, prowadzil go mlody chlopak). rzucalo ich po jezdni , my zaczelismy hamowac ale lewym pasem jechal jeep ktoremu podczas hamowania zablokowalo hamulce i walnal w nas, w bok, gdzie siedzialam... nic sie nie stalo nam ale samochod juz nie mogl dalej jechac bo mial skrzywione kolo i zmasakrowany bok... jechala z nami mala coreczka mojego brata... jak wyszlam z auta to sie trzeslam bo to droga szybkiego ruchu i za nami jechalo w ciul aut z szybkoscia okolo 100 na godzine. modlilam sie zeby w nas nikt nie walnal bo wypadek byl za zakretem i nadjezdzace auta nasd nie widzialy... pare kolejnych sie zderzylo, pare wpadlo w row... mowie wam szok

alinka tak karmie ale mala nie jest glodna, bo dostawiam ja w nocy do piersi i tylko sie przytula i spi... to ząbki

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 lis 2007, 11:44

Alinko, okropny dzień kochana! Trzymaj się, bo Wańka wyczuwa Twój nastroj i może dlatego tyle razy się budziła. A Twojego Karola za głupie żarty to :wpale: Daj znać co z tą dziewczyną...
U nas noc dziś spokojniejsza, Helenka budziła się tyko 5 razy ( w poprzednie 2 przy 15 pobudce przestawałam liczyć). No i w ogóle pogodniejsza jest - wraca mój aniołek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Krzyś tez już lepiej się czuje :-) :-) :-) , rano zajmował się córcią więc i ja mogłam pospać dłużej :-D :-D :-D
Co do zarobków w Pl to nawet nie będę się wypowiadać, bo mnie coś trafi :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Niby "inni mają gorzej", ale teraz jest Helenka i dla Niej chciało by się wszystkiego co najlepsze. Także nie wiadomo czy my w bliższej lub daleszej przyszłości nie zasilimy szeregów emigracji .....

Awatar użytkownika
Alineczq

07 lis 2007, 11:47

Avisek to miałaś przeycia.. takie wypadki są tak niebezpieczne.. a najgorzej kiedy zaczynamy myśleć 'co by było gdyby".. Dzięki Bogu ze wyszliście bez większych obrazeń

Ach te ząbki.. boję się yśleć o tych nocnych koncertach. Moze u Wanki juz się zaczynają skoro się rzuca i płacze w nocy? ale dziąsełka nie są opuchnięte ani czerwone :ico_noniewiem:

Dominka.. potwierdza się stare przysłowie - "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło". Ale na tego kierowcę i tak jestem zła. A co by było gdyby mała siedziała w spacerówce i rączki miałaby wystawione poza wózek? Ech mozna gdybać w nieskończoność.. Najwazniewjsze, ze Wanesska jest cała i zdrowa i nawet nie przestarszyła sie, bo nie wiedziała, ze coś zlego dzieje. Bogu dziękowac :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-11-07, 10:49 ]
Aniu mam nadzieję, ze zdrówko wraca ;)
a u Helenki zębulki? biedne dziecko, biedni rodzice..

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 lis 2007, 12:06

Alinko, na ząbki u Helenki to mi nie wygląda, bo dziąsełka podobnie jak u Wanesski ani nie czerwone ani nie opuchnięte... Budzi się na pewno bo jest przeziębiona, ale ponadto mam wrażenie, że ją koszmary jakieś męczą :ico_placzek: :ico_placzek: Od wczoraj śpi z maskotką i lepiej już... a może lekarstwa pomagają? Przestawiliśmy też łóżeczko. Coś pomogło, nie wiem co i nie bedę się zastanawiać, najwazniejsze, że już lepiej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2007, 12:24

Oj dziewuchy.. Te nasze szkraby zaczynaja pokazywac ppazurki w koncu :):
U nas tez ciezko- w dzien jeszczeda sie wytrzymac, ale wieczorami jest istny Meksyk :ico_olaboga:

Aisku - Matko.. Bogu dzekowac ze przezyliscie, ze nikomu sie nic nie stało..
Alinko - wspolczuje tak paskudnegodnia. Ja ostatnio jestem jakas taka mniej nakrecona pozytywnie, ale to ta pogoda mnie dobija. I jakos czekam na Swieta..
Aniu- Mako, Tyle razy budziła sie w nocy? :ico_olaboga: no torzeczywiscie biedna jestes.. I Ty iona.. Zdrowka zycze

Moj Wariatuncio sie obudził i kopie nozkami w przewijak :): Zmykam.

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2007, 12:43

WITAM :ico_kawa: :ico_kawa: ALINKO wspolczuje tragicznego dnia :ico_olaboga: :ico_olaboga: ,niestety musze sie przestawic ze mala coraz wieksza i budzi sie juz o 7 i dalej nie chce spac tylko sie bawic,musze wczesniej chodzic spac niestety :ico_oczko: ,moja niunia oszalala od 2 dni nauczyla sie pluc ale jak :ico_szoking: :ico_szoking: wszystko dookola oplute mala,my i wszystko w zasiegu jej buzki wczoraj ja 4 razy przebieralam tak dawala czadu,dla niej to super zabawa ubaw ma ze ho ho hi hi :-D

[ Dodano: 2007-11-07, 11:44 ]
a jesli chodzi o zarobki to szkoda gadac poprostu od miesiaca do miesiaca trzeba jakos przezyc ojoj :ico_zly:

Awatar użytkownika
magda26

07 lis 2007, 12:56

Witam Alinko dobrze ze jestescie cale i zdrowe co doautobusow sie nie wypowiadam jak jezdze do tesciowej musze za kazdym razem sie wpychac tam gdzie jest miejsce dla wozkow :ico_olaboga:

Aniu życze szybkiego powrotu do zdrowia tobie HElence i meżusiowi :ico_oczko:

Avisku :ico_szoking: cale szczescie ze jestescie cali i zdrowi straszne to jest brrrr

Frydza moj maly tez strasznie sliny i z 2 razy go przebieram w ciagu dnia

A dzisiejsza noc byla przespana od 19.30 spal do 7.00 pobudka na mleczko i co dalej zasnol do 8.00 hehehe kochany Marcinek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-07, 12:05 ]
A co do zabkow slini sie na maksa a dzisala ani czerwone ani spuchniete :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”