Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 lis 2007, 14:34

Kocura Bura, nie wiem o co chodzi i nie będę sie niepotrzebnie stresować.

Kurcze siedzę teraz na allegro i oglądam te różne ubranka i tyle bym chciała zamówić tylko wiecie co szkoda że do każdej z osobna trzeba dopłacać za przesyłkę :P hehe muszę się wybrać na ciucholandy są u mnie dwa a jeden z sama zagraniczną odzieżą ale to dopiero jak M wróci bo przeciez wózka nie zostawie pod sklepem. A własnie zostawiacie tak Maleństwa??
Marcelina śpi już ponad godzinę moze jeszcze trochę pośpi bo chciałam z mamą porozmawiać przez Skypa.... kurde tylko napisałam że śpi a już się przeciąga i oczka otwarte!! Eh moze pzyśnie jeszcze. A noi dzwonił wczoraj M i powiedział co takiego jej kupił otórz wynalazł jakiś termometr elektroniczny bardzo maluki który można przypiąc np. do pampersa....mówię mu że przecież temperatury nie mierzy się na brzuszku tylko albo czołu ucho albo pupa u takich dzieci :ico_puknij: no ale On wie lepiej hehe poczekam i zobacze co to za wynalazek bo szczerze mówiąc nie słyszałam o takim termometrze, no albo poprostu jestem jakaś zacofana.

[ Dodano: 2007-11-08, 13:38 ]
Dominisia dlaczego piszesz ze te piosenki co to maż śpiewa są durne?? Przynajmiej nie o kotkach ani gwiazdkach tylko o życiu i przydatnych sprzetach!!

Swoją drogą ciekawe jak bym zareagowała gdyby pierwszym słowem mojego dziecka była glebogryzarka..?

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

08 lis 2007, 15:02

Dominisia pisze: Popoludniu robimy rozne cwiczenia na brzuszku

zdradź no jakie te ćwiczonka/? może i Szymcia bym poćwiczyła..hmmm nawet miałam w necie poszukać jakiś ćwiczeń mamy z niemolakiem, zaraz sie tym zajme bo zapomnialam ze mialam szukac :ico_olaboga:

M pojechał do kolegi, mały już spi chyba z 2 godz. :ico_szoking: normalnie może znów wrócą mu te dłuższe drzemki.

Dominisia pisze:zasami po odbiciu trzymam go jeszcze chwilke na raczkach i wtedy on unosi glowke itd. Ale nie chodze z nim wtedy tylko siedze. Wogole on strasznie malutko jest na rekach.

no a mój od kilku dni dużo czasu spędza spacerując po domu na rękach :ico_olaboga: wcale mi sie to nie podoba :ico_nienie: ale on nie chce leżeć ani w leżaczku, wózku, na łóżku jak tylko go położe to od razu w ryk, a jak wezme na ręce spokój.
chyba sie juz przyzwyczaił do noszenia :ico_olaboga:
a on juz taki klocek ze naprawde ciężko tak cały czas nosić

zmykam na obiadek

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lis 2007, 15:03

Justynko ty sie nie przejmuj bo może to upomnienie miało iśc do mnie :-D
Miało nie miało zaraz kasuje te fotki bo juz chyba wszystkie widziały :-) i wracam do poprzedniego podpisu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81

08 lis 2007, 15:04

Justyna_Bochnia pisze:A noi dzwonił wczoraj M i powiedział co takiego jej kupił otórz wynalazł jakiś termometr elektroniczny bardzo maluki który można przypiąc np. do pampersa.

o kurde, ale wynalazek :ico_szoking:
powiem szczerze ze nie słyszałam o czyms takim
koniecznie zdaj relacje jak to cudo wygląda no i czy sie sprawdza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 lis 2007, 15:18

eve81, napisze bo sama jestem ciekawa co to takiego... :) Widziałam u Ciebie chyba na zdjeciu takie nosidełko... w tym nosisz Malucha?? Ja mam też taki wynalazek ale powiem szczerze że Mała troche płacze jak ją w tym nosze a po jakiś 10 minutach zasypia hehe... zrobie sobie potem foto to wkleje tutaj.

eSKa, powklejaj szybciutko jakieś zdjecia :ico_nienie: :ico_nienie: nie moze być tak pusto u Ciebie :)

Lecę załączyć zmywarkę bo jakoś nie mam ochoty myś ręcznie naczyń a uzbierało mi isę dość sporo... a Mała śpi i śpi eve81, to juz tez jakaś druga godzina czyżby się zmówili :-D :-D

Awatar użytkownika
eve81

08 lis 2007, 15:43

Justyna_Bochnia pisze:Widziałam u Ciebie chyba na zdjeciu takie nosidełko... w tym nosisz Malucha??

no czasem go w tym noszę, jak chce cos zrobić a on nie chce leżeć, chyba ze 2 razy go miałam w tym nosidełku, bo to nosidełko jest przystosowane do tego żeby maluch był przodem do mamy, a mój raczej woli oglądać co sie dzieje dlatego ja to nosidełko zakładam odwrotnie i za bardzo nie wiem czy tak można bo mały troche za nisko wtedy w nim jest.

Justyna_Bochnia pisze:eve81, to juz tez jakaś druga godzina czyżby się zmówili

chyba tak :-D no mój nadal śpi :ico_szoking:
a coś czuje że moje cyce wołają żeby je opróżnić :ico_olaboga: :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-08, 14:46 ]
a wczoraj w nocy jak tak długo spał to ja sie obudziłam z mokrą koszulą nocną przemoczonymi wkładkami laktacyjnymi i musiałam odciągnąć 50ml bo myślałam ze mi cyca rozerwie po czym mały sie obudził...hehe no ma on wyczucie :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-08, 14:49 ]
wlasnie obliczylam ze moj maly spi juz 4 godzine :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lis 2007, 16:05

eve81 pisze:wlasnie obliczylam ze moj maly spi juz 4 godzine

No to gratulacje dla Ciebie i Szymcia :ico_brawa_01:
Olek obudził sie o 11.00 a teraz zasnął o 14.00 ale spi bardzo niespokojnie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-11-08, 15:41 ]
No i juz po spaniu, nawet obiadu nie zdążyłam zjesc :ico_zly:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2007, 16:42

Jestem z powrotem w ta psia pogode.
Ale wasze dzieci potrafia pospac, szok, moja na balkonie to ewentualnie pospi z 2 godziny ale w domu to nigdy przenigdy nie spala nawet calej godziny bez pobudki. oczywiscie w dzien, bo w nocy sppi w lozeczku dosc ladnie. Tfu, tfu, oczywiscie ;-)
a wczoraj w nocy jak tak długo spał to ja sie obudziłam z mokrą koszulą nocną przemoczonymi wkładkami laktacyjnymi

Kiedys tez tak mialam, okropne uczucie obudzic sie skapanymw zimnym mleku , fuj ;-) Ale teraz to moje cycki coraz bardziej puste, niby karmie zawasze mieszanie, tzn najpierw cyc, potem flacha, oprocz karmienia w nocy bo wtedy tylko cyc, ale i tak produkcja sie zmniejszyla bardzo, ngdy nie sa twrde jak kiedys, sa w dotyku calkiem zwyczajne, miekkie, choc czuje jak naplywa pokarm jak mala pociagnie.
eve81 pisze:ale on nie chce leżeć ani w leżaczku, wózku, na łóżku jak tylko go położe to od razu w ryk, a jak wezme na ręce spokój.

to Ciebie juz sobie synus wyszkolil hihi ;-)

Co my robimy? Rano pousmiechamy sie do siebie potem flacha, 120 ml w kombinezon i odprowadzamy zuzie do przedszkola na 9.00, wracamy po 20 minutach, biore ja przekladam w nosidle do wozka na balkonie i spi tak 2 godzinki, do 11.00. Potem pogugamy sobie, karmionko a potem laduje w lezaczku, albo w wozku w domu. Wieszam jej zabaweczki to sie do nich usmiecha :-) Okolo 13.30 znow w gablote i jedziemy odebrac siostrzyczke z przedszkola, potem znow przekladka na balkon i spimy 2 godzinki. A potem to juz roznie bywa, raz spi w domku po 15-25 minut max, troszke polezy na sofie, do tatusia pojdzie, siostrzyczka potrzyma na kolankach itp ew. lezaczek. Kolo 19.30 idziemy sie myc ew. kapiemy, potem w pizamke i polezy jeszcze w salonie w wozeczku albo lezaczku i po M jak milosc dostaje butle i ide ja klade. Tak wyglada idealny dzien a w praktyce roznie to bywa. staram sie jednak tego jakos trzymac. No i my mala tez bardzo malo nosimy, wiecej ja trzymamy na kolanach jak siedzimy na kanapach na przyklad.

[ Dodano: 2007-11-08, 15:45 ]
AAA, i zapomnialam sie pochwalic ze najmlodsza panienka na wrzesniowkach wazy juz 4810 , ma dl. 56 cm a glowke 38 cm. :-)

Awatar użytkownika
eve81

08 lis 2007, 16:54

musiałam go obudzić
a teraz pojadł i marudzi, chce żeby go nosić :ico_sorki:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2007, 16:57

A gdzie sa nasze kolezanki: Paulinka i Lalka??? W koncu LAlka to tak jak i ja wrzesniowka ;-) Szkoda ze Kicia i Ulamisiula nie maja neta :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-11-08, 15:58 ]
eve81,
A moze zrob mu taki masazyk oliwka na cale cialko to sie chlopak wyciszy?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”