Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2007, 18:06

załapałam doła i ryczeć mi sie chce :ico_placzek: bo znowu mnie podbrzusze pobolewa jak na @ kiedy to wkonu minie ? boli mnie tak praktycznie od poczatku ciazy i zawsze lekarz mówi ze tak jest bo wkoncu ciaza to odmienny stan ale co rozmawiam z koleakami ktore sa juz mamami to mówiły ze miały takie bóle tylko na poczatku ciazy a u mnie sie 6 miesiac zaczał i jeszcze są martwie sie.

ps. dziewczyny a lekarze badaja was jeszcze ginekologicznie ? bo mi robi tylko usg a skad ma wiedziec jaka jest szyjka czy przez usg brzuszne tez ja widzi?

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2007, 18:17

Asiab

[ Dodano: 2007-11-10, 17:23 ]
Pomyliłam się, ale nieważnie... Właśnie też chciałam zapytać o badania ginekologiczne. Bo jak ja chodzę to jak na razie miałam takie 2 razy wykonane i też się zastanawiałam czy tak ma być??! I też się zastanawiałam czy czy wie jaką mam szyjkę. Czy to może poźniej takie badanie się wykonuje??

P.S. Jak się robi gruby tekst??? :ico_olaboga:

Safaryn
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

10 lis 2007, 18:48

Mi lekarz co miesiąc bada szyjkę, ale nie wiem czy to u was też jest konieczne. Ja mam ciążę podwyższonego ryzyka i lekarz po prostu musi ją częściej kontrolować.

Ach, następne USG mam dopiero w grudniu. Zaczynam się zastanawiać teraz, czy aby na pewno Ulcia jest Ulcią, a Tobik Tobikiem. Może Ulci też się schowały "klejnociki". :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2007, 19:33

A i jeszcze jedno mam pytanie ile razy miałyście wykonywane już usg? Bo mi moja znajoma położna powiedziała, żebym nie dawała sobie często robić bo to ma zły wpływ na rozwój dziecka, a w szczególności na nerki. :ico_noniewiem:
teraz to już zaczynam się martwić :ico_olaboga: i o to usg i o to badanie szyjki.
P.S.
Teraz własnie przeczytałam, że badanie szyjki wykonuje się w 24-24 tg. ciązy, chyba że ciąża jest podwyższonego ryzyka to już jest inna sprawa. :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-11-10, 18:36 ]
A to badanie robi się w 24 -26 tg. Ostatnio jestem mało skoncentrowana i wogóle cały czas się zapominam. Wy też tak macie???

Kamila1982
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

10 lis 2007, 20:03

HEJ DZIEWCZYNY!
MI NA KAŻDEJ WIZYCIE GINO BADA SZYJKĘ MACICY A NIE MAM CIĄŻY ZAGROŻONEJ. MAM KILKA KOLEŻANEK, KTÓRE TEŻ SĄ W CIĄŻY I NIEZALEŻNIE DO KTÓREGO LEKARZA CHODZĄ TO IM TEŻ SZYJKĘ CO WIZYTĘ BADAJĄ. PRZYNAJMNIEJ TAK JEST W MOIM MIEŚCIE. JA MIAŁAM ROBIONE 4 USG. JA TEŻ SŁYSZAŁAM, ŻE ZA CZĘSTO NIE MOŻNA ALE Z DRUGIEJ STRONY NIE SŁYSZAŁAM TEZ ŻEBY BYŁY JAKIEŚ POTWIERDZENIA ABY MIAŁO TO SZKODZIĆ DZIDZIUSIOM.
ASIAB A JA SŁYSZAŁAM, ŻE TE BÓLE JAK @ TO MOGĄ SIĘ POJAWIAĆ W CIĄŻY W TYCH DNIACH W KTÓRYCH MIAŁO SIĘ @PRZED CIĄŻĄ . JA TEŻ NIERAZ WŁAŚNIE MAM TAKIE DZIWNE BÓLE.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2007, 20:15

Ja też miałam robione USG 4 razy jak na razie. ale bardziej niepokoi mnie sprawa tej szyjki. Nastepna wizytę mam 28 listopada więc się zapytam. Pozdrawiam. :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2007, 20:20

Witam dziewczynki
Co do badania szyjki to ja jak jestem na wizycie ginka spoczątku badala mnie wziernikiem szyjke a teraz tylko ginekologicznie,a szyjke mialam badana teraz na usg osobne bylo to badanie tylko szyjki i glowicą dopochwowo niemam zadnych zgrubien i jest ok
Ja usg mialam robione dopiero 3 razy nie mialam pojecia ze moze byc szkodliwe do dzidziusia a nawet bylam zla ze inne dziewczyny maja usg co wizyte a ja tak zadko :-)
Dziewczynki nie mozemy myslec ze jest cos nie tak musimy myslec pozytywnie trzymajmy sie z calych sil aby dotrzymac szczesliwego rozwiazania :-)

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2007, 20:35

ja usg mialam robione juz z 7 razy ale to ze wzgl ze na poczatku byly problemy szyjke mi badali w 18 tyg bylo ok a ostatnio jak bylam na wizycie to robil usg brzuszne i zjechal tak nisko na podbrzusze i pewnie patrzal szyjke czytalam gdzies w necie ze tak tez sprawdzaja dlugosc ale nie jestem pewna. wizyte mam dopiero 3 grudnia wiec prosze dziewczyny jak któras z was ma wczesniej to zapytajcie swojego gina czy przez usg brzuszne tez widzi szyjke oki?

Awatar użytkownika
Agusia78
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

11 lis 2007, 00:05

Ja z Hanią (w Polsce) ginekologicznie byłam badana przy każdej wizycie, teraz jestem w UK i ani razu mnie nie badali, a gina widziałam raz...pogadał, spróbował posłuchać serduszka (z miernym skutkiem, znaczy nie udało mu się i to olał :ico_zly: ) i posłał do domu. A USG narazie miałam robione 2 razy. Ale to UK i oni inaczej tu podchodzą do sprawy...w grudniu jadę do Polski, bo tam będę rodzić, i wtedy w końcu lekarze się za nas wezmą...badania krwi itd.. :ico_brawa_01: już nie mogę się doczekać. :-D

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lis 2007, 10:21

Witam śliczne przyszłe mamusie
u mnie w nocy była burza i rano jak wstałam zaglądam do okna i niewierze własnym oczą śnieg biało że hoho no i sobie pomyslałm ze to juz nie przelewki trzeba czapke jakąs na głowe założyc rekawiczki szalik itp. Najgorzej jest z kurtką dostałam po siostrze z tamtego roku tylko ze moja siostra jest ode mnie wyższa i wogóle wieksza i czuje sie w tej kurtce jak bałwan choć za miesiac bedzie dobra jak brzunio juz bedzie duzo wiekszy. pozdrawiam miłego dnia

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”