mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2007, 20:47

eve81 pisze:Szymuś zdrowy więc z tej okazji mega imprezka
:ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_buziaczki_big:

eve81 pisze:ale jak dla mnie za małe koła na moją ulicę

a no wlasnie, wiec chyba dla ciebie Dominisiu odpada na gorzyste tereny Norwegii? ;-)

eve81 pisze:mama_zuzi1980, dobrze że dałaś tą przestroge z kuzynką..hihi bo nie wiadomo co nas jeszcze czeka

hmm, jak ja to uslyszalam to od razu wieczorem myslalam czym sie zabezpieczyc.... I wiecie chcialam ten inplant podskorny ale ta kolezanka co byla w sobote ma i mi odradzala. Ona caly cykl ma plamienia, brazowe i sie wkurza bo co z tego ze zabezpieczona jak taki dyskomfort caly cykl az sie bzykac jej nie chce ;-) Wiec powaznie sie zastanawiam nad spiralka. Ja juz dwojeczke mam, wiec nie sadze aby mi sie zachcialo w najblizszych kilku latach. Mimo ze sie boje spirali to chyba sie zdecyduje. Zero hormonow, zero pamietania, cena normalna i bezpieczenstwo tez wysokie.

Dominisia pisze:na opakowaniu byl normalny blondzik

kolejna lekcja kobitko, nigdy nie patrz na blondik na opakowaniu a zawsze w palete probek :-D

Dominisia pisze:A i bylabym zapomniala, dajesz dalej ta witaminke a+d, czy samo d?? No i jak wyglada buzka Nell??

wyobraz sobie ze ti w aptece nie ma vit. D samej . Tylko A+D i stad wielka prosba do ciebie... Czy moglabys mi kupic w NO sama vit. D i mi przywiesc? O ile nie trzeba recepty oczywiscie... Nell ma ladna buzke ale tylko dlatego ze smaruje ja takim hydrokortyzonem dla maluchow, dala mi te masc polozna i mowila zeby smarowac 2 razy dziennie bo mala ma egzeme i to bedzie sie pojawiac jak przestane. Sprawdzilam i rzeczywiscie tak jest. Jak smaruje jest super. Ale mowiac szczerze wole miec te vit. D.

A butelke mam Mam fioletowa i ona ma odkrecane dno i membrane w srodku, przez co powietrze super wylatuje podczas karmienia. ALe tym sie nic nie reguluje :-D Co ty za cudo masz??? Te butelke kupil J. w zwyklym spozywczym markecie i byla zapakowana juz ze smoczkiem nr 2. I wlasnie ten smoczek moja niunia pokochala :-) Ale 2 Aventu byl za szybki i sie krztusila :-( poza tym aventowy jest twardszy i dluzszy co wyraznie jej nie pasuje. Niestety.... :-(

Dominisia pisze:bo moge miec po mojej siostrzenicy

jak jest fajny i ci sie podoba to ok, bo to chyba najwazniejsze dla nas kobitek :-)

Dominisia pisze:tak sie milutko robi jak ktos komplementy sadzi :)

no ja tez przeciez napisalam wczesniej ze slicznie wygladasz babo jedna ;-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2007, 21:22

eska pisze:Eve a jak z tobą, też wszystko w porządku ?? Tzn o gardło mi chodzi :-D

no ze mną jest nie za ciekawie, bo jak zajrzała w moje gardło to powiedziała ze brzydkie, wiec ja jej mowie ze boje sie znow zachorowac a ona na to ze to gardlo to wygląda jak "cisza przed burzą" :ico_szoking: :ico_placzek: powiedziała że jak zacznie cos pobolewać to stosować bioparox, bo niestety nic wiecej mi nie wolno :ico_olaboga:

Moj Szymul juz spi, wiec ja musze zaraz sie też kłaść żeby korzystac ze snu bo pewnie o 24.00 bedzie pobudka na jedzonko

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

12 lis 2007, 22:50

mama_zuzi1980 pisze:kolejna lekcja kobitko, nigdy nie patrz na blondik na opakowaniu a zawsze w palete probek

Tylko ze akurat palety probek nie bylo :-D

mama_zuzi1980 pisze:Czy moglabys mi kupic w NO sama vit. D i mi przywiesc?
No wiesz musze sie zastanowic, rozwazyc wszystkie za i przeciw... Uwaga teraz mysle... :-) No dobra, moge Ci kupic :-)
Ale ja mam dzis zakrecony dzien. Tak powaznie to pewno ze moge Ci przywiezc, nie ma zadnego problemu!! Masz to jak w banku!

mama_zuzi1980 pisze:A butelke mam Mam fioletowa i ona ma odkrecane dno i membrane w srodku, przez co powietrze super wylatuje podczas karmienia. ALe tym sie nic nie reguluje Co ty za cudo masz???

wiesz przypuszczam ze mam to samo cudo, bo tez kupiona w spozywczym, tylko ze ja jej jeszcze nie uzywalam, a na opakowaniu widzialam takie pokretelko i byly wieksze i mniejsze kropelki i tak sobie pomyslalam, ze pewno sie tym reguluje przeplyw albo cos :-D No i tak stwierdzilam ze zapytam. Ale glupciata jestem co nie?? :-D Moglam otworzyc butle, nalac w nia wode i sama bym sprawdzila co i jak, a tak to zadaje durnowate pytania, ale co tam, wolno mi, co nie??

Chyba mam glupawke... :529: :528: :525: :526: :523: :527: :524: :521:

mama_zuzi1980 pisze:jak jest fajny i ci sie podoba to ok

no wlasnie nie bardzo sie mi podoba, ale jak pomysle ze moglabym zaoszczedzic 1500 zl...

eve81 pisze:no ze mną jest nie za ciekawie

Kurcze, czemu ten stan zapalny gardla ciagle powraca?? jest tego jakas konkretna przyczyna?? Nie mozna temu zapobiec??

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 lis 2007, 09:25

czesc dziewczyny. chyba jestem dzisiaj pierwsza :-)
misio najedzony, mam nadzieje ze usnie bo chce wloski wysuszyc.
co do farbowania, ja tez robilam ciemny blad a wyszedł kolorek bardzo ciemny :ico_oczko: ale juz sie przyzwyczailam

[ Dodano: 2007-11-13, 08:27 ]
aaaa na koleczke mojego misia ja stosowalam najpierw woodword grip a pozniej infacol. i pomoglo teraz tylko michas herbatki pije i ne ma kolek. za to o kupke musze sie modlic :ico_sorki:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2007, 11:13

Kurcze wczoraj byl znow blad na tik-taku :ico_zly:

Tylko ze akurat palety probek nie bylo :-D

Jednym slowek Kamikadze jestes hehehe
Dominisia pisze::-) No dobra, moge Ci kupic :-)

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dobra kobieto :-)
Dominisia pisze:a na opakowaniu widzialam takie pokretelko i byly wieksze i mniejsze kropelki i tak sobie pomyslalam,

Ty to artystka jestes, normalnie powinnas sama jakis patent stworzyc ;-)
Dominisia pisze:no wlasnie nie bardzo sie mi podoba, ale jak pomysle ze moglabym zaoszczedzic 1500 zl...

Powiem ci jak to wyglada z mojego punktu widzenia. Gdybym ja byla w takiej sytuacji to kupilabym ten wozek, bo kase te 1500 zl w polsce roztrwonisz na byle go..a za przeproszeniem, w No to za 1500 zl o wozku zapomnij, pewnie nie kupisz a tak to przynajmniej bedziesz miala cos co ci sie podoba, jest solidne a potem pewnie bez problemu odsprzedaz, jak nie w NO to w PL na pewno.
ewasiek pisze:ja stosowalam najpierw woodword grip a pozniej infacol.

Ja wczoraj lasnie tez infacol dalam malej bo darla sie strasznie i fajnie poprukala sobie :-D

A tak w ogole to wlasnie wczoraj myslalam ze po raz pierwszy popelnie zbrodnie na niemowlaku ;-) Tak kocham to moje dziecie a one takie wredne jest ;-) Nie wiem jak jest u was wiec prosze o liczne wypowiedzi, ale u nas wieczory sa straszne. Wszystko jest pieknie ladnie az do konca drugiej dlugiej grzemki, tj. do okolo 16.00-16.30 wtedy Niunia sie budzi, je butelcie az jej sie uszami wylewa i tak do 18.30 jest fajniusia, usmiecha sie nawet :-D ale nasz Raj sie konczy wlasnie na tej godzinie. Nastepnie mala jest spiaca i jak nawet usnie czy na raczkach, lezaczku czy wozku to spi gora 15 minut budzi sie tak samo marudna i zaczyna arie... i wtedy nie wiem: glodna? niewyspana? kolki? jak probuje uspac ja dalej to nie ma szans, drze sie, smoczek wypluwa aby nastepnie robic na niego rzut taki jagby go z rok nie ssala, cycka absolutnie, raczki nawet nie, wczoraj kocykowanie nawet zawiodlo.... czasem jest tak ze jak ja kapiemy to jej schiza przesuwa sie do 21.00 ale i tak potem daje czadu. A byl juz okres kiedy po prostu kladlam sie po 21.00 z nia na lozku, po ciemku, glaskalam ja a ta jakos usypiala, marudzila tez ale usypiala. Wczoraj meczylismy sie do 24.00. W koncu dopiero po butelce i godzinnej walce w lozku usnela. Nie musze pewnie pisac ze caly czas sie w miedzyczasie drze, i to tak ze nam rece opadaja.... Jak myslicie co to moze kurcze byc? przemeczenie? Moze ja jeszcze o tej 18.30 na balkon raz polozyc (mam zasuwane okna wiec nie bedzie tak zimno) i pozwolic jej pospac do tej 20.00 i moze bedzie inaczej.....?

[ Dodano: 2007-11-13, 10:16 ]
No kurcze jesli ja pisze juz "jakby" przez "g" to juz jest ze mna naprawde zle ;-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

13 lis 2007, 12:46

witajcie

Dominisia pisze:Kurcze, czemu ten stan zapalny gardla ciagle powraca?? jest tego jakas konkretna przyczyna?? Nie mozna temu zapobiec??

no lekarka powiedziała ze nawet jakbym zrobiła wymaz z gardła i dowiedziała sie jakie tam bakterie mam to za bardzo teraz nie mam szans tego wyleczyc z powodu karmienia, nie moge byc ciągle na lekach bo małemu zaszkodze, tak ze na razie musze jakos przetrwac i wierzyc ze ta infekcja nie powróci :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

mama_zuzi1980 pisze:Jak myslicie co to moze kurcze byc? przemeczenie?

ja to chyba nie pomoge bo sama bym nie wiedziała co mam robić :ico_szoking:
u szymusia na marudzenie jak narazie pomaga noszenie i mam nadzieje ze nic innego nie bedzie nam wymyślał :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-11-13, 12:03 ]
byliśmy dzisiaj zrobić Szymusiowi zdjęcie do paszportu, zaraz M pojedzie odebrać.
Kupiłam mu też 2 pary ocieplanych spodni w ciuchu, jeansy i takie fajne materiałowe z napisami :-D za 2 pary zapłaciłam 11zł :ico_brawa_01:
teraz czekam tylko na kurteczke z allegro

Szymuś śpi
a ja obżarta obiadem ledwo sie ruszam :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 lis 2007, 13:21

Cześć dziewczynki!! Wczoraj już nie zajrzałam bo nie maiłam siły .

eve Cieszę się że z Szymusiem już dobrze!!

Dominisia Śliczne zdjecia :) naprawdę ładny ten blond... tak to juz bywa z tymi farbami w pudełkach, chyba najpewniej zawsze udać sie do fryzjera. Ja tez bym poszła ale musiałabym tam spędzić z 3, 4 godziny a niestety cycorków nie zostawie.

Mam strasznego doła, Mała niezabardzo chce spać w dzień teraz udało mi sie ja uśpić i jak narazie śpi. Ale nie to mnie martwi od soboty nie moge się porozumieć z M, w sobote dzwoniłam i obiecał że napisze i zazdwoni w niedziele miał imieniny to myślałam że zadzwoni a tu w sobote nie napisał a w niedziele tylko sygnały posyłał ale nie zadzwonił. W poniedziałek czyli wczoraj napisał od faceta z którym mieszka że nie ma juz na karcie nic i ze zadzwoni wieczorem z budki jak zawsze, nie zadzwonił i wogóle nie odzywał się w nocy o 1:00 napisał mi ze ma 39 stopni gorączki ( o dziwo miał na sms na karcie!!) Chciał zebym do niego koniecznie zadzwoniła, zadzwoniłam rano to nie chciał powiedziec co się stało, więc znów powiedział ze zadzwoni a teraz ma wyłaczone telefony... już sama nie wiem co mam robić... od soboty do jutra nie ma pracy, maił wrócić w środe w nocy , potem w czwartek a teraz mówiłl ze dopiero w piątek, tęsknie za nim , ale jak wraca to mnie drażni swoją obecnoscią, Chce być z nim a jednocześnie chciałabym zeby go nie było, chciałabym mu powiedziec jak bardzo go kocham a mówie mu że go nienawidze!! Bo kiedy dzwonie odzywa się poczta... Jestem tak rozgoryczona że już poprostu nie da się bardziej.... już mam śpik po kolana i jest mi źle ale jak mu pisze o tym to On sobie z tego nic nei robi dziś mija 16 miesięcy jak jesteśmy razem i co i nic , nawet rano jak dzwoniłam nie zapytał jak się Mała czuje i 5 minut trwała rozmowa i z tego 4 minuty przemilczeliśmy, :ico_sorki: :ico_sorki: że zaśmiecam tu forum takim postem ale nie mam komu się wyżalić, a mamie jak powiem to znów się na niego będzie gniewać, a ja nie chcę żeby o nim zaczeła źle myśleś bo jeszcze pare dni temu pytał ja o rozmiar palca na pierscionek.... Życie jest do nonono!! Nie musicfie odpisywać mi na to poprostu moze mi ulży jak to wyrzucę z siebie!!

[ Dodano: 2007-11-13, 12:25 ]
eve81, jakie domumenty potrzebne sa do paszportu?? ja chciałam Marcelinie dowód zrobić bo mniejszy i jakoś tak poręczniej. A i koniecznie mussimy być oboje do składania wniosku??

Obiecałam kiedyś zdjęcia to wklejam.

Obrazek

To Mata przyszła wczoraj :)
Obrazek

A to wczorajsza zabawa w kapieli:)
Obrazek

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 lis 2007, 13:42

justynko moze sie wszystko dobrze ulozy. przeciez macie wspaniale dziecko i kochacie sie. ja tez czasami jestem zla na m. ze bym go wykopala na ksiezyc ale po jakims czasie mi mija. a w postach sie wyzalaj kto jak nie my cie pocieszymy :ico_pocieszyciel:

[ Dodano: 2007-11-13, 12:45 ]
ale chudzinka z ciebie :-) ja tez tak chce :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2007, 13:52

Justyna_Bochnia pisze:byliśmy dzisiaj zrobić Szymusiowi zdjęcie do paszportu, zaraz M pojedzie odebrać.

no wlasnie mnie tez to czeka.
Justynka, do skladania wniosku musza byc osoby ktore maja wladze rodzicielska. Jezeli Marcelka ma nazwisko M. i widnieje on jako jej opiekun prawny to musi on podpisac wniosek i byc obecny przy skladaniu wniosku. I naprawde wybacz mi jesli cie tym uraze, bo tego nie chce, ale ja chce cie ustrzec przed ew. klopotami w przyszlosci.... Otoz wyrob malej PASZPORT i to jak najszybciej. Chodzi mi o to, ze nie macie z M. slubu i niestety nigdy nie wiadomo jak to moze byc. Zreszta z kazda para , ba nawet z malzenstwem tak jest: dzis wielka milosc a jutro nienawisc. A jak sie zacznie toczyc ze soba spory, i drze ze soba koty to pozniej mozesz miec problemy z tym aby on wydal zgode na paszport i bedziesz musiala sie po sadach ciagac. Nie wiem czy wiesz, ja sie kiedys rozwiodlam i wtedy tak dziekowalam bogu ze mala ma paszport... :ico_sorki: Tak sie zlozylo ze pokochalam kogos kto mieszka za granica a ten ktos pokochal mnie i dziecko, i nawet nie chce wiedziec co by bylo gdyby Zuzia nie miala paszportu. Musialabym walczyc w sadzie o swistek papieru bo jestem pewna ze ojciec Zuzi na 100 proc. nie dalby mi zgody na paszport. TAK WIEC DZIEWCZYNY WYRABIAJMY PASZPORTY ;-) I wybaczcie jesli kogokolwiek urazilam, ja przeciez wszystkim, rowniez sobie zycze MILOSCI DO KONCA ZYCIA i jak najmniej problemow. :ico_sorki: :ico_sorki:

Justyna_Bochnia pisze:od soboty nie moge się porozumieć z M, w sobote dzwoniłam i obiecał że napisze i zazdwoni w niedziele miał imieniny to myślałam że zadzwoni a tu w sobote nie napisał a w niedziele tylko sygnały posyłał ale nie zadzwonił. W poniedziałek czyli wczoraj napisał od faceta z którym mieszka że nie ma juz na karcie nic i ze zadzwoni wieczorem z budki jak zawsze, nie zadzwonił i wogóle nie odzywał się w nocy o 1:00 napisał mi ze ma 39 stopni gorączki ( o dziwo miał na sms na karcie!!) Chciał zebym do niego koniecznie zadzwoniła, zadzwoniłam rano to nie chciał powiedziec co się stało, więc znów powiedział ze zadzwoni a teraz ma wyłaczone telefony...

Justynka, nie wiem co napisac. Podejrzane to wszystko.... Rozumiem ze masz dola. Mam nadzieje ze bedziecie mieli szanse niedlugo spokojnie porozmawiac i wyjasnic. Mam nadzieje, ze ty i Marcelka jestescie dla niego najwazniejsze na swiecie, bo ty laseczka jak nie wiem a Marcelke to az schrupac mozna. Mam nadzieje ze Twoj M. sie opamieta i zacznie sie normalnie zachowywac :ico_sorki: Trzymaj sie!!!

eSKa
4000 - letni staruszek

13 lis 2007, 15:47

mama_zuzi1980 pisze: Nie wiem czy wiesz, ja sie kiedys rozwiodlam i wtedy tak dziekowalam bogu ze mala ma paszport... Tak sie zlozylo ze pokochalam kogos kto mieszka za granica a ten ktos pokochal mnie i dziecko, i nawet nie chce wiedziec co by bylo gdyby Zuzia nie miala paszportu.
Tak, tak słuchajcie mamy zuzi, moja kuzynka jest w identycznej sytuacji jak pisze mama zuzi tylko że o tyle gorszej że mała nie ma paszportu i teraz własnie ojciec za chiny nie chce sie zgodzić na jego wyrobienie. Obecny facet kuzynki mieszka za granicą a ona biedna jak siedzi w Polsce z córką to tęskni za nim, a jak jedzie do niego to tęskni za córką. I co to za życie jak nie można byc z kochanymi osobami jednocześnie :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”