Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2007, 22:09

Moja malutka juz zasnela..troche szybko ale mysle ze przespi cala noc bo spala dzisiaj tylko 2 godzinki.. a po polodniu to juz zmeczona jest mala i spac nie umie .. :ico_noniewiem: I dlatego szybciej chodzi spac.. a zasnela dzisiaj jak aniolek tak spokojnie i taka jest malutka kochana.
Wiecie co.. ja sie powoli przestaje bac jak to bedzie jak bede w szpitalu.. bo zauwazam ze mala Nicole odkryla ze tatus jest i caly czas do niego chce isc.. a mi sie to podoba bo moge zajac sie czyms innym a mala tate meczy :ico_oczko: a moj maz oczywiscie sie cieszy i nosi i zabawia mala :ico_brawa_01: takze mam nadzieje ze tak malej zostanie i ze tata tez bedzie wazny nie tylko mama :ico_oczko:
Pozatym to moja Nicolinka jest taka zywa.. i ma mnostwo pomyslow.. ostatnio tez zaczyna mi po wersalkach skakac i na parapety wchodzic i tez sie boje za kazdym razem zeby nie spadla . :ico_olaboga: no i trzeba na okraglo uwazac..No i mala nauczyla sie sama wchodzic na te nasze kanapy i fotel i umie tez sama zejsc tak jak Antos :ico_oczko: najpierw nogi pupa i reszta :ico_oczko: oh moje dzieciatko potrafi mnie wymeczyc :ico_oczko:
Gadalam dzisiaj z moja kumpelka i fajnie sie gadalo zauwazam ze ja potrzebuje miec jakas kumpelke.. i fajnie ze ja mam ze nasz kontakt odbudowalysmy :ico_brawa_01:

Maggie ciesze sie ze masz takie zajecia.. ja tez bym sie chetnie wybrala z mala na takie zajecia bo widze jak Nicole na inne dzieci reaguje.. to az chce zeby miala z innymi dziecmi kontakt mala jak widzi inne dzieci jest taka opiekuncza i chce sie bawic i glaskac oh to takie slodkie jest :ico_brawa_01: no ale narazie malej musi wystarczyc mama i tata i czasami inne dzieci w sklepie czy jak jestesmy u lekarza :ico_noniewiem:

Jesli chodzi o mycie wloskow to ja tez niemam problemow z malutka.. normalnie pod bierzaca woda myje wloski malej i splukuje i mala nie marudzi bo tak samo jak Kourosh mala sie uwielbia pluskac i kocha wode jutro znowu czeka malutka pluskanie (prysznic) z mama :ico_brawa_01: :-D
Ok laseczki ja bede powoli szla do lozeczka bo trzeba sie wyspac a´ja kocham spanie naprawde.. tym bardziej teraz w mojej ciazy moj grosio mnie kopie i ciekawe jak mi sie uda zasnac.. :ico_brawa_01: :-D :ico_oczko: no ale sprobuje :ico_oczko:

Diem piekne foteczki Kourosha :ico_brawa_01: i ta bujna czuprynka :ico_brawa_01: trzymam kciuki ze bedziesz w ciazy :ico_oczko:

Milej i spokojniej nocki dobranoc paa

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2007, 23:36

Maggie pisze:Bidulka kochana....albo zębiska...a może reakcja na odstawienie od smoka.....

NIE NIE ... O smoczkach zapomniała ...wcale się nie domaga - nie woła ... zasnęła bez smoczka bez kłopotu - myślę że przygoda ze smokami została zakończona - zresztą juz wczoraj popołudniu wszystkie wyrzuciłam (co prawda "grdzieś" powinien być jeszcze jeden ale nikk nie wie gdzie :-D ) i kupiska już też więcej nie widziałam.... ale dałam jej lakcid ...

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lis 2007, 08:09

Dzien dobry z ranca :ico_oczko: Ja juz sie wyspalam w miare :ico_oczko: i sie juz nie kladlam.. maz poszedl do pracki moje dzieciatko jeszcze sobie spijusia a ja hop na komputer :-D Wiecie co.. wczoraj napilam sie troche zimnego i dzisiaj zaczelam kaszlec a moj maz sie wystraszyl ze ja nie uwazam i ze niemoge zimnego pic.. i mi juz pomarudzil z rana.. wiem ze sie martwi ale on taki kochany i przewrazliwiony.. tym bardziej ze juz przestalam kaszlec.. :ico_noniewiem: i tak to mam z tym moim mezusiem ale narzekac niemoge tylko czasami troche za bardzo pomarudzi mi :ico_oczko:
No ale u nas ogulnie nocka ok,ja wstalam do malej 2 razy i pomoglam Nicolce znalezsc odpowiednia pozycje a moj maz tez wstanal dwa razy i mala ladnie przykryl :ico_brawa_01: :ico_oczko:
U nas dzisiaj pada snieg od rana :ico_brawa_01: :-D jest tak fajniusio i bielutko i mysle ze moze pojdziemy z Nicolinka na spacerek dzisiaj maly zaloze jej ten nowy kombinezon(on taki cieply jest :ico_oczko: ) i moze pojdziemy :ico_oczko:
Ok milego dnia wam zycze i wpadne pozniej :ico_oczko: Pozdrowionka

Aginka to sie ciesze ze Malwinka taka dzielna i juz tak szybko zapomniala o smoczkach :ico_brawa_01: moja Nicole to bez smoczka nie zasnie :ico_nienie: ale jeszcze na nas tez przyjdzie czas i mala bedzie zaspiac bez smoczusia narazie niech jest jak jest :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lis 2007, 12:55

Aginka, gratulacje pozbycia się smoka :ico_brawa_01: Dzielna Malwinka.Gabi smoka zgubiła już dawno i jak sie znalazł to go dobrze ukryłam :ico_haha_01: zostawiłam na pamiątkę ale nie wyciągam żeby jej się nie zachciało :ico_noniewiem:
Dziś też noc przepłakana na zęby,górna jedynka już widoczna jak nie wiem ale dziasła twarde i przebić sie nie chce :ico_noniewiem: ale mordęga.Zuzia mi tak na zęby nie marudziła a też jej szły bardzo późno :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lis 2007, 13:22

Witajcie :ico_oczko:
My juz mamy spacerek zaliczony,fajnie snieg sypie a mimo wszytsko poszlysmy na spacerek do apteki bo sobie kupilam taki eliksir na moj kaszelek :ico_oczko: ktory smialo moge pic i malemu nic sie nie stanie :ico_oczko: pozatym teraz moja dziewczynka spi zasnela tez szybko w miare bo byla zmeczona i to juz bylo widac :ico_oczko:
A teraz pochwale sie wam moim skarbusiem jak sobie slodko spi i przy okazjii wkleje foteczke kombinezona malej Nicole na zime :ico_oczko: jest cieply i to najwazniejsze :ico_brawa_01:

A wiec to moj maly spiacy slodko dziewczynek :ico_oczko: :
ObrazekObrazek
A to malej kombinezon na zime :ico_oczko:
Obrazek
Obrazek

Ok a teraz szybko spadam bo moj mezus na przerwe przyszedl do nonono

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lis 2007, 13:39

Kristi, słodko śpi Nokola i kombinezon bardzo fajny :ico_brawa_01:

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

14 lis 2007, 14:22

Kristi ... slodko spi twoja ksiezniczka i kombinezona jest :one:
zubelek ... :shock: czy Ty w ogole sypiasz? :ico_pocieszyciel:
Aginka ... brawa za rzucanie smoczka ...
a propos rzucania ... czy wspominalam juz ,ze moj D od 2 tyg. nie pali :ico_szoking: ? poraz kolejny rzuca to swinstwo ...ostatnio , gdy sie urodzil Kourosh nie palil 3 miesiace ... lub troche dluzej ... trzymajcie prosze kciuki :ico_sorki:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

14 lis 2007, 14:23

cześć czołem Baboski

U nas nocka cudna, Antoniu spał jak aniołeczek, tylko rano nie miła niespodzianka nas spotkała, bo dostał znowu kataru, a raczej ma zapchany nosek, także znowu sie kurujemy, ale i tak poszliśmy na zajęcia...dzisiaj było naprawdę fajnie, był nauczyciel ze szkoły muzycznej dla bobasów i były śpiewy, tańce, naśladowanie deszczyku, skakanie po "kałużach"...potem teatrzyk dla maluszków....było dużo dzieci i mamusiek.

Zapisałam Antka na te zajecia, teraz będziemy chodzić co środę, zajęcia będą trwał 45 minut (ale myślę, że to wystarczająco, żeby taki szkrabiniec skorzystał i się nie znudził)
jedne zajecia kosztują 5 funtów, może nie najtaniej , ale świetny to jest pomysł więc się zapisaliśmy.

Aginka gratulacje dla MAlwinki za odsmoczkowanie się :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
miejmy nadzieje że szybko Jej te pleśniawki przejdą.

Kristi fajnie że masz kumpele z którą pogadasz sobie przez telefon, szkoda tylko że daleko mieszkacie od siebie...już ja mam chyba dom Twojej kumpelki bliżej :-D
Kon iecznie zaproś Ją na TT...
Kombinezon fajowy a Nicolcia słodka , dzieci cudne są jak śpią....a juz napewno są wtedy najgrzeczniejsze :ico_haha_02:
:ico_haha_02: :ico_haha_02:

[ Dodano: 2007-11-14, 13:31 ]
diem, trzymam kciuki za męża...ło matko jak ja bym chciała żeby mój tez przestał palić................................................................ :ico_noniewiem:

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

14 lis 2007, 14:36

ja skolei kupilam dzis synkowi czapke na zime i tak czapke z daszkiem ( byla wyprzedaz ) ... poza tym bylam rozrzutna i kupilam jeszcze taka kurtke - bez rekawow ...kamizelke chyba powinnam napisac ... :ico_wstydzioch: ... ponoc jest to rozm. do 104 cm dla chlopcow do 3-4 roku zycia maks. :ico_szoking: jesli rzeczywiscie do 3-4 lat to zdarzy jeszcze dlugo w niej pochodzic , wiec chyba dobrego zakupu dokonalam ... zaraz wkleje fotki ... a mam jeszcze , gdzies zdjecie tej zimowej kurty co to niby zaduza jest i teraz nie wiem co z tym fantem zrobic ... oddac czy bedzie na drugi rok ... najbardziej podoba mi sie minka mego szkraba ...zaraz same zobaczycie ...

Obrazek
Obrazek
i czapka pilotka
Obrazek
:ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
ja juz nie potrafie sobie czegos kupic ... od tyg. czaje sie na nowy make-up Loreal i nic ... wciaz koncze z jakims drobnym zakupem dla Smerfa ...

[ Dodano: 2007-11-14, 13:39 ]
na pierwszym zdjeciu widac jak bardzo jest zadowolnony z nowego odzienia :ico_haha_01: i widac tez,ze probowal zdjac spodnie podciogajac je do gory ile sie da ... wygladaja jak rybaczki,a w rzeczyw. sa dlugie :-D ... wszystko trwalo tznn. tortury trwaly kilka minut ... po sesji zdjeciowej nabytek wyladowal w szafie :-/

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

14 lis 2007, 14:52

Cześć Kobiałki :ico_haha_01:
Aginka, :ico_brawa_01: Malwince. Ja też mam w planie zabrać się za odsmokowanie. Mała usypia ze smoczkiem a w ciągu dnie nie jest jej potrzebny. Chyba, że widzę, że coś ją boli i bardzo marudzi.
Kristi, pięknie Nicole śpi- rozkoszna kruszynka. A kombinezon- bomba! Mam nadzieję, że szybko wyleczysz kaszelek.
zubelek, właśnie, a Ty Kobietko wogle sypiasz? Odpoczywasz choć troszkę? Niech się już Gabrysi ten ząbalek przebije i jej nie męczy :ico_sorki:

My dziś też już po spacerku. Zaszłam przy okazji do fotografa i zrobiłam Pyzie zdjęcia do paszportu. Mamy bliziutko na Litwę i może uda nam się kiedyś wyskoczyć tam, ale Kinga musi mieć paszport.
Nocka minęła ok. Mała chciała mnie podnieść z łóżka przed 8, ale dałam jej rękę, posmyrała mnie po dłoni, pobawiła się palcami i usnęła. I wstałyśmy dopiero przed 10 :ico_wstydzioch: ... Teraz śpi znowu.
Dziewczyny, ona wie, jak złazić z wersalki (najpierw nogi, później reszta), ale jak widzi, że jesteśmy obok, to strasznie szaleje: kręci się dokoła, skacze, turla się itp. i dlatego tak mi spadła. Zauważyłam, jak teraz bardzo zmądrzała: jak coś chce, bierze mnie za rękę i prowadzi np. do kuchni i coś tłumaczy albo pokazuje, jak zrobi kupala- znowu mnie za łapę, mówi "fe" i prowadzi do sypialni, gdzie ją przewijamy.
A z myciem głowy to u nas problem. Niby G. ją czymś zajmuje, coś pokazuje, rozśmiesza. I jak myje szamponem, to mała mu pomaga- sama rączkami masuje sobie główkę, ale już spłukiwanie nie jest wcale takie zabawne. Jest krzyk i łzy. :ico_olaboga:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”