madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

14 lis 2007, 08:30

Dzien dobry.
Zajrzałam sie przywitac. Zaraz wypije kawe i zaczne szykowac sie do lekarza. Patryk zostaje z babcią na dole.
Potem jeszcze musze isc do swojego zakładu pracy dac zaswiadczenie ze jestem w ciąży. 16 konczy mi sie wychowawczy i umowa o pracę.
Nie orientujecie sie moze od kiedy musze wziąść zwolnienie jesli umowe mam do 16 listopada? Od szesnastego czy siedemnastego? Boje sie ze przegapie i siedemnastego to juz za późno. A z tego co wiem to jak jestem w ciąży muszą przedłużyc mi umowe do dnia porodu.

Buziaczki.

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 lis 2007, 09:27

dzien dobry,

Ja tez juz na posterunku! :-)

Misia, fajnie, ze wpadlas i ze z Dzidzia wszystko OK!! :ico_brawa_01:
Nie ma sie co martwic na zapas, ja mysle tak jak Madzia, ze tyle kobiet urodzilo, nie bede pierwsza ani nie ostatnia, jakos dam rade jak wszyscy :-) Chociaz w moim szpitalu znieczulenie dostaje sie bez problemu, ale szkoda mi troche 350 zl wydac :ico_noniewiem: , jeszcze sie zastanowie nad tym!

Madziu, nie znam sie za bardzo na tej kadrowej biurokracji. Madziu, a po porodzie co? Zwolnia Cie?

Mielgo dzionka!

Pozdrawiam Wszystkie :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2007-11-14, 08:29 ]
Mariola, przykra sprawa z Twoja papuzka :ico_pocieszyciel:
Kazdego zwierzatka szkoda :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-11-14, 08:29 ]
... a zapomnialam, Misia tak wlasnie czekamy na Twoja fotke!!!!!

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

14 lis 2007, 10:59

I ja też się melduję!!!!
Obiecuję, że jak mąż mi zrobi zdjęcie to wkleję, ale na pewno będę potrzebowała Waszej pomocy, bo jeszcze nie wklejałam nigdy zdjęć :ico_wstydzioch: .
Madzia daj znać po wizycie!!!!
miłego dnia!!!!

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 lis 2007, 11:21

Ciekawa jestem co u Mary??? Tak dlugo do nas nie zaglada :ico_placzek:
Mary, odezwij sie :ico_sorki:

mariola
Jestem mózgiem tego forum!

14 lis 2007, 11:46

tez nie orientuje sie co do tego zwolnienia.Wiem ze np.ja duzo chorowalam i jak wrociłłam do byłej pracy to szefowa wreczyla mi wypowiedzenia i wtedy poszlam znow na l4 i moglam przez 180 dni je ciagnac i mialam wtedy placone z zusu pieniazki ale nie wiem jak jest w przypadku konczenia sie umowy. :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2007-11-14, 10:47 ]
Jak im wreczysz dzisiaj ze jestes w ciazy to chyba nie moze ci dac wypowiedzenia bo od tej chwili on ma zaswiadczenie i jestes pod ochrona.

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

14 lis 2007, 11:51

Cześć Kobietki!!!!
Coś mi dzisiaj ciężko idzie reaktywacja :ico_oczko: Co tam u Was słychać? Stawiam kawkę, bo bez niej chyba nie "drgnę" dziś :ico_kawusia: no i może coś złodkiego jeszcze :ico_tort:
Madzia czekamy na wieści :-D
Odnośnie rękodzieła macie całkowita rację, mnie też zachwyca wszystko co zrobione ręcznie, a nie z metką made in china :-D
Misiaczekamy na brzuszek!!!!
Monia, Kasia, Mary.....nie spać!!!! :ico_nienie: pisać....dużo do nas pisać :-D
Buziaki

Kobietki powiedzcie mi, macie jakieś do czegoś ciągotki w ciąży. Ja ostatnio na czekoladę miętową :-D :-D i to bardzo....heheheh
Ostatnio zmieniony 14 lis 2007, 12:34 przez Goonia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 lis 2007, 12:13

Hej Gosia!!

Ja juz dawno po kawce... zeby nie zasnac przed kompem w pracy, ale ciasteczkiem chetnie sie poczestuje :ico_tort: :-)
Ostatnio ta pogoda dziala na mnie strasznie usypiajaco :ico_spanko:

U mnie Gosiu, nic ciekawego jak to w pracy... zaraz wychodze na przerwe obiadowa i pedze do domku na barszczyk czerwony!! Juz mi slinka cieknie......:ico_obiadek:

Dziewczyny meldowac sie szybciutko :569:

Buziaczki

mariola

14 lis 2007, 13:02

Kobietki powiedzcie mi, macie jakieś do czegoś ciągotki w ciąży. Ja ostatnio na czekoladę miętową :-D :-D i to bardzo....heheheh
no ja tez i czasami na takie rzeczy ktorych kiedys nie lubilam np majoez ogolnie nie lubie majonezu.Dzisiaj mam smak na szpinak i nigdy nie jadłam kotletów sojowych i dzisiaj przyszła mi ochota kupilam ale juz wiem że nie będa mi smakowały no ale zbyłam pypcia.

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

14 lis 2007, 13:09

Cześć dziewczyny.

Ja juz w domu :ico_sorki: jak ja nie lubie takiej bieganiny i załatwiania ale co zrobić? Czasami nie ma się wyjścia.

U lekarza wszystko w porządku. Malutka ułożyła się juz główką w dół, waży 1300g. Ja przytyłam 2 kg. Spojrzałam do karty ciąży i co się okazało to ja na pierwszej wizyvie ważyłam 60kg a teraz 69 tak więc wychodzi ze jest 9 na plusie.

U szefów tez byłam ale ich nie zastałam. Zaniosłam do księgowości zaświadczenie o ciąży i rzeczywiście tak jak Mariola napisała jestem juz chroniona do dnia porodu.

Gosia pytałaś sie co dalej po porodzie?
Automatycznie umowa wygasa i nie mają obowiązku mi jej przedłużyc. Będzie nalezec mi się jeszcze 20 tygodni macierzynskiego i na tym koniec.
Księgowa podpowiedziała mi zeby jednak isc do nich pogadac, moze akurat przedłużą ale ja na wiele nie liczę tym bardziej ze musieli by mi teraz dac juz umowe na stałe a tego raczej nie robią.
Jeszcze spróbuje później sie przejść do nich a jak nie to jutro z rana.
Pewnie ze fajnie byłoby miec jeszcze wychowawczy ale naprawde w to wątpię.

Goonia co do ciągotek to ja czasami miewam cos takiego, swego czasu mogłam jesc cały czas pierogi ruskie, teraz czasami mnie napadnie ochota na coś ale nic konkretnego.
No własnie Mary tez sie juz długo nie odzywa.Ona miała jakoś obronę pracy. Może jest tak zajęta?

Dobra, kawka prawie dopita, ide robic jakis obiadek. :-)

Buziaczki dla Was.

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

!

14 lis 2007, 13:55

Madziu,

Super z Mala wszystko dobrze!! :ico_brawa_01: To nie duzo przytylas, ciekawe ile ja mam juz na plusie? :-) W przyszlym tygodniu sie dowiem.
Powiedzcie, jak Dzidzia jest glowa w dol, to juz sie nie obroci?? Moj synek na ostatnim usg byl glowa w dol, ale ja mam wrazenie, ze nie zawsze tak jest ulozony i wierci sie strasznie i zmienia pozycje.... tak to odczuwam :ico_noniewiem:

Madziu, teraz to sie troche pozmienialo, moze jak pogadasz z szefami to przedluza Ci umowe, o ile to bedzie mialo dla ciebie jakis sens. Moi szefowie to pewnie nie beda sie mogli doczekac kiedy wroce... :ico_oczko: , ja mam umowe na czas nieokreslony.

Mariola,

Ja w zasadzie nie odczuwam jakis strasznych ciagotek, czasami mam smaka na kwasnie, albo na slodkie.... ale na jakies konkretne potrawy to chyba nie, chociaz w zeszlym tygodniu zachcialo mi sie "goracego kubka", wiem ze to paskudztwo ale musialam zjesc.... Zauwazylam jeszcze, ze jem czasami dziwne zestawienia, np. ogorki kiszone, a za chwile jogurt.. albo cos w tym stylu.

Wlasnie dostalam paczke z rzeczami z allegro!! To juz mam troche wiecej rzeczy!! Marcia, zamawialam u tej samej kobitki co Ty i tez jestem zadowolona :ico_haha_01:

Moze Mary sie wkrotce odezwie do nas!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”