Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

14 lis 2007, 18:37

kurcze cos mialam napisac tylko nie pamietam co...
Acha ten zaworek, zawleczka, zatyczka czy jakos tak to jest w komplecie z butla czy kupuje sie osobno?? Ona w sumie sie nie przykleja tylko tak jest polozona, albo ja mysle o czyms innym?? Nie wazne, bede u Mamy Zuzi to zobacze. A wlasnie wyczytalam na necie ze 15 Szwedek walczy o prawo do kapieli na basenie bez stanika :-D

Ja tam nie moge narzekac na spanie Jasia, zdarza sie ze przesypia 5-6 godzin, a czasami budzi sie co 4, roznie to z nim jest. Dzis malutko spal w ciagu dnia i teraz odlecial, jak sie obudzi to bedzie kapanko. Krzysiek bedzie ok.21 i znowu wszystko musze robic sama.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

14 lis 2007, 20:29

Szymuś już po kąpanku, zasypia w łóżeczku
wypił 70ml butli, dałam mu bo czułam że cyce puste a on sie tak motał przy nich :ico_olaboga:
mam nadzieje że dłużej przez to pośpi
bo ja mam dzisiaj w planie oglądać "you can dance" o 21.30
ide chyba sie wykąpać bo obżarłam sie tym makaronem i teraz czuje że cos brzuch mi sie oddzywa :ico_olaboga:

eSKa
4000 - letni staruszek

14 lis 2007, 21:45

eve81 pisze:wypił 70ml butli, dałam mu bo czułam że cyce puste
Hehe ty dziś Szymciowi butle a ja dzis butli nie zdążyłam zrobić bo Olek zasnął przy cycu :ico_brawa_01: Tylko ciekawe ile pośpi, daje mu max 1/2 godz :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 lis 2007, 22:21

Kobiety Marcelka już śpi a ja mam chwilkę na TT, musze Wam powiedzieć że te wczorajsze skrajności nastroju to koszmar, dziś już lepiej... Cały dzień czekałam na sms od M i wiecie co facet zcasem potrafi coś palnąć, no bo posłałm mu dziś mmska o właśnie takiego:

Obrazek

A mój genialny być może przyszły mąż mi pisze sms że fotka cudowna a ja na tym zdjeciu wyszłam cudnie aż go zatkało. No to ja go pytam że skoro go zatkało, po raz pierwszy od niepamietam kiedy to muszę być strasznie brzydka.
Kurcze śpiąca jestem jak nie wiem, mała w łóżeczku więc i mama chyba tam wskoczy :)

Dominisia, to dokładnie o taki krążek chodzi który sie kładzie tam w miejsce smoczka :)

eSKa, Oj napewno pospi dłużej :)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lis 2007, 22:22

a moj J. walczy z NElka w sypialni. Ja sie poddalam. Jest przewinieta, najedzona (160 ml jak zwykle hehe) i juz ladnie mi na raczkach spala ale niestety w lozeczku wigoru dostala i teraz walczy. A jakie odglosy wydaje, jakby sie komu zalila normalnie ze stary jej spac kaze.... :ico_olaboga:
A ja jutro sie spotykam z dziewczyna z tik-taka.... Znalazlam ja na watku lipcowek i okazalo sie ze mieszka tu gdzie ja :ico_szoking: Ma 3-miesiecznego synka. Idziemy z dzieciaczkami na kawke albo na spacerek w zaleznosci od aury. Musze wiec dostac sie do centrum, ale komunikacja miejsca juz przeze mnie przerobiona wiec ok. Mam tylko nadzieje ze dzieciaczki dadza nam te kawke wypic :ico_sorki:

OO, dziecko zamilklo a tatusia slychac jak jej w jej jezyku nadaje :-D
A ja ide sie myc a potem musze pazurki walnac w jakims kolorku zeby nie straszyc manicurem ;-)
Tak wiec dobrej nocy :-)

[ Dodano: 2007-11-14, 21:25 ]
Justyna, fajna fotka, a reakcja faceta jeszcze lepsza :-D Mozesz mi powiedziec jakiej firmy jest ta czapeczka co ma Marcelka na glowce bo jest czadowa :-) Czyzby "Mika" ?

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 lis 2007, 22:40

mama_zuzi1980, dokładnie taka "Mika" dostała ja od mojej mamy a od mamy M dostała taka jak nosza na syberii hehe tyle ze białą polarkową .

Ja ostatnio wogóle walcze ze snem Marceli, cholerka w dzień wogóle nie chce spać dziś np. w sumie spała jakieś 2 godzin, a powinna tak z 5, 6 przespać w ciągu dnia jeszcze.jak to jest u Was i Waszych dzieci...? Ach miałam Wam posłać co ynalazła moja mama... nie jest to cos niesamowitego ale mnie zdziwiło

http://www.allegro.pl/item262847140_loz ... ampka.html

nie spotkałam się nigdy z łóżeczkiem w którym jest wibrujacy materac na baterie usypiający Malucha. Rodzice kupili małej juz jakoprezent na chrzciny więc już za pare dni zamienie drewniane szczebelkowe na wibrujące ... może polubi leżenie w łóżeczku.

mama_zuzi1980, kurcze fajnie masz, tez bym się chciała spotkać np. z którąś z Was, może trzeba będzie pomyśleć o jakims spotkaniu może w wakacje, jeżeli oczywiscie do tego czasu sie nie wykruszy TT Wrześniówek :)

eSKa
4000 - letni staruszek

14 lis 2007, 22:51

Justyna_Bochnia pisze:eSKa, Oj napewno pospi dłużej :)
Miałaś racje, własnie się obudził i męzus już z butlą poleciał czyli godzinke pospał. Fotka super, rzeczywiście śliczne dziewczyny ma ten twój M obok siebie, mam nadzieje ze to widzi :ico_oczko:

mama_zuzi1980 pisze: A jakie odglosy wydaje, jakby sie komu zalila normalnie ze stary jej spac kaze....
:-D :-D :-D
Mamo zuzi udanego spotkania życzę, fajnie poznawać kogoś nowego.

[ Dodano: 2007-11-14, 21:53 ]
Justynko no łóżeczko super, ja na początku zastanawiałam sie czy kupić łóżeczko czy własnie taki kojec, jednak zdecydowałam sie na łóżeczko. Ty będziesz miała fajnie i łózeczko i kojec :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 lis 2007, 22:55

eSKa, widzie albo nie widzi...z zapewne widziałby wyraźniej gdyby stracił. Ale Ci dobrze bo chociaz co noc masz mężulka i zawsze wstanie do Olusia, ale ja w sumie tez nie narzekam bo źle nie jest :)

Jezu lecę juz spać bo się zasiedziałam a potem narzekam że rano jestem nei wyspana :) PA DOBRANOC!!

[ Dodano: 2007-11-14, 21:57 ]
eSKa, podoba mi sie w nim to e jak potem obniże Materacyk a Mała będzie juz chodzić to z boku mogę odpiąć takie niby drzwiczki i sama będzie mogła sie kłaść kiedy będzie chciała, pozatym moge je wszędzie zabrać.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2007, 00:29

Justyna_Bochnia pisze:dokładnie taka "Mika"

kurcze, bardzo mi sie podoba, ale wpisalam w wyszukiwarke i mi nic nie znajduje, Mika to nazwa firmy na pewno?
Justyna_Bochnia pisze:.jak to jest u Was i Waszych dzieci...?

Moje dziecie w domu w dzien w ogole nie chce spac, jesli tak to sa to drzemeczki 15 minutowe. Wiec spi w wozku na balkonie po 2 godziny a czasem nawet dluzej, czasem zaplacze, to wyjde smoczek w buzke wsadze, bujne chwilke i spi dalej.
Justyna_Bochnia pisze:może trzeba będzie pomyśleć o jakims spotkaniu może w wakacje

Jestem za!! Normalnie gotowa jestem sie poswiecic i nawet wyruszyc w Polske :-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 lis 2007, 10:23

melduje sie dziewczynki

Szymon wariuje w łóżeczku
a ja mam chwile żeby do was napisać :ico_haha_01:

eSKa pisze:Hehe ty dziś Szymciowi butle

no i na tej butli przespał tylko 3h :ico_szoking: tyle co na cycu
a specjalnie sie razem z nim spać położyłam bo myślałam ze sie wyśpie
nawet "you can dance" sobie odpuściłam na rzecz snu :ico_olaboga: :ico_oczko:

Justyna_Bochnia pisze:pisze sms że fotka cudowna a ja na tym zdjeciu wyszłam cudnie aż go zatkało

no i niekiedy facetom też należą sie brawa :ico_brawa_01:
a mamuśka sie powinna cieszyć a nie wymyślać:
Justyna_Bochnia pisze:skoro go zatkało, po raz pierwszy od niepamietam kiedy to muszę być strasznie brzydka
:ico_nienie:

mama_zuzi1980 pisze:A ja jutro sie spotykam z dziewczyna z tik-taka.... Znalazlam ja na watku lipcowek i okazalo sie ze mieszka tu gdzie ja :ico_szoking:

no to super, normalnie jaki ten świat mały..ehhh
a będą jakies fotki ze spotkanka??? bo my prosimy :ico_sorki:

Justyna_Bochnia pisze:nie spotkałam się nigdy z łóżeczkiem w którym jest wibrujacy materac na baterie usypiający Malucha. Rodzice kupili małej juz jakoprezent na chrzciny więc już za pare dni zamienie drewniane szczebelkowe na wibrujące

to Twoi rodzice kupują na allegro??? o rany jacy nowocześni dziadkowie :ico_brawa_01:
mój tata to umie tylko oglądać film na kompie jak sie mu oczywiście go włączy :ico_oczko:
a ten kojec super i napewno posłuży dłużej no i jest bardziej funkcjonalny niż zwykłe łóżeczko...no ja mam zamiar kupić Szymciowi zwykłe łóżeczko w grudniu bo teraz to śpi w takiej kołysce na kółkach to moze i ja sie skusze na tą nowość....hmmm no musze pomyśleć :-)

mama_zuzi1980 pisze:Wiec spi w wozku na balkonie po 2 godziny a czasem nawet dluzej

ja podejrzewam, że mój maluch też na dworku to by sobie długo pospał no ale ja go nie wystawiam bo jakoś po tej chorobie to strachliwa jestem na zimno :ico_olaboga: no ale wiem przecież że w domu go nie bede wiecznie trzymać :ico_puknij:

ide zobaczyc do niego czy .śpi, bo wsadziłam mu smoka i sie troche uspokoił

[ Dodano: 2007-11-15, 09:25 ]
śPI :ico_brawa_01:
rączki w górze tzn że zasnął snem głębokim :-D
ide sie troszke ogarnąć bo oczywiście pisze do was w piżamce :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”