eSKa
4000 - letni staruszek

16 lis 2007, 13:49

Ja ostatnio piłam w Sylwestra :-D bo takich łyczków maleńkich np wypitych z kieliszka męza nie liczę :ico_haha_01:

mama_zuzi1980 pisze:Ja sprzatam raczej na bierzaco

No tylko nie myśl sobie że u mnie jakis wielki bałagan :ico_oczko: ja tylko odkurzałam (jak na razie) :-D potem podłoge w kuchni przelece ze szmatą i w łazience umywalka, wanna itp

Kurcze cos ten mój Olo dzis płaczliwy, dałam mu znowu butle i wypił 150ml
Justyna ja ze swoich cyców wyciągam tak ze 120ml ostatnio sprawdzałam i nawet sie zdziwilam ze tyle pomieszczą bo takie malutkie są :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lis 2007, 13:54

Kocura Bura, zapraszam :] Ale bym zjadła takiego naleśniczka z bita śmietaną tyle że w wiśniami bym uważała jak karmię :), ja to bym się napiła martini bianco mniam.

mama_zuzi1980, no widzisz hehe ja to już dawno wyzbyłam się traumy ale mój M chyba jeszcze nie.

Zrobiłam jej to zdjecie w sukienusi, trochę to trwało ale jadóła i płakała na zmianę ale już już wklejam.

Obrazek

Troszkę jeszcze duża bo to na 3-6 miesiąc ale w sumie takie za kolanka też może mieć a na to sweterek to nie bedzie widac że duża :] Lecę załączyć ziemniaczki i biore się powoli za te bułeczki, muszę zmielić ser biały i przesiać mąkę :]

[ Dodano: 2007-11-16, 12:57 ]
eSKa, ja miałam zamiar na noc odciągać żeby to krócej trwało o karmienie, ale jak jestem sama to w ciągu dnia nie mam chwili na to zeby bawić się w odciąganie. Ale chyba musze kupić sobie na allegro jakiś lepszy laktator.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2007, 14:19

eSKa pisze:No tylko nie myśl sobie że u mnie jakis wielki bałagan

haha, nie smiem nic myslec zlego ;-) myslalam tylko ze to chodzi o jakies generalne sprzatanko :-D
Ja to sobie tal mysle ze przed przyjazdem -dominisi okna w salonie i w kuchni bym maznela, ale taaak mi sie nie chce..... A potem ona napisze ze mama_zuzi ma okna przez ptactwo osrane :ico_haha_01: :ico_oczko:

eSKa pisze:ten mój Olo dzis płaczliwy, dałam mu znowu butle i wypił 150ml

To sie dziwisz ze placzliwy? Glodny i tyle :-D

Justyna_Bochnia pisze:ja to już dawno wyzbyłam się traumy ale mój M chyba jeszcze nie.

Jedyn slowem kazdy ma naczej :-)

Sliczna ta twoja Marcelcia w sukienusi :-) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

16 lis 2007, 14:50

Dzien dobry!
No to widze ze nie tylko ja sobie wczoraj pozwolilam :-D Walnelam se piweczko o smaku owocow lesnych, smak jak orenzada, pyszne :-D Krzysiek stwierdzil ze to profanacja piwa...

Mamo Zuzi moze akurat Nell ma teraz jakas zwiekszona potrzebe na mleczko. Tym bardziej ze ona taka aktywna :-D Jasiu swojego czasu tez domagal sie jedzonka co 3 godziny, raz nawet bylo tak ze w ciagu doby jadl 8 razy, a teraz 5 gora 6. Ja wczoraj dzwonilam do sklepu z wozkami, no i wysluchalam kilku rad. Babka tez mi odradzala Boldera, powiedziala ze jej jest wszystko jedno jaki wozek sprzeda, najwazniejsze zebym byla zadowolona. Powiedziala ze na wozki Implastu maja najwiecej skarg i najczesciej sie psuja :ico_szoking: Ona ma brata w Oslo i powiedziala ze w moim przypadku najlepszy bedzie wozek z duzymi pompowanymi kolami, odpada wiec Peg Perego, ona doradzala mi trojkolowce... Albo Casualplay albo Quinny, poszukam linka to wstawie...

U nas znowu fajna nocka, Jasiu zasnal o 22, pobudka na mleczko o 4 no i wstalismy o 10...
Wiecie co?? Martwie sie troszke tym moim dzieciatkiem. On od wczoraj jakis taki malo aktywny jest, nie placze ale jak nie spi to lezy i tak cichutko pojekuje, jakby go cos bolalo, kupa byla brzydka, no i w dzien spal tyle co nigdy... Wczoraj nawet sie nie usmiechnal, nie wiem czy mial gorszy dzien?? Ale dzisiaj tez jest jakis taki dziwny...

Oto co wczoraj spiewal Krzysiek Jasiowi, dobrze ze dziecko nie rozumie, ale ja to poprostu bylam w szoku:
Siedziala na slupku na lewym poldupku a prawy poldupek zwisal jej za slupek...
Siedziala na moscie spiewala zalosnie mamusiu-tatusiu kiedy mi obrosnie?
Obrosnie Ci corus jak czarna owieczka, nie uwidzisz nawet gdzie Twoja dziureczka.

Hej widziol jo se widziol, hej czarna obrosnieta, w stodole na siane, owieczke zarznieta...

wiecej nie pamietam...
No zajebista kolysanka dla niemowalaka :ico_zly:

[ Dodano: 2007-11-16, 13:52 ]
mama_zuzi1980 pisze: potem ona napisze ze mama_zuzi ma okna przez ptactwo osrane

inspekcja bedzie jak nic, posprawdzam wszystko :) na szafie, do szafa.... :-D

[ Dodano: 2007-11-16, 13:53 ]
Justyna Marcelina pieknie wyglada... Hmmm ja tez bym wpadla na te buleczki, mniam, mniam...

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

16 lis 2007, 15:03

Justyna_Bochnia, super Marcelinka wygląda w tej sukienusi :ico_brawa_01: a jaki pucuś kochany z niej :-D

Dominisia pisze:Walnelam se piweczko o smaku owocow lesnych

a kiedy ja będe mogła??? ehh czeka na mnie jony walker, mamy go z mężusiem razem wypić jak już bede mogła :-D do tego cola i drinek jak sie patrzy

no wiec jak na razie mój Szymuś od rana spał tylko 55min na 2 razy (raz 40min, później 15min)
teraz zasnąl ciekawe ile pośpi :ico_noniewiem:

już miałam sie zebrać na te zakupi ale nie chce mi sie cholernie

[ Dodano: 2007-11-16, 14:04 ]
Dominisia pisze:inspekcja bedzie jak nic, posprawdzam wszystko :) na szafie, do szafa.... :-D

nie zapomnij zabrać białych rękawiczek do zrobienia testu czystości :-D

[ Dodano: 2007-11-16, 14:06 ]
eSKa pisze:Ja ostatnio piłam w Sylwestra :-D

a właśnie, macie jakieś plany na Sylwestra>>>???
ja miałam iść z M do lokalu, ale moi rodzice już sie zapisali na sylwka no i my zostajemy w domu z Szymulkiem.

eSKa
4000 - letni staruszek

16 lis 2007, 15:55

My pewnie też zostaniemy w domu na Sylwka.
Justynka ale z Marcelinki dama, super tak kiecuszka :ico_brawa_01:

Dominisia do twojego męza juz po prostu brak mi słów :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_brawa: :ico_brawa:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lis 2007, 15:59

Dominisia, brawa dla męża :ico_brawa_01: , przynajmiej masz wesoło :]

eve81, ja mam plany :] tylko domek no bo neistty cycorów nie zostawie z Marcelinką :ico_placzek: .

Ja też ostatnio piłam w sylwestra no i nadodatek dość sporo popiłam a potem jak sie dowiedziałam 28 stycznia że jestem w ciąży to aż mnie zmroziło bo lekarz wyliczył że poczeliśmy Mała dokłądnie w wigilię... dziwne ale inny lekaż też liczył i też tak mu wyszło więc zrobiliśmy sobie prezent pod choinkę albo Bożia nam zrobiła no bo w końcu od kąd się poznaliśmy to :ico_wstydzioch: aż wstyd się przyznać ale nie zabezpieczaliśmy się bo poprostu to była Miłość od zaraz przynajmiej z mojej strony i już po 3 tygodniach chcialiśmy maleństwo dziwne le jakoś wtedy naprawdę tego chciałam i pamiętam jak wyczekiwałam żeby tylko okresu nie dostać a jak się spóźniał 2 dni to już się cieszyłam ehhe.. zreszta nie bede wam tu zaśmiecaćl.

Kochane ciasto zrobiłam leży w misce pod kołderką żeby mu ciepło było ale cholera nie chce rosnąc :ico_placzek: seres już zrobiłam jeśli ciasto się nie uda to zrobię naleśniki z tym serkiem :-D :-D tylko M będzie zawiedzionyMarcelina śpi w tym nosidełku u nie na brzuchu... chodził mikser i nawet sie nie obudziła normalnie taki dzień dziś, za to jak ją tylko położę na chwilkę to zaraz się obudzi :D

eSKa
4000 - letni staruszek

16 lis 2007, 16:01

No a ja zdążylam poodkurzać i zrobić łazienke, potem mój Olo sie rozryczał i nie wiem o co mu chodziło wiec wpakowałam go w kombinezon i do wózka, on przespał sie 1,5godzinki na dworze a ja miałam akcje "odśnieżanie" :ico_haha_01: Odśniezyłam cały wjazd i już ledwo żyje, zaraz męzowi napisze że nalezy mi sie dzis wieczorem masaż. Za chwilke wkleje wam dzisiejsze fotki Olka. Teraz mały lezy na naszym łóżku, przeciąga sie i robi jakies tam swoje fikołki.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2007, 16:02

Dominisia pisze:Ona ma brata w Oslo i powiedziala ze w moim przypadku najlepszy bedzie wozek z duzymi pompowanymi kolami, odpada wiec Peg Perego, ona doradzala mi trojkolowce... Albo Casualplay albo Quinny, poszukam linka to wstawie...

Dominika, a patzrylas kiedys na wozki firmy Bebecar? Mowiac szczerze to mow wymarzony wozek i taaaaak zaluje ze sobie go nie kupilam :ico_placzek: Fakt ze jest drozszy od tych co proponowals ale te wozki sa suuuuper :-) I wyglad i praktycznosc, wiem bomoj brat ma juz dla trzeciego dzieciaczka.

Dominisia pisze:On od wczoraj jakis taki malo aktywny jest, nie placze ale jak nie spi to lezy i tak cichutko pojekuje, jakby go cos bolalo, kupa byla brzydka, no i w dzien spal tyle co nigdy... Wczoraj nawet sie nie usmiechnal, nie wiem czy mial gorszy dzien?? Ale dzisiaj tez jest jakis taki dziwny...

A kupke robil? A moze ma po prostu gorszy dzien? Miejmy nadzieje ze wlasnie tak jest.
Dominisia pisze:No zajebista kolysanka dla niemowalaka :ico_zly:

Wiesz teraz to sie mozemy posmiac ale za jakis czas bedziesz wyzywac ze juhu... ;-) Ale powiem ci ze te jego przyspiewki mi sie podobaja :-D

no wiec jak na razie mój Szymuś od rana spał tylko 55min na 2 razy (raz 40min, później 15min)
teraz zasnąl ciekawe ile pośpi :ico_noniewiem:

Strasznie malutko spi ci Szymus.. a po chorobie juz na dworze z nim bylas?

a właśnie, macie jakieś plany na Sylwestra>>>???

U nas planow jako tako brak. Beda moi rodzice wiec pewnie z nimi posiedzimy. Taka jestem za nimi steskniona ze nawet narzekac nie bede :-) Moze zaprosimy kogos ze znajomych albo rodzinki?

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lis 2007, 16:08

dziwczyny przepraszam Was za moje błędy w pisowni nie jestem dyzlektykiem tylko kurcze staram się pisac szybko i takie literówki wskakują.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”