Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2007, 20:22

mama_zuzi1980, :ico_brawa_01: dla Nelci! Za to moja Zuzka jadła dziś w nocy 3 razy... Zawsze 2 razy się budziła. I dziś ma okropnie kiepski dzień- wisi na cycu, a jak nie to wyje- normalnie ktoś mi dziecko podmienił. ędzie butla na noc ja nic, bo inaczej obie nie pośpimy. Zmykamy do kąpanka.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 lis 2007, 21:33

Dzien doberek!
Po pierwsze to dziekuje za wszystkie cieple mysle, jestescie Kochane!! Super wiedziec ze ktos nas wspiera chociaz myslami :ico_buziaczki_big:
Jestesmy z Jasiem od wczoraj w domku, juz widze ze moje dzieciatko wraca do siebiem bo wariuje w lezaczku, od wczorajszego wieczora nie ma juz goraczki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Za to wyglada jak biedronka bo dostal wysypke, ale jak dzis bylismy na kontroli to lekarz powiedzial ze to bardzo dobrze, bo teraz moze powtierdzic diagnoze, bo jak mija goraczka to zazwyczaj pojawia sie wysypka. A zeby bylo najlepsze to rano wysypki nie bylo, przyjechalismy do szpitala, rozbieram malego i szok, nie wiedzialam ze to normalne i strasznie sie wystraszylam. W tygodniu mamy jeszcze skoczyc do lekarza rodzinnego i na pobranie krwi. Przy okazji pobytu w szpitalu wypytalam lekarza o wszystko czego nie wiedzialam lub co akurat przyszlo mi do glowy. Wiecie co?? Niby zwykla goraczka, a ja tak bardzo sie o niego balam. Ta noc co bylismy w szpitalu to wogole nie spalam, ale to temu ze Jasiu byl podlaczony do jakiegos takiego sprzetu i jak serduszko bilo mu czesciej niz 170 uderzen to wlaczal sie alarm, no i pol nocy to wylo i ja musialam wstawac i przyciskac taki specjalny przycisk, ale on wylaczal alarm na 2 minutki. Opieka rewelka, co 4 godziny w nocy przychodzila pielegniarka z gotowa butla, tak wiec nie musialam nic miec, no i moglismy tam z nim nocowac :ico_sorki: Tylko tak mi zal ze tyle razy go kluli... Wczoraj jak chcialam go przebrac to on juz zaczynal plakac bo bal sie ze cos mu beda robic i ze bedzie bolalo... Dzis boli go tylko troszke brzuszek, ale byla juz kupka wiec mysle ze bedzie ok!! Dwa dni nie pil herbatki i to moze temu, ale dalam mu kropelki na wzdecia i chyba pomoglo.
Dzisiaj malutko spal, ale to nic, bo ostatnio tyle przesypial i okazalo sie co bylo powodem, tak wiec juz wole jak mniej spi!
Matka to jednak ma przeczucie ze cos jest nie tak...

Mamo Zuzi to kiedy swietuje J. a kiedy Ty?? No i brawa dla Nelci za spokojna noc :ico_brawa_01: Szykuj sie na nasz przyjazd :) K. nawet zapytal lekarza czy mozemy jechac :-D

Eve ale laska z Ciebie, no i ta Twoja fryzurka ktora mnie rozwala za kazdym razem!! Jasiu ma takiego samego pajacyka jak Szymus!! Z tesco, prawda?? Stresznie je lubie.

Kocura cos mialam do Ciebie napisac, wybacz ze nie pamietam juz co :-D

eSKa ten Twoj braciszek to mi tez sie podoba :ico_wstydzioch:

Justyna jak bede w Pl to gotowa jestem przyjechac na te drozdzowe buleczki!!

Bylabym zapomniala!! Dostalam sms od Ulimisiuli!
Dzis Benio mial chrzest!! Ula skonczyla brac antybiotyki a Benio rosnie jak na drozdzach. Jak wychodzili ze szpitala mial 3350 a 5 tygodni pozniej 5350. Przesyla pozdrowionka!!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

18 lis 2007, 21:51

Kocura Bura pisze:Za to moja Zuzka jadła dziś w nocy 3 razy... Zawsze 2 razy się budziła

ja nadal mam pobudki nocne co 3h, wiec jak pojde spac o 21.00 to zanim rano wstane musze 3x wstać w nocy :ico_olaboga: chcialabym zeby Szymus juz opuscil choc jedno karmienie to ok. 3.00 :ico_sorki:

Dominisia, nareszcie wróciliście :ico_sorki: całe szczęście że Jasio jest już zdrów, ale pewnie wam stracha napędził :ico_olaboga: coś o tym wiem...

Dominisia pisze:Jasiu ma takiego samego pajacyka jak Szymus!! Z tesco, prawda??

tak, z tesco :-D ja też bardzo lubie te pajacyki, takie wygodne są w ubieraniu :ico_brawa_01:

Dominisia pisze:Eve ale laska z Ciebie, no i ta Twoja fryzurka ktora mnie rozwala za kazdym razem!!

normalnie ale mi słodzicie :ico_wstydzioch:
a na tej fotce taka nieuczesana jestem :ico_olaboga: ostatnio sama sie podcinałam bo M sie bał jak go prosiłam zeby mi skrócił włoski o 2cm :ico_olaboga:

a ostatnio pisałyście że wasze dzieciaczki mało w nocy sikaja
no to chciałam wam powiedzieć że ja sie kilka dni temu tak przestraszyłam że Szymuś wogóle nie sika :ico_szoking: bo normalnie pampers wogóle nie nabity sikami był i włożyłam mu do pampersiaka tetrową pieluche zeby sprawdzić czy nasika, no i całe szczęście bo od razu nasikał :ico_sorki: a ja byłam już spokojna że wszystko ok

Awatar użytkownika
Dominisia

18 lis 2007, 22:05

tak wygladal chory Jasiu z goraczka
Obrazek
a to juz jasiu prawie zdrowy
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81

19 lis 2007, 09:40

Dominisia, reczywiscie widac po Jasiu ze taki bidulek, ale na drugiej fotce juz wesoly chlopak :ico_brawa_01: całe szczescie juz wszystko ok, bo ja sie tak o was martwiłam..ehh buziaczki dla Jasia

my juz na nogach od 7.00
czyli dokładnie tak jak wczoraj
mowie rano M zeby jechal po chleb a on mi na to zebym dala mu sie wyspac :ico_szoking: wkurzylam sie :ico_zly: bo pomyslalam sobie kto mnie da sie w koncu wyspac, o mnie to on nie mysli :ico_placzek:
no i zaczelam sie sama zbierac po ten chleb
a on chyba sobie przemyslal, szybko wstal z wyrka ubral sie i powiedzial ze on jedzie
no i pojechal
jak wroci to sniadaNKO i zaczynamy nowy dzionek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2007, 12:46

Dominisia, super,że już jesteście z nami! I oby jak najmniej takich akcji, czego życzę wszystkom wrześniowym mamom!
Zuzanka dostała butlę na noc i super spała. A nad ranem akcje z kupkami i przebieraniem.... Ale pospałyśmy do 8.30.
Zastanawiam się nad spacerkiem. Chyba nie jest zimno, bo kapie, czyli topi się śnieg. No sama nie wiem, w zasadzie katarek "nam" przeszedł.

Awatar użytkownika
eve81

19 lis 2007, 13:58

Kocura Bura pisze:Zuzanka dostała butlę na noc i super spała

a na noc podajesz samą butle?? czy najpierw cyce a pozniej butle??

dziewczynki powiedzcie mi ile wasze skarby śpią w ciągu dnia??

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2007, 14:02

eve81, Zuza wczoraj cały dzień wisiała na cycu.... A jak nie to łee,łee i prawie wcale wczoraj nie spała, tylko krótkie drzemki. No i wieczorem dostała 100 i zasnęła. Obywała się bez butli od poniedziałku.
Zuza ogolnie mało śpi w dzień, ucina sobie drzemki 15-30 minut po jedzeniu. Do nie dawna spała nawet 3 godziny po południu i to było jej najdłuższe spanko, reszta to krótkie drzemki.

A teraz przebudzenie Zuzki!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2007, 14:04

Hej,

Cos nie mam weny do pisania....
Dominiczka, baaardzo sie ciesze ze wasz przyjazd wypali :-) I fajnie ze z Janciem juz ok bo taki bidusi na tym zdjeciu :ico_placzek:

Kocurka jak katarku nie ma to siup na spacerek.

Eve, moja spi od 9.00-11.30 potem 14.00- 16.30 a potem do 21.00 takie ma ze dwie polgodzinne drzemki.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2007, 14:07

I jeszcze parę, bo zalogowałam się wreszcie na fotosiku!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”