Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2007, 20:18

Ja smaruję Zuzkę Emolium do ciała i buźkę też jej tym smaruję. Ale może kupię coś osobnego do bużki. Myjemy ją mydełkiem Oilatum, jak się skończy to kupię ten płyn do kąpieli- będzie wygodniej.
eve81 pisze:mam kolezanke co ma 10-mies synka i ona nie podawala mu tej wit.
Nie podawała, bo stało się to standartem od października, dlatego zadna z nas tego nie podawała, bo urodziłyśmy za wcześnie jak na takie nowiny. Witaminę K podaje się przez pierwsze trzy miesiące, tak więc już niedługo.

eSKa
4000 - letni staruszek

21 lis 2007, 22:50

Jestem, u mnie dzis prawie cały dzionek poza domem z czego bardzo sie ciesze bo siedzenie w domu juz mi sie znudzilo. Rano razem z mamą i Olkiem odwiedzilysmy ciocie a po obiadku bylismy na zakupach z mezem i małym. Zakupy niestety tylko spożywcze i troche kosmetykow no i pieluchy, mleka, kosmetyki dla Olka bylo tego pełny wózek a jak pani zaspiewala na koniec 320zł to my :ico_szoking: no ale zapasy mamy zrobione :ico_brawa_01: NANy kupiłam aż 3 bo ostatnio nam zabrakło i nigdzie nie mogłam dostać wiec poszlam do apteki a tam NAN1 - 18,80zł :ico_puknij:

Jesli chodzi o skore to ja tez słyszałam że oilatum jest super i zamierzalam go kupic ale Olus nie ma problemow ze skórą i od poczatku myje go żelem do mycia ciala i wloskow Nivea i smaruje oliwka Nivea a dzis kupilam mleczko intensywnie nawilzające tez Nivea bo mialam próbke i smarowalam mu tym buzke i zrobila sie taka mieciutka i gladka :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-21, 21:53 ]
Dominisia i Mama zuzi macie specjalne pozdrowionka od mojego brata :ico_oczko: Ostatnio zeszlismy na temat dziewczyn wiec mu powiedzialam ze sa takie dwie na tt :-D

[ Dodano: 2007-11-21, 21:57 ]
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Nelki za kupole, no i udowodnila dziewczyna ze sposob z olejem skuteczny :-D

Dzis moja koleżanka urodzila coreczke, jeszcze z nią nie gadałam ale chyba dziewczyna nieźle musiala sie namęczyć bo mała miała 57cm i ważyła 4100 :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-11-21, 22:03 ]
Olo spi od 21.00 a bałam sie ze moze miec klopoty z zasnięciem bo w sklepie caly czas spal chyba dobrze mu było jak tata wozil go w sklepowym wózku :ico_haha_02:
Mężul poszedł do góry do moich rodziców patrzec na mecz (tak jakby u nas tv nie bylo :ico_noniewiem: ) wziął zaopatrzenie (czytaj piwa) i z teściem mecz ogląda. No a ja mam czas dla siebie i komputera :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2007, 23:30

eSKa pisze:Dominisia i Mama zuzi macie specjalne pozdrowionka od mojego brata :ico_oczko:

:509: :532:
nic ujac nic dodac ;-)
eSKa pisze:NANy kupiłam aż 3 bo ostatnio nam zabrakło

Nie pisalam wam jaka ostatniom mielismy akcje z mlekiem Nan. Otoz, wieczorkiem, niunia zjadla butke, usnela, mily wieczorem sie szykowal, a mezu do mnie mowi: Ty jutro kup SOBIE mleko bo CI zabraknie ..... Ja w blogiej nieswiadomosci i spokojnie pytam ile mleka zostalo... On odpowiada :No popatrz. Jak popatrzylam to mi sie grunt spod nog usunal... bylo doslownie 1\3 opakowania :ico_szoking: tylko!! A ten moj glodomor 150 za kazdym razem wiec idzie 5 miarek . W cyckach pusto!!! null doslownie!!1 JA zaczelam juz krzyczec czemu mleka nie kupil, czemu nie popatrzyl :ico_wstydzioch: i takie tam nawet brzydkie slowa padly :ico_wstydzioch: a on do mnie "To herbatke jej dasz rano" kuuuuuuurde.... wpadlam w wariacje, liczylam te miarki :ico_wstydzioch: no i wyszlo ze jesli mala nie obudzi sie w nocy to starczy do rana a potem pojade do sklepu i kupie. I mialam takiego stresa ze szok! Dzieki bogu nasza cora spala do rana i starczylo :ico_sorki: tak to jest jak cyckowa mama sie za butle zabrala :ico_wstydzioch: Od tamtej pory mam niezly zapasik mleka w domku :ico_brawa_01:

Dominika, ty uzywasz Libero? JA kupilam teraz te wieksze Discovery i sa super. Jakich uzywasz?

eSKa
4000 - letni staruszek

21 lis 2007, 23:31

No ale was okłamałam bo napisałam że Olek nie ma problemów ze skórą a wylecialo mi z głowy że przeciez zrobiła mu się ciemieniucha (tak sie to chyba nazywa) tzn ten placek na czubku głowy co sie łuszczy. Na razie godzine przed kąpaniem smaruje mu to oliwą z oliwek, zobaczymy czy pomoze jak macie jakies inne sposoby to chetnie wypróbuje.

[ Dodano: 2007-11-21, 22:40 ]
mama_zuzi1980 pisze:no i wyszlo ze jesli mala nie obudzi sie w nocy to starczy do rana a potem pojade do sklepu i kupie. I mialam takiego stresa ze szok!

U mnie wtedy było prawie to samo ale ja wolałam nie ryzykować i dlatego kupiłam w aptece całodobowej, ale to był pierwszy i ostatni raz bo w hipermarkecie kupuje po ok 10zł a w aptece prawie 19zł :ico_olaboga:

Acha i ja ostatnio sie chwaliłam że teraz Olek na noc juz nie dostaje butli i nadal tak jesst że po kąpaniu do rana cyce wystarczają no ale co z tego jak teraz znowu w ciągu dnia daje 2 albo nawet 3 butle, czyli on po prostu butle wieczorną przełożył sobie na dzień. Dzis np przed zakupami dałam mu 120 ale jemu mało bylo i wypił jeszcze 60ml :ico_szoking: On taki sam głodomor jak Nelcia :-D Normalnie ten moj synek to ma juz dwie brody :ico_haha_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2007, 00:09

eSKa pisze:Dzis np przed zakupami dałam mu 120 ale jemu mało bylo i wypił jeszcze 60ml :ico_szoking: On taki sam głodomor jak Nelcia :-D Normalnie ten moj synek to ma juz dwie brody :ico_haha_01:

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tylko sie cieszyc. Mi dzis w przychodni powiedzieli ze mozemy sobie odpuscic te co tygodniowe wizyty bo mala tak rosnie ze szok. I teraz mamy dopiero za 3 tygodnie. :-)

A jesli chodzi o ciemieniuszke to ja robilam tak jak ty, najpierw oliwka a potem wyczesywalam co sie dalo szczotka do wlosow dla dzieci i jakos schodzilo.

Dominisia miala napisac i nico :ico_zly: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2007, 11:01

Śpiochy!!!
Mi Zuzka zrobiła pobudkę o 7.30- pogadałyśmy, cycła troszkę, pogadała i śpi. normalnie jakbym była złośliwa to teraz ja bym ja obudziła :-D
Wczoraj to zasnęła zaraz jak pojadła o 7.30, a ja wstałam, bo już mi się nie chciało spać. A dziś :ico_spanko: , bo oglądałam You can dance.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

22 lis 2007, 12:07

ja tez sie witam
u nas nocka standard, czyli pobudki co 3h :ico_spanko:
do tego całkowita pobudka o 7.00 :ico_szoking: a tak bym chciała pospać dłużej :ico_sorki:
ja juz dzisiaj bylam w oddziale NFZ zlozyc wniosek o wydanie karty ubezpieczenia dla Szymcia, ale nic nie załatwiłam bo brakuje mi jeszcze jednego druku z pracy :ico_zly:
Szymuś pospał od rana 20min, normalnie zadziwia mnie tempo wysypiania sie mojego malucha :ico_szoking:
zaraz chyba zwijam go i pojedziemy na spacerek
a wieczorem wkleje wam fajny filmik z udziałem Szymcia :-D
uciekam bo Szymuś leży na moich kolanach przodem do monitora i juz szczypie mnie po rękach mały rozbójnik :ico_oczko:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 lis 2007, 12:49

hej dziewczyny
moj misio jest marudny, zje, idzie spac, troszke sie przespi i placz. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

22 lis 2007, 13:16

Dzien doberek!
Ale klamczucha ze mnie, obiecalam ze napisze i nic nie naklikalam, wybaczycie?? Juz sie tlumacze! Wymylam Jaska i juz mialam zasiasc do komutera, ale przyszli znajomi na kawe i drineczka bo Jasiu konczyl wczoraj dwa miesiace. Upieklam mu torta tak jak miesiac temu, tylko ostatnio byl kawowy a teraz truskawkowy, co prawda masa sie mi zwazyla, ale co tam, nikt nie zauwazyl, bo na gore dalam marcepan i rozyczki z marcepanu i inne ozdoby, a w smaku byl ok, tzn. slodki jak cholera, a o to chodzilo :-D No wiec wam tez stawiam spoznione ciacho i kawusie i co tam chcecie (wczoraj uzupelnilam zapasy w barku :) :ico_tort: :ico_kawa:

Z Jasiem bylismy na pobraniu krwi, lekarz go nie obejrzal, a z przychodni skierowali nas do innego laboratorium, bo tam akurat nie wykonuja tych badan. W laboratorium nie mogli pobrac z piety (bo z nogi podobno mozna tylko w szpitalu), wiec juz bylam cala w strachu ze znowu mu skluja cala raczke, ale na szczescie mloda pielegniarka zrobila wszystko jak trzeba szybciutko i za pierwszym razem. Moj mezulo sobie wolne wzial wiec byl caly czas z nami :ico_sorki: A wieczor pojechal na dwie godziny na silownie hihihi zapisal sie przedwczoraj, bo jak bylam na zakupach to on przegladal sie w jakims sklepowym lustrz i przeszedl zalamanie i prosto ze sklepu pojechal na silownie :-D Ciekawe jak dlugo bedzie chodzil?? Zapakowal taka wielka torbe na ta silownie jakby mial zamiar tam zamieszkac hihihi A na pozegnanie zjadl wielkie ciacho i schabowego o 23 w nocy :-D No i wczoraj po pobraniu krwi Jasia musielismy skoczyc do sklepu do dres i adidasy, no oby sie przydaly :-D

Jasiek tak wczoraj swietowal te swoje dwa miesiace ze nie spal do polnocy, no i znowu budzi sie na jedzonko dwa razy a nie raz, ale co tam, dam rade :-D
Dzis mam w planie machnac okienka (Mama Zuzi myje przed moim przyjazdem wiec ja przed przyjazdem tesciowej musze tym bardziej)i musze odkurzyc bo jeden gostek wywalil mi wczoraj chipsy na dywan, a Krzysiek wywalil orzeszki tak wiec mam caly przeglad tego co jedlismy :-D A od dawna wiedzialam ze sprzata sie po gosciach a nie przed (Mamo Zuzi to do Ciebie!)

Jasiu szaleje teraz w lezaczku, wyszly mu znowu jakies krosteczki na buzce i tak sie zastanawiam czy to nie od takiej kudlatej czapki co ma....

eSKa pisze:NANy kupiłam aż 3 bo ostatnio nam zabrakło i nigdzie nie mogłam dostać wiec poszlam do apteki a tam NAN1 - 18,80zł

wiesz u nas NAN kosztuje 100 koron czyli okolo 50 zl, ale to nie ma co porownywac...

eSKa pisze:Dominisia i Mama zuzi macie specjalne pozdrowionka od mojego brata
hehehe no dziekuje :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

mama_zuzi1980 pisze:Dominika, ty uzywasz Libero? JA kupilam teraz te wieksze Discovery i sa super. Jakich uzywasz?
dokladnie Discovery, chyba to jest rozmiar midi... Takie zolte na przodzie a na dupci jakas kaczka, tylko ze ja juz uzywam ich od dwoch tygodni albo i dluzej...
Za prefumki brawa :ico_brawa_01: A co do winka... Pytalas czy lubie?? No kobieto!! Chora nie jestem :-D :-D :-D

eSKa pisze:Na razie godzine przed kąpaniem smaruje mu to oliwą z oliwek, zobaczymy czy pomoze jak macie jakies inne sposoby to chetnie wypróbuje.

Nie wiem czy pamietasz pisalam kiedys ze walcze z ciemienucha?? No i wygralam! Pierwsze szukalam info w internecie na temat ciemieniuchy i wyczytalam, tak samo w encyklopedi zdrowia ze jest to brak higieny... No to sobie pomyslalam, fajnie nie dbam o moje dziecko :-D Ciemienucha powstaje jak skora dziecka wydziela za duzo loju. Zadzwonilam do tesciowej i ona mi powiedziala zeby na 2-3 godzinki przed kapiela posmarowac glowke tlusta mascia (alantanem na przyklad), dac jej tyle zeby na glowce zrobil sie czepek, potem wymyc w kapieli a po kapieli naoliwic i wyczesac, noi zeby masowac glowke szczoteczka nawet w ciagu dnia. U nas pomoglo!

A bylo cos jeszcze o tym myciu butelek... Wyczytalam na opakowaniu ze plynu mozna uzywac, tylko zeby nie byl antybakteryjny bo oslabia smoczki czy jakos tak... Zreszta nie bardzo wyobrazam sobie wymycie bez plynu bo po Nanie ta butla jakas taka tlusta jest...

eve81 pisze:ja tez sie witam
u nas nocka standard, czyli pobudki co 3h
do tego całkowita pobudka o 7.00 a tak bym chciała pospać dłużej

Zobaczysz, ze nadejdzie taka noc, ze napiszesz nam ze Szymus spal 6 godzin, a potem ze przesypia juz cale nocki!!

Jak o czyms zapomnialam to :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

22 lis 2007, 13:40

my wróciliśmy ze spacerku
Szymuś teraz ciśnie kupe w leżaczku :ico_szoking: i pewnie dlatego tak spokojnie w nim siedzi..hehe nie bede mu przeszkadzać :ico_oczko:
teściowa już przyniosła zupe na stół dla mnie, bo juz mnie nie woła na obiad, bo ostatnio mały spał a ona z M wydzierali sie do siebie o cos on z jednego konca domu ona z drugiego no i powiedzialam "nie drzyjcie sie bo dziecko śpi" no i chyba zrozumiała :-D bo od tego czasu juz mnie nie woła na obiad tylko sama przynosi :ico_haha_01:

wczoraj M kupił ten płyn do kąpieli olilatum i Szymuś pierwszą kąpiel w nim ma juz za sobą
dzisiaj dokupiłam ten krem olilatum soft, posmarowałam mu buźke i zobaczymy, ale ten kremik sam w sobie jest taki super delikatny, tylko cholernie to wszystko drogie :ico_olaboga:

M ma dzis nocke, wiec moze po poludniu pojade do moich rodzicow posiedziec
a wogole to Szymon cos dzisiaj mało je, troche pociagnie cyca i koniec wiecej nie chce :ico_szoking: i nie wiem czy nie glodny czy juz cyc mu nie pasuje..ehh ale mam dylemat :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”