Ja tez witam
Padnieta na maxa W pracy zamieszanie, w domu mnostwo spraw nie załatwionych i same problemy...
Sliczne zdjecia Emilki i dzidzi, Emilka naprawde duza dziewczynka
Maja kilka dni malo mówila a wczoraj rozgadala sie i gadała caly dzien... i piszczala i rzadzila... rany
Jutro zawioze ją rano do mamy a ja biore sie za generalne porządki włącznie z myciem okien... wieczorem jednak bede musiala po nią jechac bo nie che ostatnio spac u mojej mamy i płacze im całe noce... Moze jak kilka godzin posiedzi na dworze to bedzie troche spokojniejsza
[ Dodano: 2007-11-23, 08:57 ]
Natalia, a Ciebie nie chce opuscic to choróbsko... zdrowka Ci zycze i moze podaruj sobie ten jutrzejszy kurs...
Gabrysiu a to dla Ciebie(o 15-to miesiecznych maluchach):
ŁZY PRZED ZAŚNIĘCIEM Jednym z trudniejszych problemów dla rodziców jest nagły powrót nocnych przebudzeń. Z wielu różnych powodów, we wczesnych latach dzieci przechodzą przez takie etapy, kiedy zaczynają znowu budzić się w nocy, odmawiają pójścia spać o normalnej porze lub budzą się o świcie. Poniżej znajdziesz kilka porad z tego zakresu:
Po pierwsze, przygotuj się na zmiany w rytmie snu dziecka w pierwszych trzech latach życia. Jeżeli wiesz, że co może się zdarzyć, łatwiej dasz sobie radę z problemami!
Przeanalizuj zachowanie dziecka, aby znaleźć powód nocnych przebudzeń - być może malec przechodzi przez etap w którym potrzebuje Twojej bliskości bardziej niż zazwyczaj? Zastanów się czy nie nastąpiły jakieś zmiany w jego porządku dnia? Czy malec nie przechodzi przez okres gwałtownego wzrostu, lub być może wyżynają mu się ząbki? Znalezienie możliwych wytłumaczeń zmniejszy Twój niepokój i pozwoli na znalezienie rozwiązania tego problemu.
Staraj się przestrzegać normalnej pory kładzenia spać, jak dalece jest to możliwe. Jeżeli musisz wstawać do dziecka parę razy w nocy przez tydzień lub dwa, lepiej jest być konsekwentnym i trzymać się zasad, niż poddać się i pozwolić dziecku kłaść się później, lub pozwolić na spanie w Waszym łóżku.