Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2007, 11:24

spinka, NOWA, czasem brzuch pobolewa ale tylko dlatego że macica się powiększa i to jest całkiem normalne, gorzej jak juz jakieś skurcze was złapia to od razu biegnijcie po nospe.
A nie bolą was jeszcze kości??
Bo ja to czasem w nocy wytrzymać nie mogę, znow ten okropny ból rozszeżania się miednicy czy cos takiego :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2007, 11:31

Ciii bo usłyszę i zacznie boleć, raczej jeszcze nie, wcześniej jak posiedziałam trochę to mnie krzyż bolał, ale teraz leżę więc nie boli, tzn wieczorem plecy, ale to od leżenia. Siunia my wszystko później odczuwamy, bo to nasze pierwsze ciąże.

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

23 lis 2007, 12:33

Spinka, to współczuję Ci szczerze, ja bym chyba kota dostała z bezczynności, owszem lubię sobie poleniuchować, ale co za duzo to niezdrowo. Ale Ty to robisz nie tylko dla siebie, ale przede wszystkim dla maluszka więc musisz zasisnąć zęby i wytrzymać. Wg mnie lepsze to, niż miałabys nie daj boże w szpitalu leżeć.
Ale jak Ci sie polepszy, to będziesz mogła wstawać, co Ci mówiła lekarka?

Mnie jakoś głupio prosić o zwolnienie, zwłaszcza, że wszystko w porządku. Wydaje mi się też, że w pracy bedą krzywo patrzeć, przecież to dopiero początek ciąży. Zresztą u mnie w pracy nie wszyscy jeszcze wiedzą :-) i jakos nie spieszy mi się, żeby mówić. Owszem ludzie są bardzo mili, niektórzy to aż do przesady. W mojej firmie 80 % osób, to ludzie w wieku przed emerytalnym, wiekszość bab zajmuje się plotami, a że zarabiają nieźle nie spieszą się z pójściem na emeryturę.

A co do studiów, to jestem na II sem. studiów magisterskich. w tamtym roku obroniłam inż. na uczelni w Krakowie i postanowiłam pójść dalej, tym razem do Rzeszowa, bo bliżej , miało tutaj być prosto, ale dołozyli nam pare idiotycznych i trudnych przedmiotów. A do tego termin porodu wypada mi na sesję letnią, takze nie wiem jak zakończy sie moja edukacja!

[ Dodano: 2007-11-23, 11:37 ]
Mnie też czasami pobolewa krzyż. A co do skurczów to nie wiem, bo nigdy ich nie odczuwałam, tzn. nie wiem jakie to uczucie :-)

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2007, 12:42

Nowa ja miałam ostatnie 3 tygodnie luzu, tzn mogłam chodzić, jednak nie wyszło mi to na zdrowe, bo teraz muszę leżeć 3 tygodnie. Gin nic nie mówił, ale ja pewnie tak na zmianę będę miała, poleżę, pochodzę, poleżę, itd.
Też się cieszę, że nie leżę w szpitalu :ico_brawa_01:

A jaka specjalność, bo chyba nie doczytałam?

Awatar użytkownika
NOWA

23 lis 2007, 13:01

To nie za ciekawa perspektywa,ale może, a nóż, polepszy Ci się :-)
A kierunek , który studiuję to Inżynieria Środowiska

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2007, 13:41

Moja siostra też studiuje inżynierię środowiskową, ale to nie dla mnie.
Mam nadzieję że się uda i będzie ok.
Humor mi się psuje, głowa zaczyna boleć i szlag mnie zaraz trafi :ico_zly: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
NOWA

23 lis 2007, 14:17

Spinka, dziewczyno nie denerwuj się :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: , na ból głowy może jakas mała kawa by pomogła,albo najlepiej sen ( ale podejrzewam, że tego masz pod dostatkiem). Ja często jak mam troche czasu czytuję książki, może spróbuj, czas Ci jakoś zleci. A w domku jesteś sama, czy masz jakieś towarzystwo?
Trzymaj się, głowa do góry, bedzie dobrze :-)

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2007, 14:24

spinka, dobrze NOWA mowi, żebys kawke sobie wypiła na bol glowy czasem pomaga , przynajmniej dla mnie. Ja wiem ze to wasza pierwsza ciąża ale naprawde juz niedlugo bedziecie odczo\wac jak wam kosci sie rozszeżają, bo ja to juz ze 3 tyg czuje, zaraz i na was kolej przyjdzie :ico_oczko:

Wrociłam z miasta, nocniczek kupiony a i nakladke na sedes tez kupilam, moze Milan bedzie wolał na kibelku siedzieć. No i WC wkońcu doszorowałam :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-11-23, 13:25 ]
NOWA, ja w liceum była na kształtowaniu środowiska, a na studia na pedagogike poszłam, niesttety nie skonczyłam, bo miałam wybor albo Norwegia albo Polska, no i wybrałam Norwegie i wogole nie żałuje :-)

Awatar użytkownika
NOWA

23 lis 2007, 14:30

Siunia to fajnie, ze zakupy się udały :-) Oj nie strasz dziewczyno tymi bólami :ico_nienie:
Nie wiem jak Wy, ale ja sie skusze na małą :ico_kawusia: , myslałam, że napije sie razem se spinką, ale ona się zmyła.

[ Dodano: 2007-11-23, 13:32 ]
Mnie coś spanko konkretnie łapie, ale pocieszam się, że za 1,5 h zacznie się weekend

[ Dodano: 2007-11-23, 13:43 ]
Dzisiaj po pracy wybieram się do kosmetyczki, bedę robiła manicure i hennę brwi :-D , a wieczorkiem jadę do koleżanki :-D , niby mamy robic projekt na jutrzejsze ćwiczenia, ale ma przyjść jej bratowa, poopowiadać o ciązy, porodzie i macierzyństwie. Także dziś sie nasłucham. Ona rodziła 2 razy przez cc i raz naturalnie. Z tym, ze 1 jej dzieciątko zmarło miesiąc po narodzinach :ico_placzek: . Miało wodogłowie i od początku dawali mu nikłe szanse w ogóle na przeżycie. Wyobraźcie sobie, ze ci debile, lekarze chcieli, żeby dziewczyna rodziła naturalnie, dobrze, że był jej mąż i w porę zareagował. Po prostu brak słów :ico_olaboga:
Jejku mam nadzieję, że Was nie nastraszyłam :ico_olaboga: , ja osobiście nie lubie takich opowieści, ale takie jest życie. Oj smutaśno mi sie zrobiło :ico_placzek:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2007, 14:51

Jestem, jestem...
Jednak ból głowy przeszedł, a co do kawy to mi teraz nie smakuje, a wcześniej to była dla mnie najwspanialsza chwila dnia (piłam 3 dziennie).
Siedzę sama, niestety, mąż koło domu, ale na dworze i przyjdzie dopiero ok. 4.
A książki czytam.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”