Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2007, 13:39

Aneta 30, moj brzuch też czasami robi się twardy, zwłaszcza jak leżę.Mam nadzieję, że to normalne.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2007, 13:49

a mnie coś dzis nonono boli tzn spojenie łonowe :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

25 lis 2007, 14:07

Witam dziewczyny. Po piewsze :
Dona gratuluję córci. Moje przypuszczenia sie potwierdzają. Te które mają miec chłopaków już dawno się o tym dowiedziały a my które mamy dziewczynki dopiero teraz. No bo wczesneij lekarze nie byli pewni czy to dziewczynka czy może chłopczykowi coś się schowało :)
Ja od poczatku ciazy przytyłam 7 kg. To tyle samo co z Kubą czyli myslę że do 13-15 dociągnę. a 30 kg przytyc to naprwde baaaaardzo dużo
Aneta30 ja tez od niedawna mam takie skurcze jak ty. Brzuszek sie napina robiśię twardy i najczęściejk po jednej stronie bardziej wypukły. Naszczęście po kilkunastu-kilkudziesięciu sekundach mija. Tak chyba ma być.
A co do spania to mi brzuszek nie przeszkadza bo i tak zawsze spałam na boku. Mam tylko takie głupie wrazenie, że skoro moja dzidzia jest ułożona poprzecznie to jak ja leżę na boku i brzuch się robi tak jakby węższy to chyab jest jej tam niewygodnie a na plecach w życiu nie zasnę.

[ Dodano: 2007-11-25 ]
czasami mnie też bolą kosci miednici i to najczesciej jak leżę na wersalce moich rodziców :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2007, 14:27

Witam Was :ico_ciezarowka:
Ja też miała juz dwa razy takie okropne sny, ale pewnie to obawa przed tym najgorszym :ico_placzek: . Ja pewnie też do 15 kg dociągnę bo wczoraj się ważyłam i już przytyłam 8 kg i jest mi coraz ciężej z brzucholkiem :ico_haha_01: . A co do spania to ja lubie spać na lewym boku i tak najczęściej zasypiam, ale w nocy budzę się jakieś 4 razy bo to do uikacji siusiu, albo zmiana boku do spania. Zauważyłam, że nie mogę leżeć na plecach bo jak chwilę poleżę to mnie poźniej boli tył pleców koło prawej nerki i nie bardzo mogę sie podnieść. a o zasnięciu na plecach to nawet nie mam co myśleć podobnie jak Syliwa.O.
A co do płci dzidziusia to ja mam przeczucie , że będzie to chłopiec i tak się do niego zwracamy z mężem, choć jeżeli wierzyć w te wszystkie rózne mity to wynika, że będzie dziewczynka, bo pępek mam do środka no i jak pisze Sylwia.O. chłopcy ujawniają się szybciej. Poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam. W srodę ma wizytę u gina więc może w końcu się dowiem!!

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 lis 2007, 19:16

czesc kolezanki..ale mnie dzis zgaga meczy..caly dzien..a w domu nic nie mam na zgage.. litosci... :ico_sorki:

wiecie co pisalyscie o kg ile przytylyscie.. ja przed ciaza wazylam 74 kg (mialam tu i uwdzie) schudlam te 4 kg jak zaczela sie ciaza..a teraz waze 75kg, czyli jak o tym myslec? przytylam 5 kg prawda? ale jeszcze wszystko przede mna.. moj gin podobnie jak Anetki mowi ze synus ma z czego sciagac heheh. ciekawe ile w ostatecznosci przybierzemy :-D

czy zdajecie sobie sprawe ze za miesiac bedzie juz pierwszy dzien swiat? mato tyle staran, sprzatania pichcenia dla 3 dni.. ktore mina szybciej niz wszystko inne :ico_noniewiem: ale i tak uwielbiam te swieta. uwielbiam choinke, bombki i swiecidelka :-D

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

25 lis 2007, 21:39

kamila-torun ja tez uwielbiam święta. Fakt roboty trochę jest ale da sie przeżyć. Szkoda tylko że to co dobre szybko się kończy
Zirafka . Ja obstawiam dziewczynkę u Ciebie. Ciekawe czy sie nie mylę. :ico_noniewiem: Może w środę wszystko się wyjaśni :ico_oczko:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 10:32

czesc dziewczyny
ide dzis chyba do lekarza bo mnie szczypie i kłuje krocze od wczoraj wizyte mam co prawda za tydzien ale nie wytrzymam tyle bo moze jakies zapalenie mi sie zrobiło :ico_olaboga: :ico_placzek: nie swedzi mnie tylko tak jakos szczypie i kłuje nie wiem co jest grane kurcze zawsze cos :ico_olaboga:
a dzis zaczął sie 26 tydzień jeszcze 4 tyg i bedzie 30-ty niemoge sie doczekac

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 10:44

Witam przyszłe mamusie :ico_ciezarowka:
Miałam dzisiaj okropny sen - śniło mi się, że poroniłam - okropny sen. Później nie mogłam usnąć już do rana. :ico_placzek: I nic mi się dzisiaj już niechce. Jeszcze mnie boli dzisiaj cały dół brzucha.
Sylwia.O ja u siebie obstawiam chłopaka bo wydaje mi się, że jest za bardzo ruchliwy jak na dziewczynkę. Pozdrawiam was. Trzymajcie się dziewczyny.

[ Dodano: 2007-11-26, 09:49 ]
A i powiem wam, że jak już przyjdą święta to później czas już będzie nam szybciutko leciał. Bo to juz trzeba będzie myśleć powoli o wyprawce no i wogóle już będzie blisko do spotkania z naszymi skarbami. :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-26, 09:50 ]
A i powiem wam, że jak już przyjdą święta to później czas już będzie nam szybciutko leciał. Bo to juz trzeba będzie myśleć powoli o wyprawce no i wogóle już będzie blisko do spotkania z naszymi skarbami. :ico_brawa_01:

Kamila1982
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

26 lis 2007, 12:21

HEJ DZIEWCZYNY!
ZIRAFKA NIC LEPIEJ NIE MÓW O TYCH SNACH. MI SIĘ W NOCY ŚNIŁO TO SAMO CO TOBIE. A POTEM OBUDZIŁ MNIE TAKI SILNY BÓL PO PRAWEJ STRONIE BRZUCHA KTÓRY CO PRAWDA MINĄŁ PO 2 MINUTACH ALE TAK SIĘ PRZESTRASZYŁAM ŻE JUŻ NIE MOGŁAM ZASNĄĆ :ico_placzek: . NIE MIAŁAM JESZCZE CZEGOŚ TAKIEGO.

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2007, 12:56

Dziewczynki kochane nie myslcie o tych straszych koszmarach,a co do bulow to wydaje mi sie ze wezadla sie naciagają z tad ten bol :-)
asiab, masz racje lepiej isc predzej i sprawdzic co jest grane trzymam kciuki :-)

Dodano: 2007-11-26, 09:50 ]
A i powiem wam, że jak już przyjdą święta to później czas już będzie nam szybciutko leciał. Bo to juz trzeba będzie myśleć powoli o wyprawce no i wogóle już będzie blisko do spotkania z naszymi skarbami.
zirafka, oby bylo tak jak mowisz bo jak narazie to ten czas dla mnie sie strasznie ciągnie :-D
Jutro jade do kliniki na wizyte i do diabetologa zawsze przechodze ten straszny stres :ico_szoking:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”