mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 13:05

eve81 pisze:a w necie przeczytałam zeby zrobic taki wałek z dziurką z pieluchy owinąć to bandażem elastycznym i na tym kłaść dzieciaczka, dzisiaj na noc to wypróbuje

Ciekawe czy dzieciaczkowi wygodnie na takiej podusi, hmm.....

Dominisia pisze:Po minucie wracam do kuchni a tam czarno od dymu no i ten dym momentalnie rozchodzi sie po calym mieszkaniu.

no kobito, ty jak sobie dnia codziennego nie przyprawisz szczypta pikanterii to nie wytrzymasz, co? :-D

Dominisia pisze:teraz tez drzemie ale ja juz sie zastanawiam czy to dlatego ze jest spiacy czy temu ze ten dym mu moze zaszkodzil... Bo gryzacy to on jest, nie powiem...

nieee, Jasiu po prostu nie moze przestac marzyc o Nell ;-)

Dominisia pisze:albo aparat cos nie dzialal jak trzeba :-D :-D :-D

no pytanie, oczywiscie ze aparat!! :ico_haha_01:

Dominisia pisze:jest przesympatyczna, inteligentna, czesto sie usmiecha, no i potrafi sluchac jak malo kto... Moglabym sie wypowiadac tylko w samych superlatywach :-D

no teraz to ja :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Dominisia pisze:J. nie jest wcieleniem zla wszelkiego (bo tak czasami go sobie wyobrazalam :-D )

oj jest, jest, nie odzywam sie do niego dzisiaj hehe.....

Dominisia pisze:Na powitanie Jasiu osikal tesciowa :-D

no zapomnialam o tym fakcie, fakt osikal mnie, przewijak i wszystko w odleglosci jakichs 30 cm :ico_szoking: wiecie, ja jestem matka 2 dziewczynek i nie wiedzialam ze faceci tak moga hehehe

Dominisia pisze:Nell ma glos taki ze :ico_szoking: W zyciu nie slyszalam dziecka ktore by plakalo w taki sposob :-D

no powiedz wprost..... placze tak ze szyby w oknach ida a ja rozrywali na dwie czesci na maszynie tortur brrr..... :-D

Dominisia pisze:Co robi facet jak obok lezy naga laska?? Zasypia!! :-D :-D :-D

:ico_smiechbig:

Dominisia pisze:Pierwszy raz od dawna mialam mozliwosc pogadania o wszystkim i o niczym, czuje ze naladowalam akumulatory :-D

czuje dokladnie to samo, az chce sie zyc!! jaki wniosek? moje wszelkie doly wynikaja z braku kogos z kim mozna pogadac o wszystkim.....

Dominisia pisze:W niedziele wybralismy sie do sklepu ale tylko na chwilke, bo przerazala nas perspektywa 4 godzinnej podrozy, oczywiscie Jasiu wzbogacil sie w mate edukacyjna, porobie fotki...

no a Nellcia wzbogocila sie o karuzelke z projektorem, ale... kuzwa... zepsuta!!!! dzis jedziemy oddac! Wiedzialam... byla ta i Tiny Love. Ale Tiny Love bez projektora... Mowie J. ze lepsza Tiny Love bo ja potem spokojnie sprzedam na Allegro.. a tej drugiej nikt nie odkupi bo jest nieznana marka i w ogole nie "ufalabym" jej.. no i wykrakalam... ma uszkodzona zebatke wiec nie kreci sie i projektor tez zepsuty. Dzis jedziemy po Tiny Love. Aaaa, do tego nie moglismy znalesc paragonu i J. lecial na smietnik, wyciagal worek bo myslelismy ze go tam wrzucil. Oczywiscie paragon sie znalazl w ...samochodzie... :ico_puknij:

Dominisia pisze:Ty jednak mylas te okna co nie?? :-D

cos ty, bylas tak pijana ze tych gowien nie zobaczylas? :ico_oczko:

Dominisia pisze:Widok z mieszkania maja cudowny!

No szczegolnie o 4 nad ranem :-) bo wtedy nie widac syfu na oknach :-)
:ico_smiechbig:

Nell dzis sie meczy, bo od soboty kupy nie robila.... juz jej dalam tego oleju do mieszanki i czekam na efekt :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 13:08

mama_zuzi1980, z malutkim opóźnieniem---- Wszystkiego najlepszego Kasiu! :ico_prezent:

Doprowadzam powoli mieszkanko do stanu przedchrzcinowego. Imprezka bardzo udana, nawet się nie spodziewałam, było sympatycznie, domowo i wogóle super. A Zuzinka aniołek po prostu! Przespała całą mszę. Miała przebudzenie tuż przed samym obrzędem, ale jak M. ją podnióśł,żeby podejść pod ołtarz to zasnęła i nie obudziło jej nawet polanie głóki. Msza była o 12.30, a ona dopiero ok. 15 obudziła się na małe papu i spała dalej. Całą imprezkę przespała! Potem kąpanko, powierzgała kopytkami. Baliśmy się,że noc będzie nieciekawa, ale skąd- spała słodko! Tylko jedzonko przez sen o 1.20, 4.30 i 8. Wstała dopiero po 9.
Słonko nasze dostało krzesełko do karmienia (potem zmienia się w stolik i krzesełko), śpiworek do wózka (jest super, bo czasem nie mam nerwów do kombinezoników jak sie wścieka), albumik, łańcuszek z medalikiem, ciuszki i kasiorkę. Czyli matę kupią jej rodzice. Dzisiaj poszukam na allegro. Dziewczyny, jak kupowałyście maty na allegro to wklejcie mi linki. Justynka o Tobie pamiętam, bo Ty kupiłaś niedawno.

mama_zuzi1980, Dominisia, super, że tak świetnie się bawiłyście! No,ale jak mogło byc inaczej :-)

eve81, ja kładę Zuzię na plecach, ale głowkę ma obróconą, raz w jedną, raz w druga stronę. Bo jak ją kładę na boku to i tak sama się obraca na plecki, a główka na boczku.

[ Dodano: 2007-11-26, 12:12 ]
mama_zuzi1980, zdjęcia ze spotkania suuuper! Zwłaszcza Jasia i Nell- to na leżaczkach i w łóżeczku- rewelacja!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 14:05

napisalam sie i wyskoczyl blad, grr...... jeszcze raz tyle ze krocej...

Kocurka, dziekuje za zyczonka imieninowe :-) super, ze chrzciny sie udaly no i ze Zuzia byla taka grzeczna i dostala tyle super rzeczy :-) a wybor z matami masz trudny... jest tyle slicznych ze sama nie wiedzialabym co kupic....

Aha, tej olej to dziala super na nelcie, pol godziny po karmionku zrobila smicznego kupala, az sie z pampersa wylewal... hehe

Nell tez sie odwraca sama na plecki, ale Zuzia spala na boczkach caly czas... nie wiem od czego to zalezy....

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2007, 15:17

mama_zuzi1980 pisze:Ciekawe czy dzieciaczkowi wygodnie na takiej podusi, hmm...

chyba mu jednak nie bedzie wygodnie i zrezygnuje z tego wałka :ico_olaboga:
juz go zrobilam ale jak go na nim polozylam to zaczal marudzić wiec nie wiem czy mu nie wygodnie czy cos innego mu sie nie spodobało :ico_noniewiem:

ja chcialabym mu to glowke przekrecac na ktoras \strone i niekiedy to robie ale on zawsze sie wtedy wierci, no i wcale sie nie dziwie ja bym nie chciala zeby mi ktos glową kręcil jak śpie :ico_szoking:

zapytam lekarki na szczepieniu w piątek, moze ona mi cos doradzi
myśle że Szymuś jest na tyle mały ze mozna mu to skorygowac zeby mial okraglutką główeczke :ico_noniewiem:

teraz śpi, zasnął 13.30
przedtym marudzil, jak polozylam go do łóżeczka to w ryk
a jak wzielam do wózka i zaczelam wozik to od razu senny sie zrobil i w 5min zasnął
ja za ten czas zdążyłam posprzątać duzy pokoj, pomyć gary, ogarnąc kuchnie, zrobic pranko i je powiescic no i jeszcze do was napisac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 lis 2007, 15:30

Witam Dziewczęta :)

eve81 Dzieciom do pierwszego roku podobno trzeba kształtowac główkę czyli zmieniac im pozycję raz jeden boczek raz drugi, potem na pleckach z główką na wprost i w ten sposób główna nie pozostaje ani płaska z tyłu ani po bokach, napewno będzie wszystko dobrze!!

Kocurka Super że chrzciny się udały najwazniejsze że już po :) Ja kupowałam tą matę do której wklejam niżej link, jest super bo kolory sa naprawdę takie jak na zdjeciu i bardzo przykuwaja wzrok dziecka.

http://www.allegro.pl/item271167656_mat ... ocja_.html

mama_zuzi, super że spotkanie się udało, extra zdjęcia, ale Ty dziewczyno wyglądasz jak byś miała 20 lat!!!!! Taka kobitka że hej!!!

Dominisia o jakiej katastrofie mówisz....? Obie ślicznie wyglądacie!! I bez dwóch zdań!! dzieciazki widać że maja się ku sobie :ico_brawa_01:

Oby więcej takich spotkań!!

eSKa gdzie się podziewasz...?

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2007, 15:50

Dominisia pisze: Jasiek goly na podlodze zaczal sie dusic

jejku :ico_olaboga: całe szczęście w pore go zabrałaś stamtąd :ico_sorki:

Dominisia pisze: Mam nadzieje ze taki dym po spalonej bulce nie zaszkodzi Malemu!

myśle że nic mu nie bedzie
u nas w domu mamy gorzej, bo jak dokłada sie do centralnego to niekiedy wyleci dym z pieca i to wszystko pozniej przedostaje sie przez otwór w podłodze :ico_szoking:
a ja wtedy w stresie cała chodze czy czasem Szymuś sie tego za bardzo nie na wdycha :ico_olaboga:
ale na wiosne planujemy robić remont przedpokoju, to bedzie zrobiona wylewka pod płytki i juz żadne smrody do domu sie nie dostaną :ico_sorki:

Dominisia pisze:Foteczki wkleje pozniej

no czekam z niecierpliwością

a recenzja ze spotkanka super :ico_brawa_01:
extra sie ją czyta :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 15:53

Justyna_Bochnia, super jest ta matka! A dziś znalazłam pod drzwiami ulotkę z Carrefoura i są tam maty Canpol za 76,90- o takie
http://www.allegro.pl/item271004829_mat ... wzory.html
Pojadę obejrzeć i jak będę ok to kupię- zaoszczędzę na przesyłce.

eSKa
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 16:15

no witam, jestem i ja, u nas znowu sypie śniegiem :ico_zly: i wiatr okropny wieje, chcialam isc na spacer ale nie mam odwagi wyjsc z domku. U mnie jak u Eve mały spi (od 12.00)a ja jak wicher po domu latam i tu cos zrobie tam cos zrobie :-D Na obiad ugotowałam zupe marchewkową oczywiscie wszystko zmiksowałam nowym blenderem i jest pycha.
Po południu będziemy mieli gości :ico_brawa_01:
Eve ja slyszalam że jeśli nawet dziecku główka troszke sie zniekształci to wszyskto wraca do normy gdy dziecko zaczyna siedziec.
Dominisia ty to masz przygody, dobrze że w porę zauwazyłas ten dym :ico_olaboga: Ci twoi mężczyźni to muszą miec ciekawe życie z tobą, zero nudy, ciągle sie cos dzieje :ico_oczko: nie to co u mnie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 16:43

eSKa, u mnie podobna pogoda- jesteśmy dziś z Zuzą uziemione :-D

[ Dodano: 2007-11-26, 15:48 ]
A teraz obiecane fotki!
Obrazek
Zuzik przespał mszę
Obrazek
Moja rodzinka
Obrazek

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

26 lis 2007, 18:25

Fotek jeszcze nie mam. Bo najfajniejsze sa na kamerce a ta jest w aucie, ale Krzysiek zaraz wroci to zrzuce na komputer, potem na fotosika i umieszcze :-D

Ja mam dzis pechowy dzien, nie dosc ze chcialam chalupe z dymem puscic, to sprzatajac walnelam lbem w otwarta szafke i wylewajac wode z wiadra nie wlalam jej do kibla tylko centralnie na podloge i swoja noge. Popoludniu bylam na zakupach bo chcialam zrobic taki miesny pasztet i kupilam wszytskie potrzebne skladniki oprocz miesa, popoludniu Jasiek zaczal cos kwekac wiec ja milion pomyslow co mu jest a nie wpadlam na to ze minely 4 godziny i pewno jest glodny, to przyszlo mi do glowy jako ostatnie :ico_szoking: Zakochalam sie czy jak??

Musialam kupic swieczki zapachowe zeby jakos zabic ten smrod u mnie w domku. Czeka na mnie teraz sterta prania do prasowania, obiadu nie ma a co?? I tak pewno by mi dzis nie wyszedl...

Mamo Zuzi ja kupilam tu ten hydrokortizon 1 % no i na opakowaniu pisze ze nie uzywac dluzej niz tydzien, a u dzieci tylko po konsultacji z lekarzem no i nie przed ukonczeniem 2 roku zycia... I tak sie zastanawiam czy to aby na pewno kupilam to co trzeba i czy moge Jasiowi tym buzke posmarowac, jak myslisz?? A obsranych okien nie widzialam! Chyba ze mowisz o tej malej kupeczce w salonie na okienku :-D

Kocura Bura ciesze sie ze impreza udana, no i sliczne fotki :ico_brawa_01: Ja ma mate TINY LOVE jest super, zaraz poszukam linka... Niestety droga ale jest tez duza i ogolnie ja jestem zadowolona... No ale co mam powiedziec po jednym dniu?? :-D

eve81 pisze:ja za ten czas zdążyłam posprzątać duzy pokoj, pomyć gary, ogarnąc kuchnie, zrobic pranko i je powiescic no i jeszcze do was napisac

Masz kobieto powera! ja pewno za ten czas zdazylabym tylko do was napisac, ale w koncu to najwazniejsze co nie?? jasiu teraz udaje ze spi,albo spi na podgladzie :-D

eSKa pisze: Ci twoi mężczyźni to muszą miec ciekawe życie z tobą, zero nudy, ciągle sie cos dzieje nie to co u mnie

Ciekawie to maja, nie zaprzeczam, ale to temu ze los plata mi rozne figle, ale tak naprawde to duzo zalezy od nastroju, czasami to mam ochote zabic K. zloszcze sie na Jasia, bez powodu a potem mam wyrzuty sumienia... Ale jak mam dobry humor to bywa ciekawie. Tylko nie zawsze K. reaguje entuzjastycznie na moje pomysly :-D
Ja nie wierze ze u Ciebie nudy :ico_nienie: Zaszalec od czasu do czasu kazdy musi!

[ Dodano: 2007-11-26, 17:31 ]
http://www.allegro.pl/item272236548_mat ... nusy_.html
Kocurka, ja kupilam taka

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”